Osallistu ja vaikuta

Palautteen antaminen ja oman koulutusalan epäkohdista raportoiminen tarjoavat jokaiselle opiskelijalle mahdollisuuden parantaa yhteisiä asioita. Äänestäminen edustajistovaaleissa, edustajistotyö ja työskentely työryhmissä tuovat vaikutusmahdollisuuksia ja arvokasta kokemusta. Lisäksi jokainen edunvalvonnasta kiinnostunut on tervetullut JAMKOn edunvalvontatiimiin, joissa käsitellään opiskelijoiden edunvalvonnan ajankohtaisia aiheita JAMKissa ja valtakunnallisesti. Edunvalvonnasta pysyt ajantasalla seuraamalla Ajankohtaista JAMKOsta.

Jokainen on tervetullut osallistumaan JAMKOn edunvalvontatyöhön ja kehittämään sitä!

edunvalvonta(a)jamko.fi

Jupinaviikot

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!

Opintojaksopalautteiden ja opiskelijapalautteiden ohella JAMKOn palautteenkeruukonsepti Jupinaviikot on tärkeä keino opiskelijoiden yhteisten asioiden, koulutuksen, JAMKin ja JAMKOn asioiden kehittämiseen. Kerran vuodessa järjestettävillä Jupinaviikolla opiskelijoilla on mahdollisuus antaa palautetta liittyen koulutukseen, opetukseen, ohjaukseen ja JAMKOn toimintaan. Kaksi viikkoa kestävät Jupinaviikot ovat osa JAMKin laadunvarmistusjärjestelmää, ja niitä on järjestetty keväästä 2010 saakka.

Lue lisää

Opiskelijaedustus työryhmissä

Opiskelijoiden äänen kuuluviin saattaminen on tärkeä osa JAMKOn edunvalvontaa. Opiskelijoilla on vankka edustus JAMKin työryhmissä sekä päättävissä toimielimissä. Lisäksi opiskelijat vaikuttavat Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö KOASin valtuuskunnassa ja hallituksessa. Työryhmässä toimiminen antaa yksittäiselle opiskelijalle arvokasta kokemusta ja koko opiskelijakunnalle hyvinvointia, päätösvaltaa ja oikeuksia. Työryhmiin haetaan uusia edustajia vuosittain toimikauden vaihteessa, ja työryhmiin voidaan valita vaikkei toimisi JAMKOn edustajistossa tai koulutusalajärjestössä.

Tutustu työryhmien toimintaan tästä.

Voit ottaa yhteyttä suoraan opiskelijaedustajiin sinua askarruttavissa, ryhmän toimintaan liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoja työryhmien toiminnasta

toiminnanjohtaja(a)jamko.fi

Opiskelijaedustus JAMKin työryhmissä 2018

Opiskelijaedustajat tavoitat sähköpostitse JAMKin opiskelijasähköpostin opiskelijanumero(a)student.jamk.fi kautta tai JAMKOn sähköpostin kautta (mainittu erikseen)

Rajakadun ravintolatoimikunta
Mirva Jokilehto, mirva.jokilehto(a)jamko.fi
Varajäsen Venla Palvaila, K8372

Dynamon ravintolatoimikunta
Anni Lajunen, K1800
Varajäsen Iina-Mari Honkonen,  K1417

Musiikin ravintolatoimikunta
Lauri Gröndahl
Varajäsen Marianne Susi, H8350

Korkeakoulutuksen kehittämisryhmä
Mikael Rauhansalo, mikael.rauhansalo(a)jamko.fi
Varajäsen Mirva Jokilehto, mirva.jokilehto(a)jamko.fi

Tutkintolautakunta 
Mikael Rauhansalo, mikael.rauhansalo(a)jamko.fi
Varajäsen Mirva Jokilehto, mirva.jokilehto(a)jamko.fi

JAMK OY:n hallituksen opiskelijaedustaja
Sami Jussinmäki, k2469

Tutkinto-ohjelmien määräaikaisarvioinnit
Musiikkipedagogi, musiikkipedagogi AMK:
Aleksi Huttunen, K0833

Laadunvarmistuksen kehittämistyöryhmä
Mirva Jokilehto, mirva.jokilehto(a)jamko.fi
Varajäsen Mikael Rauhansalo mikael.rauhansalo@jamko.fi

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatioryhmä
Tero Björkman, K2696
Varajäsen Ninna Salakka, K8972

Eettinen toimikunta
Amanda Nygård, amanda.nygard(a)jamko.fi
Varajäsen Frans Kuusisalo, frans.kuusisalo(a)jamko.fi

Opintoasiain lautakunta
Mikael Rauhansalo, mikael.rauhansalo(a)jamko.fi
Varajäsen Hannu Järvistö, toiminnanjohtaja(a)jamko.fi

 KOAS hallitus

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö (KOAS) rakennuttaa, vuokraa ja ylläpitää asuntoja opiskelijoille Jyväskylässä. Säätiön taustalla ovat Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY, Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO sekä muutamia pienempiä oppilaskuntia. Säätiön hallintoelimiä ovat 24-jäseninen, kaksi kertaa vuodessa kokoontuva valtuuskunta sekä hallitus, jossa on yhdeksän jäsentä.

