Osallistu ja vaikuta

Palautteen antaminen ja oman koulutusalan epäkohdista raportoiminen tarjoavat jokaiselle opiskelijalle mahdollisuuden parantaa yhteisiä asioita. Äänestäminen edustajistovaaleissa, edustajistotyö ja työskentely työryhmissä tuovat vaikutusmahdollisuuksia ja arvokasta kokemusta. Lisäksi jokainen edunvalvonnasta kiinnostunut on tervetullut JAMKOn edunvalvontatiimiin, joissa käsitellään opiskelijoiden edunvalvonnan ajankohtaisia aiheita JAMKissa ja valtakunnallisesti. Edunvalvonnasta pysyt ajantasalla seuraamalla Ajankohtaista JAMKOsta.

Jokainen on tervetullut osallistumaan JAMKOn edunvalvontatyöhön ja kehittämään sitä!

edunvalvonta(a)jamko.fi

Jupinaviikot

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!

Opintojaksopalautteiden ja opiskelijapalautteiden ohella JAMKOn palautteenkeruukonsepti Jupinaviikot on tärkeä keino opiskelijoiden yhteisten asioiden, koulutuksen, JAMKin ja JAMKOn asioiden kehittämiseen. Kerran vuodessa järjestettävillä Jupinaviikolla opiskelijoilla on mahdollisuus antaa palautetta liittyen koulutukseen, opetukseen, ohjaukseen ja JAMKOn toimintaan. Kaksi viikkoa kestävät Jupinaviikot ovat osa JAMKin laadunvarmistusjärjestelmää, ja niitä on järjestetty keväästä 2010 saakka.

Lue lisää

Opiskelijaedustus työryhmissä

Opiskelijoiden äänen kuuluviin saattaminen on tärkeä osa JAMKOn edunvalvontaa. Opiskelijoilla on vankka edustus JAMKin työryhmissä sekä päättävissä toimielimissä. Lisäksi opiskelijat vaikuttavat Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö KOASin valtuuskunnassa ja hallituksessa. Työryhmässä toimiminen antaa yksittäiselle opiskelijalle arvokasta kokemusta ja koko opiskelijakunnalle hyvinvointia, päätösvaltaa ja oikeuksia. Työryhmiin haetaan uusia edustajia vuosittain toimikauden vaihteessa, ja työryhmiin voidaan valita vaikkei toimisi JAMKOn edustajistossa tai koulutusalajärjestössä.

Tutustu työryhmien toimintaan tästä.

Voit ottaa yhteyttä suoraan opiskelijaedustajiin sinua askarruttavissa, ryhmän toimintaan liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoja työryhmien toiminnasta

toiminnanjohtaja(a)jamko.fi

Opiskelijaedustus JAMKin työryhmissä 2019

Opiskelijaedustajat tavoitat sähköpostitse JAMKin opiskelijasähköpostin opiskelijanumero(a)student.jamk.fi kautta tai JAMKOn sähköpostin kautta (mainittu erikseen)

Rajakadun ravintolatoimikunta
Jenna Moisio (K8946), varajäsen Miia Ruuskanen (K8381)

Dynamon ravintolatoimikunta
Julia Enlund (L7314), varajäsen Ossi Hytönen (K9447)

Musiikin ravintolatoimikunta
Anna Salonen, varajäsen Annika Myllyoja

Tutkintolautakunta 
Jani Tervo (L5459), varajäsen Jarkko Patteri (K8946)

JAMK OY:n hallituksen opiskelijaedustaja
Mikael Rauhansalo (H8839)

Laadunhallinan kehittämistyöryhmä
Antti Paunonen (K8431), varajäsen Heli Vepsäläinen (L4136)

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatioryhmä TKI
Hannu Oksman (L2912) , varajäsen Mikko Tenhunen (K2863)

Eettinen toimikunta
Emma Ahonen (K7443), varajäsen Jarkko Patteri (M2185)

Opintoasiain lautakunta
Jarkko Patteri (K8946), Hannu Järvistö (toiminnanjohtaja(a)jamko.fi)

Hype-tiimi (opiskelijahyvinvoinnin työryhmä)
Emma Ahonen (K7443), Samu Turunen (L5352), Jenna Moisio (K8946) , Eeva Vissel (ohjaus(a)jamko.fi), Alisa Huisman (M3468)

Sisäilmatyöryhmä
Roni Sorsa (K1693), substitute Hannu Järvistö (toiminnanjohtaja(a)jamko.fi)

 KOAS hallitus

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö (KOAS) rakennuttaa, vuokraa ja ylläpitää asuntoja opiskelijoille Jyväskylässä. Säätiön taustalla ovat Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY, Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO sekä muutamia pienempiä oppilaskuntia. Säätiön hallintoelimiä ovat 24-jäseninen, kaksi kertaa vuodessa kokoontuva valtuuskunta sekä hallitus, jossa on yhdeksän jäsentä.

