Varaslähtö vuoteen 2018

Hyvä lukija. Mitä sinulle kuuluu? Minä olen juuri palaamassa Helsingistä Jyväskylään, joka on ilmeisesti poissaoloni aikana muuttunut talven ihmemaaksi. Hyvä niin! Kirjoitan tätä tekstiä kertoakseni vähän kuka minä olen ja mitä teen ensi vuonna.

Tietojenkäsittelyn kolmannen vuoden opiskelija. Kotoisin Ulvilasta (Suomen toisiksi vanhin kaupunki, heti Turun jälkeen). Kirjoitushetkellä vielä 18 päivää Konkurssin puheenjohtaja. Vuoden vaihteesta JAMKOn hallituksen puheenjohtaja. Voi juku. Toteemieläin Jeff Goldblum. Haaveilen 36 tuntisista vuorokausista. Uusin oppimani sivistyssana abstrahointi.

Minun tarinani järjestöaktiivina alkaa ensimmäisenä vuonna tehdystä päätöksestä hakea tutoriksi. Tutorkoulutuksessa ja -leirillä kuulin eräästä hupitiimistä, jossa pääsisin järjestämään tapahtumia. Siistiä! Hain sinne, ja myöhemmin olen saanut kuulla, että oikeastaan pienen onnenkantamoisen kautta minut valittiin. Eksyin myös Karhukopla-nimiseen Konkurssin työryhmään, koska olinhan muuttanut Jyväskylään asenteella ”Kun nyt tänne asti on tultu, niin lähdetään nyt kaikkeen mukaan”. Hupitiimin ja Karhukoplan kautta syttyi palo isompaan opiskelijajärjestötoimintaan, ja näin minut houkuteltiin pyrkimään Konkurssin puheenjohtajaksi. Samana syksynä 2016 päädyin myös edustajistoon. Kuluneen vuoden aikana toimiessani Konkurssissa hurmaannuin entistä enemmän järjestöaktiivin toimintaan. Varsinkin yllätyin ja ihastuin siitä yhteishengestä ja vertaistuesta, mitä ympäri Suomen samojen asioiden kanssa painivien muiden opiskelija-aktiivien kanssa pääsi muodostamaan. Jostain sitten tuli ajatus päähän JAMKOnkin puheenjohtajuudesta, ja onnistuneen vuoden jälkeen ajatus ei tuntunut hassummalta. Ja tässä sitä nyt ollaan.

Olen tosiaan paluumatkalla Helsingistä, jossa vietin kaksi päivää Suomen opiskelijakuntien liiton SAMOK:in johtamiskoulutuksessa. Koulutukseen oli kutsuttu ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien ensi vuoden hallituksen ja edustajiston puheenjohtajistot. Koulutuksessa käsiteltiin aihepiirejä esimerkiksi henkilöstöjohtamisesta vapaaehtoisten motivointiin sekä z-sukupolveen ja epäjohtamiseen. Totta kai suurinta antia oli tutustua muiden opiskelijakuntien toimijoihin, ja kuulla heiltä miten muualla asioita tehdään. Koska mikäs sen parempaa kuin poimia kerma kaikkialta muualta ja yhdistää niitä mahtavia juttuja osaksi JAMKOn toimintaa, kohti sähköistä ja saavutettavaa jokaisen opiskelijan JAMKOa.

Strategian mukaan vuosi 2018 tulee olemaan palveluiden vuosi. Joten silmät ja korvat auki tarjoamiamme palveluita kohti! Niitä pyritään parantamaan ja laajentamaan juuri jäsentemme tarpeisiin. Tuleva vuosi on siis myös hyvä mahdollisuus tuoda äänesi esille ja päästä vaikuttamaan millaisia palveluita opiskelijakunnalta haluaisit. Totta kai vuotemme sisältää myös paljon muuta, mutta niistä lisää lähempänä!

 

Mikael Rauhansalo
Hallituksen puheenjohtaja vuosimallia 2018

 

(Abstrahointi tarkoittaa yleiskäsitteen muodostamista pelkistämällä. (Wikipedia 2017.) Eli suuresta määrästä tekstejä/tietoa poimitaan yhtenäisiä kategorioita tai aihepiirejä, joista tiivistetään yksi pointti. Se voi olla väittämä tai kysymys tai mitä vaan. Abstrahointi tästä blogitekstistä voisi tuottaa lopputuleman Mikael Rauhansalo, JAMKOn hallituksen ensi vuoden keulakuva, valmiina vuoden 2018 haasteisiin.)

 

Edellinen artikkeli

Runo itsenäisestä Suomesta

Seuraava artikkeli

#onemoreyear

Selaa kaikkia blogeja

Blogit