Edustajistovaalit 2017

In English here

Mitä saisi olla?

Kuinka sinun mielestäsi JAMKOn tulisi toimia vuonna 2018? Pistä lusikkasi soppaan ja asetu ehdolle ja valitse sinun makuusi sopivin ehdokas ajamaan sinun asioitasi opiskelijakunnassa.

JAMKOn korkein päättävin elin, edustajisto vuodelle 2018 valitaan äänestämällä 30.10. – 9.11. välisenä aikana, jolloin, sinä JAMKOn jäsenenä voit äänestää ja päättää kuka päättää mm. opiskelijakunnan jäsenmaksusta ja toiminnasta.

Edustajistovaaleista vastaa nykyisen edustajiston nimittämä keskusvaalilautakunta. Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana toimii Roni Sorsa, p. 050 9131924

Lisätietoja
keskusvaalilautakunta(a)jamko.fi.

Mikä edustajisto?

Edustajisto päättää

 • opiskelijakunnan jäsenmaksun suuruudesta
 • opiskelijakunnan toimintasuunnitelman ja talousarvion, joiden mukaan hallitus toteuttaa opiskelijakunnan toimintaa.
 • kaikkien opiskelijoiden kannalta tärkeistä asioista kuukausittaisissa kokouksissaan.

Edustajiston jäsen eli edaattori

 • on keskeisessä roolissa osana aktiivista opiskelijayhteisöä
 • vaikuttaa koulutukseen, opiskelijoiden asioihin JAMKOssa, JAMKissa ja Jyväskylässä.
 • on opiskelijoiden äänenä erilaisissa JAMKin työryhmissä.
 • verkostoituu tärkeiden tulevaisuuden kontaktien kanssa.
 • saa arvokasta kokemusta järjestötoiminnasta ja demokraattisesta päätöksen teosta.
 • saa asiantuntevaa koulutusta omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan JAMKO akatemiassa.

Lisää edustajiston toiminnasta

Ehdolle asettuminen

Ehdolleasettumisaika 31.8. – 22.9. klo 15.00

JAMKOn edustajistovaalien ehdolleasettumisaika alkaa to 31.8. – pe 22.9. klo 15 vaalikuulutuksella JAMKOn lukuvuoden avajaisfestareilla. Vaalikelpoisia ehdolle asettumista varten ovat JAMKOn jäseneksi lukuvuodelle 2017 – 2018 liittyneet JAMKin opiskelijat.

Ehdolle voi asettua täyttämällä ja palauttamalla ehdolleasettumislomakkeen. Ehdokkaat voivat asettua ehdolle sitoutumattomana tai muodostaa vaaliliiton ja/tai vaalirenkaan yhdessä muiden ehdokkaiden tai liittojen kanssa.

Tarvittavat lomakkeet ehdolle asettumiseen ja liiton tai renkaan muodostamiseen saa vaalisivuston lopusta tai materiaalipankista tai JAMKOn toimiston ulkopuolelta paperiversioina. Ehdolle asettumislomakkeet ja perustamisasiakirjat palautetaan ennen ehdolleasettumisajan päättymistä 22.9. klo 15.00  JAMKOn toimiston ulkopuolelle vihreään postilaatikkoon.  Mikäli kuulut vaaliliittoon, palauta ehdolleasettumislomakkeesi vaaliliittosi edustajalle. Vaaliliittojen asiamiehet ja tiedot julkaistaan JAMKOn vaalisivulla.

Vaaliliitto, vaalirengas ja vaaliasiamiehen rooli

Vaaliliitto on vähintään yhden ehdokkaan muodostama ryhmä, jonka saadut äänet lasketaan ehdokkaiden hyväksi. Vaaliliittoon voi kuulua korkeintaan niin monta ehdokasta kuin vaalissa on valittavia. Vaaliliiton jäsenet opiskelevat usein samalla koulutusalalla tai omaavat samansuuntaisia mielipiteitä ja/tai ajatuksia.