Opiskelijakuntaedustus KOAS hallituksessa

2017-2018 Hannu Järvistö,  hannu.jarvisto(a)jamko.fi
2018-2019 Roni Sorsa,  k1693

KOAS valtuuskunta

JAMKOlla on KOASin valtuuskunnassa yhteensä viisi (5) edustajaa, joista erovuorossa on vuorovuosin kaksi (2) tai kolme (3). Kausi on kaksivuotinen. Erovuoroinen jäsen voidaan valita uudelleen. Valtuuskunnan jäsenten toimikausi alkaa kalenterivuoden alusta.

KOAS valtuuskunnan jäsenet

 

Jäsenet 2017- 2018
Minttu Kämäräinen, K1572
Varajäsen Anni Lajunen K1800

Tuuli Hyttinen, K2757
Varajäsen Mira Taivaljärvi, K2788

Tuomas Kaleton, H9398
Varajäsen Teemu Pölkki, H8716

Jäsenet 2018-2019 
Teemu Oja-Lipasti, K1873
Varajäsen Miia Ruuskanen, K8381

Aleksi Huttunen, K0833
Varajäsen Iina-Mari Honkonen, K1417

Edunvalvontatiimi

Edunvalvontatiimi on JAMKOn vapaamuotoisempi työryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki edunvalvonnasta kiinnostuneet JAMKin opiskelijat. Edunvalvontatiimissä kohtaavat koulutusalajärjestöjen ja JAMKOn edunvalvonnasta vastaavat henkilöt sekä JAMKin työryhmien opiskelijaedustajat. Tapaamisissa käsitellään opiskelijoiden edunvalvonnan kannalta ajankohtaisia aiheita ja välitetään tietoa edunvalvonnallisista asioista JAMKissa. Tiimi edistää osapuolten välistä yhteistyötä, jakaa ja kehittää hyviä käytänteitä sekä tekee edunvalvontaa esim. Jupinaviikon kautta. Työryhmän vetäjinä ja koollekutsujina toimivat JAMKOn sosiaalipoliittinen vastaava ja koulutuspoliittinen vastaava.

Edunvalvontaiimin tapaamiset löydät tapahtumakalenterista, edunvalvonnan uutiskirjeestä Ajankohtaisesta JAMKOsesta ja viikkotiedotteesta.

Lisätietoja

edunvalvonta@jamko.fi

JAMKOn Etanakortti

Jos opettaja ei ole tutkintosäännön mukaisesti antanut arvosanaa kuukauden (neljän viikon) kuluessa opintojakson päättymisestä, voi opettajan ”ilmiantaa” JAMKOlle ja hän saa ”Etanakortin” sähköpostiinsa. Kun ilmiannat opettajan, ilmoitathan samalla opintojakson nimen ja päättymispäivän.

Kortin tarkoitus on muistuttaa pilke silmäkulmassa opettajia antamaan opintojaksojen arvosanat tutkintosäännön mukaan, eli viimeistään neljän viikon kuluessa opintojakson päättymisestä.

Muistathan kuitenkin tarkistaa, että kaikki suoritukset opintojaksolta on tehty, ennen kuin ”ilmiannat”!

Ilmiannot osoitteeseen

kopo@jamko.fi.

Ajankohtainen JAMKOnen

Ajankohtainen JAMKOnen on JAMKOn edunvalvonnan uutiskirje, joka avaa JAMKOn edunvalvonnan toimenpiteitä ja tuo kentän tapahtumat lähemmäksi opiskelijoita. Seuraamalla Ajankohtaista JAMKOsta pysyt kärryillä missä mennään, niin JAMKOn edunvalvonnassa kuin valtakunnallisestikin.

Ajankohtainen JAMKOnen ilmestyy kuukausittain lukuvuoden aikana, aina kuukauden ensimmäisenä torstaina sekä suomeksi että englanniksi. Ajankohtaisen JAMKOsen uutisaiheet ja kirjoittajat päätetään edunvalvonnan ja vaikuttamisen prosessitiimissä. Uutiskirje lähetetään JAMKOn hallitukselle, edustajistolle ja koulutusalajärjestöille, jonka lisäksi se julkaistaan Facebookissa ja JAMKOn nettisivuilla.

Kehittääksemme JAMKOn edunvalvontaa ja sen viestintää, palaute Ajankohtaisen JAMKOsen muodosta ja sisällöistä on tervetullutta. Mikäli sinulla on aihe-ehdotuksia tai haluat Ajankohtaisen JAMKOsen uunituoreena sähköpostiisi, ota yhteyttä osoitteeseen viestinta(a)jamko.fi

Kevät 2019

2018

2017

Syksy 2016

Syksy 2015

Syksy 2014