Opiskelijakuntaedustus KOAS hallituksessa

2017-2018 Hannu Järvistö,  hannu.jarvisto(a)jamko.fi
2018-2019 Roni Sorsa,  k1693

KOAS valtuuskunta

JAMKOlla on KOASin valtuuskunnassa yhteensä viisi (5) edustajaa, joista erovuorossa on vuorovuosin kaksi (2) tai kolme (3). Kausi on kaksivuotinen. Erovuoroinen jäsen voidaan valita uudelleen. Valtuuskunnan jäsenten toimikausi alkaa kalenterivuoden alusta.

KOAS valtuuskunnan jäsenet

Mikael Rauhansalo, Santeri Virolainen, Frans Kuusisalo. Varajäsenet Ossi Hytönen, Lassi Halkosaari, Petra Ahonen

Edunvalvontatiimi

Edunvalvontatiimi on JAMKOn vapaamuotoisempi työryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki edunvalvonnasta kiinnostuneet JAMKin opiskelijat. Edunvalvontatiimissä kohtaavat koulutusalajärjestöjen ja JAMKOn edunvalvonnasta vastaavat henkilöt sekä JAMKin työryhmien opiskelijaedustajat. Tapaamisissa käsitellään opiskelijoiden edunvalvonnan kannalta ajankohtaisia aiheita ja välitetään tietoa edunvalvonnallisista asioista JAMKissa. Tiimi edistää osapuolten välistä yhteistyötä, jakaa ja kehittää hyviä käytänteitä sekä tekee edunvalvontaa esim. Jupinaviikon kautta. Työryhmän vetäjinä ja koollekutsujina toimivat JAMKOn sosiaalipoliittinen vastaava ja koulutuspoliittinen vastaava.

Edunvalvontaiimin tapaamiset löydät tapahtumakalenterista, edunvalvonnan uutiskirjeestä Ajankohtaisesta JAMKOsesta ja viikkotiedotteesta.

Lisätietoja

edunvalvonta@jamko.fi

JAMKOn Etanakortti

Etanakortin tarkoitus on muistuttaa pilke silmäkulmassa opettajia antamaan opintojaksojen arvosanat tutkintosäännön mukaan, eli viimeistään neljän viikon kuluessa opintojakson päättymisestä.

Jos opettaja ei ole tutkintosäännön mukaisesti antanut arvosanaa kuukauden (neljän viikon) kuluessa opintojakson päättymisestä, voi toiminnasta kertoa JAMKOlle ja hän saa Etanakortin sähköpostiinsa. Kun pyydät Etanakorttia opettajalle, ilmoitathan samalla opintojakson nimen ja päättymispäivän.

Muistathan kuitenkin tarkistaa, että kaikki suoritukset opintojaksolta on tehty, ennen kuin laitat viestiä.

Ilmiannot osoitteeseen

kopo(a)jamko.fi

Ajankohtainen JAMKOnen

Ajankohtainen JAMKOnen on JAMKOn edunvalvonnan uutiskirje, joka avaa JAMKOn edunvalvonnan toimenpiteitä ja tuo kentän tapahtumat lähemmäksi opiskelijoita. Seuraamalla Ajankohtaista JAMKOsta pysyt kärryillä missä mennään, niin JAMKOn edunvalvonnassa kuin valtakunnallisestikin.

Ajankohtainen JAMKOnen ilmestyy kuukausittain lukuvuoden aikana sekä suomeksi että englanniksi. Uutiskirje lähetetään JAMKOn hallitukselle, edustajistolle ja koulutusalajärjestöille, jonka lisäksi se julkaistaan Facebookissa ja JAMKOn nettisivuilla.

Kehittääksemme JAMKOn edunvalvontaa ja sen viestintää, palaute Ajankohtaisen JAMKOsen muodosta ja sisällöistä on tervetullutta. Mikäli sinulla on aihe-ehdotuksia tai haluat Ajankohtaisen JAMKOsen uunituoreena sähköpostiisi, ota yhteyttä osoitteeseen viestinta(a)jamko.fi

Syksy 2019

4 | 2019

Kevät 2019

2018

2017

Syksy 2016

Syksy 2015

Syksy 2014