Vaaliliiton perustaja on vaaliliiton asiamies, mutta hänen ei tarvitse olla itse ehdolla vaaleissa tai olla JAMKOn jäsen. Vaaliliiton perustamisesta on tehtävä perustamisasiakirja, jonka asiamies allekirjoittaa kaikkien vaaliliittoon kuuluvien puolesta. Vaaliliiton edustaja voi kerätä aluksi itselleen oman listansa ehdolleasettumislomakkeet ja palauttaa ne yhdellä kertaa. Vaaliliiton asiamiehen tulee allekirjoittaa jokainen lomake. Vaalilliton asiamies vastaa vaaliasiakirjojen sekä ehdolleasettumislomakkeiden palauttamisesta kootusti ehdolleasettumisajan sisällä.

Vaalirengas on

 • 1. kahden tai useamman vaaliliiton;
 • 2. yhden tai useamman vaaliliiton ja yhden tai useamman vaaliliittoon kuulumattoman ehdokkaan muodostama ryhmä.

Vaalirenkaassa saadut äänet lasketaan ehdokkaiden hyväksi. Vaalirenkaaseen kuuluvien ehdokkaiden lukumäärä saa olla korkeintaan vaaleissa valittavien määrä. Vaalirenkaan perustamisesta on tehtävä perustamisasiakirja, jonka allekirjoittavat siihen kuuluvien vaaliliittojen asiamiehet, sekä mahdolliset vaaliliittoihin kuulumattomat ehdokkaat.

Lisätietoja vaaliliiton tai vaalirenkaan perustamisesta keskusvaalilautakunnalta (keskuvaalilautakunta(a)jamko.fi) tai vaaliohjesäännöstä.

Vaaliliitot ja vaaliasiamiehet

Keskusvaalilautakunta julkaisee ilmoitettujen liittojen tiedot, mikäli oma liittosi puuttuu laita vietsiä viestinta@jamko.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat (JASTO)
Aleksi Huttunen
puh 0400410832
aleksi.huttunen@jasto.net

Jyväskylän Insinööriopiskelijat ry – JIO
Pauli Hokkanen
paulihokkanen@hotmail.com

Jyväskylän tradenomiopiskelijat ry – Konkurssi
Rasmus Hautala
vpj@konkurssi.org

MatkaRaTa
Minna Rinteelä
451 356 608
K8515@student.jamk.fi

Jyväskylän Keskustaopiskelijat (JOK)
Eemeli Rajala
0407565644
eemeli.rajala@gmail.com

Legendat
Arttu Niemelä
040 8457720
niekkonen@gmail.com

ÄÄNESTYS

Äänestysaika on 30.10. – 9.11. Äänestys päättyy klo 15.00. Äänestys tapahtuu sähköisen nettilinkin kautta, joka lähetetään jokaiselle JAMKOn jäsenelle koulun sähköpostiin. Linkki lähetetään jokaiselle jäsenelle, jonka jäsenyys on ollut voimassa 23.10. alkaen. (vaaliohjesääntö 2 §) Vaalitulokset julkaistaan vaalivalvojaisissa to 9.11. klo 20.00 jälkeen.

EHDOKKAAT

Ehdokkaat esitellään JAMKOn vaalikoneessa, julisteissa sekä vaalipaneelessa. Vaalipaneeleissa ehdokkaita haastatellaan ajankohtaisista asioista ja jokainen pääsee kertomaan mielipiteensä päivänpolttaviin kysymyksiin JAMKOn toiminnasta ja opiskelijoiden asioista.

VAALIKONE

Vaalikoneella vertaat ehdokkaiden mielipiteitä JAMKOn ja JAMKin toiminnasta ja opiskelijoita koskettavista aiheista ja valitset omia asioitasi parhaiten ajavan ehdokkaan jota äänestää. Vaalikone antaa tulokset niistä ehdokkaista, jotka ovat vastanneet vaalikoneen kysymyksiin.

JAMKON VAALIKONE