Mentorointi

MENTOROINNISTA APUA OPINTOIHIN

Siinä missä tutorit ovat ensimmäisen vuoden opiskelijoiden apuna, auttavat mentorit opiskelijoita ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Mentorit auttavat kanssaopiskelijoitaan oman kokemuksensa sekä saamansa koulutuksen kautta ohjaten opintojen etenemisessä sekä kouluun ja opiskelijan hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Mentorit ovat toimineet jo tutoreina ja ovat tavallisesti hieman pidemmällä opinnoissaan. He osaavat kertoa vinkkejä esimerkiksi opinnäytetyöhön, vaihto-opiskeluun tai vaikka päivittäiseen opiskeluun liittyen. Mentorit myös tuntevat JAMKin ohjausjärjestelmän ja osaavat tarvittaessa ohjata opiskelijan jatko-ohjauksen ja muiden JAMKin tukipalveluiden pariin. Nykäise mentoria hihasta tai laita viestiä, kun oma sormi menee suuhun!

Tavoitat kaikki mentorit sähköpostitse osoitteesta mentorit@jamko.fi , mutta voit myös ottaa heihin henkilökohtaisesti yhteyttä ”Tutustu mentoreihin” osiosta.

Monimuototutoroinnista ja mentoroinnista vastaava hallituksen jäsen
monimuoto(a)jamko.fi
+385 44 733 9223

JAMKOn ohjauksen ja hyvinvoinnin asiantuntija
ohjaus(a)jamko.fi,
+358 50 5166916

Tutustu mentoreihin

Tutustu tarkemmin mentoreihin ja ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset vertaistukea opinnoissa tai opiskelijan arjessa.

Marika Väisänen

Heippa!

Minä olen Marika, 38-vuotias monimuotorestonomiopiskelija. Asustan Jyväskylässä ja silloin tällöin minut löytääkin Rajakadun kampukselta. Aloitin opinnot 2019, joten kolmas vuosi meneillään opiskeluja. Aloitin tutoroinnin parissa 2020 ja jatkoin siitä näihin mentorointihommiin.

Olen ollut pitkään ravintola-alalla töissä ja nyt keskityn opintovapailuun. Minuun voi ottaa yhteyttä kaikenlaisissa asioissa, osaan neuvoa sulle aika monta juttua ja jos en, osaa niin otan selvää. Minusta saa juttuseuraa, paikallisoppaan, kuuntelijan tai vaikka lenkkiseuraa koirulin kanssa. Yhteyttä saa ottaa soittamalla, whatsappilla tai sähköpostilla.

Yksin ei kenenkään pidä jäädä, täällä ollaan TEITÄ varten. Ja ei oo tyhmiä kysymyksiä, eikä mitättömiä ongelmia! 😊

Marika Väisänen
n3849@student.jamk.fi
040-7492507

Sirpa Vainikka

Olen Sirpa ja kotoisin Valkeakoskelta, Tampereen kupeesta. Opiskelen kolmatta vuotta monimuoto kuntsariopiskelijana, eli monet opiskeluihin liittyvät ilot ja murheet ovat tulleet jo tutuiksi. Viime vuonna olin alkavien monimuoto-kuntsareitten vertaistutor ja onkin luontevaa jatkaa mentorina. Ihmisten auttaminen ja heidän asioiden eteenpäin vieminen on aina ollut lähellä sydäntäni.

Mentorina tuen kykyjeni mukaan jokaista opiskelijaa, joka apua tarvitsee ja haluaa. Koskee asia sitten opparia, muita opintoihin liittyviä asioita tai vaan oot juttuseuraa vailla, ota rohkeasti yhteyttä. Mun kanssa voi keskustella Zoomissa, Teamsissa, puhelimessa, viestitellen….. ihan mikä itselle tuntuu luontevammalle. Tiukan paikan tullen olen myös valmis ”raahautumaan” live tapaamiseen Dynamolle/Rajakadulle, kunhan vaan päivä sovitaan ajoissa. Koska olen täältä Pirkanmaalta, livetreffit onnistuu Tampereellekin.

Sähköpstiosoite on N3672@student.jamk.fi, Instagram @vainikkaoskuparinen

ville-matti tiainen

Moikka! Olen Ville-Matti eli Viltsu ja opiskelen fysioterapiaa. Suurin osa opinnoistani on normaalisti
Dynamon kampuksella. Viime vuonna olin vertaistutorina ja siitä halusin jatkaa mentorointiin, koska
pidän muiden auttamisesta.

