JAMKO rekrytoi

Tutorrekrytointi

In English here

Ole enemmän kuin opiskelija – hae tutoriksi!

Muistatko omat tutorisi, jotka auttoivat sinua opintojesi alkuvaiheessa? Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä tuohon mahtavaan jengiin! Opiskelijakunta JAMKO rekrytoi ja kouluttaa vertais- ja degree-tutoreita suomenkielisten ja englanninkielisten tutkinto-ohjelmien uusia opiskelijoita varten sekä kansainväliä exchange-tutoreita vaihto-opiskelijoiden avuksi lukuvuodelle 2018–2019. Tutorit koulutetaan helmi-maaliskuussa 2018 ja varsinainen tutorin työ alkaa syksyllä 2018 jatkuen keväälle 2019 asti.

Mitä tutorointi pitää sisällään ja kuka voi hakea tutoriksi?

Hakemamme tutor on:

  • JAMKin opiskelija
  • motivoitunut auttamaan muita opiskelijoita
  • innostunut
  • vastuuntuntoinen
  • tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa
  • ottaa kaikki mukaan porukkaan
  • hyvä tyyppi

Lue lisää alta ja hae mukaan!

Uusien opiskelijoiden auttamista

Mikä on opintotoimisto? Mistä saan opiskelijakortin? Miten käytän Elmo-opiskelijaintraa? Missä on opiskelijaterveydenhuolto? Entä Kela? Miksi kannattaa opiskella JAMKissa? Uusien opiskelijoiden ja vaihto-opiskelijoiden päät ovat täynnä kysymyksiä, joihin tutor tietää tai etsii vastauksen. Tutorkoulutukset keväällä ja tapaamiset JAMKOn kanssa pitkin tutoroinnin vuotta tukevat tutoria työssään.

”Olen saanut harjoitella ohjaamista (jota myös tuleva työni tulee pitkälti olemaan) ihan käytännössä ja eri keinoja hyödyntäen. Orientaatioviikolla oli mahtavaa päästä kasvokkain keskustelemaan tutoroitavien kanssa ja jatkossa ohjausta pääsin toteuttamaan myös eri viestintävälineitä hyödyntäen, esim. yammer, sähköposti, puhelin.”

Soile, monimuototutor

Omien kokemuksien jakamista

Vertaisohjaajana pääset jakamaan omia kokemuksiasi uusille opiskelijoille tai vaihto-opiskelijoille niin opiskelusta kuin opiskelijaelämästäkin. Tutor on omalla kokemuksellaan opiskelijaelämän asiantuntija, joka osaa auttaa välttämään pahimmat sudenkuopat ja kertoo parhaat vinkit.

”Olen antanut vinkkejä kurssivalinnoista ja neuvonut muutenkin jos opiskelijalla on ollut kouluun/opiskeluun/opiskelijaelämään liittyviä kysymyksiä. Kerran olen myös päässyt auttamaan ihan koulutehtävissä!”

Heli, vertaistutor

 

Opintopisteitä

Tutoroinnin opintojaksolle voi hakea ainoastaan joulu-tammikuussa järjestettävän tutorrekrytoinnin kautta. Vastineeksi työstäsi tutorina saat 5 opintopistettä vapaasti valittaviin opintoihin. Tutoroinnin opintojaksokuvaukset, oppimistavoitteet ja opintojakson sisällön löydät opinto-oppaasta.

”Tutorointi on koukuttavaa; sen myötä lähdin mukaan muihinkin mielenkiintoisiin opiskelija-aktiivihommiin”

Mikael, vertaistutor

Uusia kokemuksia

JAMKO arvostaa tutoreitaan ja tarjoaa heille mahdollisuuksia kokea asioita, joita tavallinen opiskelija ei koe. Suositulla tutorleirillä vietetään aikaa yhdessä muiden tutoreiden kanssa opiskelijoiden ohjaamiseen ja toisiin tutoreihin tutustuen. Markkinointia tekevät tutorit pääsevät esittelemään JAMKia ja omaa tutkinto-ohjelmaansa ympäri Suomea.

”Olen saanut itsestäni paljon irti ja kasvanut ihmisenä tutorvuoden aikana. Näiden lisäksi olen päässyt tekemään asioita, mitä ei en olisi muuten päässyt koskaan kokemaan!”

Jenna, vertaistutor

”Olen saanut hurjasti kontakteja, erilaisia kokemuksia, jotka hyödyllisiä myös jatkon kannalta esimerkiksi vuorovaikutustaidot ja asioiden järjestely”

Miia, vertaistutor

Uusia ystäviä

Tutorina tutustut oman alasi aloittaviin opiskelijoihin sekä yli 100 muuhun vertaistutoriin JAMKissa. Tutorointi tarjoaa siis loistavan mahdollisuuden verkostoitumiseen ja uusien ystävyyssuhteiden luomiseen.

”Kun lähdin tutorointiin mukaan, niin en ois ikinä uskonu, että se on tämmöstä. Tää ylitti kaikki odotukset ja oon saanu niin paljon ihania ystäviä tutoroinnin kautta omista tursaista, sekä muiltakin tursasluokilta. Omistakin tutoreista on tullut ihania ystäviä ja kyllä tää vaan yhdistää porukkaa hyvin.”

Eveliina, vertaistutor

Näin pääset mukaan!

Tutoriksi hakeminen tapahtuu klikkaamalla alla olevaa linkkiä ja täyttämällä hakemus. Linkki avautuu 11.12.2017. Hakijat haastatellaan 22.1.–9.2.2018 ryhmähaastatteluina. Aikataulut ja paikat ilmoitetaan kaikille hakeneille sähköpostitse hakuajan päätyttyä, viimeistään 19.1.2018.

 

Täytä hakulomake tästä

 

Tiedustelut: ohjaus@jamko.fi, tutor@jamko.fi, kvtutor@jamko.fi, monimuoto@jamko.fi