Mentorina olen tukena kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Ajatuksia voi tulla vaihtamaan
esimerkiksi harjoitteluista tai opinnäytetyöstä. Opintojeni kautta minulta löytyy osaamista
hyvinvoinnista ja jaksamisesta, joten myös näihin asioihin liittyen minuun voi olla yhteydessä. Jos
haluat tehdä opiskelustasi tehokkaampaa ja hauskempaa tai koet, että opinnot eivät etene, niin ota
rohkeasti yhteyttä.

Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla m2262@student.jamk.fi. Lisäksi voi tulla juttelemaan koululla
milloin tahansa. Yhteyttä voi ottaa kuka tahansa mentorointia haluava alasta riippumatta.

Siiri Kuhmonen

Moi!
Olen Siiri, kolmannen vuoden tietojenkäsittelyn tradenomiopiskelija. Pääsääntöisesti minuun voi törmätä Rajakadun kampuksella.

Luonteeltani olen hyvin empaattinen ja pyrin aina auttamaan niitä, jotka apua tarvitsevat. Minuun voi olla yhteydessä missä tahansa elämää kutkuttavassa asiassa, opintoalasta riippumatta.

Parhaiten minuun saa yhteyden Discordissa Sohru#0172 tai sähköpostilla N3118@student.jamk.fi

Antony SMAL

Olen Antony Smal, kolmannen vuoden tietojenkäsittelyn opiskelija, kotoisin Lappeenrannasta. Löysin oman tieni JAMKiin avoimen väylän kautta, Rajakadun kampukselle, datanomi opintojen jälkeen. Sain myös kunnian toimia vaihto-opiskelijoiden tuutorina 2018-2019.

Mentorina olen tukenasi ja avustan mielelläni opintoihin ja ei-opintoihin liittyvissä asioissa, sekä ohjaan apua tarvitsevaa oikeaan suuntaan. Jos esimerkiksi keskittymisen vaikeus, motivaation puute, yksinäisyys, opinnot, taloudelliset haasteet, tulevaisuuden murheet tai kiusaaminen on läsnä, ota rohkeasti yhteyttä! Haasteiden tai murheiden kanssa ei tarvitse olla yksin.

Kanssani voi tulla haastelemaan ilman murheitakin! Omia mielenkiinnon kohteita ovat muun muassa valokuvaus, yksityisyrittäjyys ja tietotekniikka. Aloitin alkusyksystä työstämään myös opinnäytetyötäni, joten asian tiimoilta voin mielellään vaihtaa kuulumisia. Jokainen mentorointia etsivä voi ottaa minuun yhteyttä, opiskelumuodosta tai opintoalasta riippumatta. Autan myös vaihto-opiskelijoita.

Parhaiten minut tavoittaa WhatsAppin kautta, mutta lähestyminen sähköpostin, Facebookin tai savumerkkien avulla ei ole ollenkaan sen huonompia vaihtoehtoja. Puh. +358 456 709417, antony.smal@gmail.com

Leevi Kopakkala

Olen Leevi Kopakkala, ohjelmistotekniikan opiskelija kotoisin Jyväskylästä. Toimin 2018-2019 lukuvuotena kansainvälisenä tutorina, sekä olin JAMKOn International Clubin tiimin jäsen. Opiskelun ohella työskentelen ohjelmistokehittäjänä.

Entisenä kilpaurheilijana minut vapaa-ajalla löytää todennäköisesti liikkumasta ja omien projektien tai työjuttujen parista.

Minun kanssa voi tulla keskustelemaan alasta riippumatta mistä tahansa opiskeluun tai ei-opiskeluun liittyvistä asioista. Eli voidaan puhua esimerkiksi stressiin, ajanhallintaan, masennukseen tai vapaaaikaan ja muuhun liittyvistä kysymyksistä, sekä kokemuksista ja ideoista tai ihan muuten vaan jutella. 

Voit ottaa yhteyttä ja lähettää viestiä milloin tahansa sosiaalisen median kautta, sähköpostitse tai vetää hihasta jos vaikkapa näet minut Dynamolla tai Rajakadulla.

ervo halonen

Moi olen Ervo, 3. vuoden tietojenkäsittely-opiskelija alun perin kotoisin Varkaudesta. Suoritin 2.
opiskeluvuonnani vertaistutoroinnin opiskelujakson ja toimin nyt JAMKon mentorina. Minut voi
bongata Rajakadun kampukselta!

Mentorina pyrin auttamaan kanssaopiskelijoita kouluun liittyvissä asioissa, ota rohkeasti yhteyttä
jos tuntuu siltä, että opinnot kaatuvat niskaan, kuuntelen ja autan mielelläni!

Yhteyttä voit ottaa sähköpostitse N2233@student.jamk.fi tai Instagramissa sekä Facebookissa
löydät minut nimellä Ervo Halonen.