Mentorointi

MENTOROINNISTA APUA OPINTOIHIN

Siinä missä tutorit ovat ensimmäisen vuoden opiskelijoiden apuna, auttavat mentorit opiskelijoita ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Mentorit auttavat kanssaopiskelijoitaan oman kokemuksensa sekä saamansa koulutuksen kautta ohjaten opintojen etenemisessä sekä kouluun ja opiskelijan hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Mentorit ovat toimineet jo tutoreina ja ovat tavallisesti hieman pidemmällä opinnoissaan. He osaavat kertoa vinkkejä esimerkiksi opinnäytetyöhön, vaihto-opiskeluun tai vaikka päivittäiseen opiskeluun liittyen. Mentorit myös tuntevat JAMKin ohjausjärjestelmän ja osaavat tarvittaessa ohjata opiskelijan jatko-ohjauksen ja muiden JAMKin tukipalveluiden pariin. Nykäise mentoria hihasta tai laita viestiä, kun oma sormi menee suuhun!

Tutustu mentoreihin

Tutustu tarkemmin mentoreihin ja ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset vertaistukea opinnoissa tai opiskelijan arjessa.

Arto Kettunen, sairaanhoitajaopiskelija

”Minuun voi ottaa yhteyttä kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Jos en osaa auttaa, osaan ohjata avun pariin.”

Arton tavoittaa Facebookin kautta tai sähköpostitse osoitteesta arto.kettunen(a)gmail.com.

 

Eveliina Kautto, kuntoutuksenohjaajaopiskelija

”Yhteyttä minuun voi ottaa niin opiskeluihin liittyvissä, kuin henkilökohtaisemmissakin asioissa. Parhaiten osaan kertoa sosiaali- ja terveysalan opintoihin liittyvistä seikoista. Itse opiskelusta ja siihen liittyvistä asioista voin kuitenkin jutella ihan yleisellä tasolla alasta riippumatta! Henkilökohtaisemmissakin asioissa voit lähestyä luottavaisin mielin, sillä olen tottunut asiakastyössä keskustelemaan hyvin erilaisista aiheista. Voimme yhdessä pohtia ratkaisua tilanteeseen! Mikäli ratkaisua ei meidän kesken löydy, neuvon mielelläni mitä kautta apua tilanteeseen voi saada. Ota siis rohkeasti yhteyttä!”

Eveliinaan voi ottaa yhteyttä Facebookin kautta tai sähköpostitse osoitteessa K1771(a)student.jamk.fi. Myös Dynamon kampuksella voi Eveä vetäistä hihasta.

Minttu Kämäräinen, ENERGIA- ja YMPÄRISTÖtekniikan opiskelija

”Minut näkee hyvin usein puuhastelemassa jossain JAMKin tai JAMKOn luottamustehtävissä, opastuksissa, assaroimassa matematiikkaa tai fysiikkaa, opastamassa laboratoriotöissä, tai muuta käytännön osallistumista. Minut on hyvin helppo saada puhuttua mukaan ja ”nakitettua” melkein mihin tahansa ja autankin mielelläni kaikin mahdollisin tavoin mitä osaan, ja se mitä en tiedä tai mitä en osaa, sen joko opettelen tai etsin jonkun pätevämmän joka voi auttaa asioissa eteenpäin. Minuun voi ottaa yhteyttä oikeastaan missä tahansa asioissa. Jos asia on sellainen mihin en itse keksi vastausta, niin autan mielelläni löytämään jonkun joka osaa auttaa.”

Minttuun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteessa K1572(a)student.jamk.fi tai puhelimitse 044 5757 131.

 

Janica Palonen, matkailu- ja palveluliiketoiminnan opiskelija

”Minulta saa kysyä apua ja ohjausta sekä kouluun liittyvissä kysymyksissä kuin myös vapaa-ajan ongelmissakin. Minua voi lähestyä niin harjoittelua koskevissa haasteissa tai ihan opintojaksoihin liittyvissä vaikeuksissa. Pyrin auttamaan parhaani mukaan ja tarvittaessa pyydän mielipiteitä ja vinkkejä muilta mentoreilta. Minuun voi ottaa yhteyttä kuka vaan, riippumatta koulutusalasta tai siitä millä vuosikurssilla opiskelee.”

Janican tavoittaa parhaiten sähköpostitse osoitteesta janicapalonen(a)msn.com, Facebookin kautta tai Rajakadun kampuksen käytäviltä.

 

Iina Honkonen, sosionomiopiskelija

”Opiskelen JAMKissa sosionomiksi, varhaiskasvatuksen linjalla. Jos sulla on jotain kysyttävää tai haluaisit muuten vaan jutella 2. ja 3. vuoden sosionomin opinnoista, niin mun yks suosikki puuhista on juttelu!  Mentori-Iinasta voisi olla apua, jos sosionomin opinnot mietityttää tai haluaa vaan kuulla niistä kokemuksia ja näkemyksiä. Lisäksi mikäli järjestötoiminta, opiskelija-aktiivina toimiminen tai töiden teko opintojen ohella mietityttää tai kiinnostaa, niin ois kiva jutella sun kanssa! Voidaan myös jutella muista opintoihin ja opiskelijan elämään liittyvistä asioista, jos koet että musta vois olla apua.”

Iinaan voi ottaa yhteyttä sähköpostitse K1417@student.jamk.fi tai laittamalla viestiä Facebookin kautta. Myös Dynamon kampuksella on todennäköisintä törmätä Iinaan.

PETRA AHONEN, restonomiopiskelija

Olen 25-vuotias kolmannen vuoden restonomiopiskelija ja pyörin suurimman osan ajasta Rajakadun kampuksella. Olen suorittanut viime vuonna vertaistutoroinnin opintojakson. Minulle voi tulla puhumaan asiasta kuin asiasta ja olen innolla auttamassa just sua niin opiskeluun kuin myös arkisiin murheisiin liittyvissä asioissa. Minuun voit olla yhteydessä opiskelemastasi alasta riippumatta ja pyrin neuvomaan parhaani mukaan.

Petraan voi olla yhteydessä sähköpostitse: k8549(a)student.jamk.fi, Facebookissa, puhelimitse: 0407279642 tai ihan vain koulun käytävillä hihasta nykäisemällä!

Valtteri Viinikka, sosionomiopiskelija

”Tarkoituksenani on toimia apuna opiskeluihin liittyvissä asioissa sekä yleisessä jaksamisessa. Oli kyseessä sitten pulma JAMK:n palvelimiin liittyen tai huoli omasta mielentilasta, olen aina valmis puhumaan, auttamaan ja vähintäänkin löytämään sinua auttavan ratkaisun tilanteeseen kuin tilanteeseen. Opiskeluihin liittyvissä asioissa pystyn parhaiten auttamaan sosiaalialan opiskelijoita, mutta myös muiden alojen opiskelijat ovat tervetulleita kysymään neuvoa asiaan kuin asiaan liittyen.”

Parhaiten Valtterin tavoittaa Dynamon käytävillä liikkumassa tai Facebookin messengerin kautta.

Tuomas Kallinki, matkailun opiskelija

”Pyrin jeesaamaan tilanteessa kuin tilanteessa, mikäli en asiasta mitään tiedä niin otan selvää, tai ohjaan avustettavan oikeaan suuntaan. Opintojen eteneminen/etenemättömyys, kiusaaminen, yksinäisyys, seksuaalisuus, päihteet, rakkausmurheet, tulevaisuuden suunnittelu/suunnittelemattomuus, perhehuolet, taloudelliset ongelmat, urheilu, matkustelu, nukkuminen, vapaa-aika, ravinto jne. Jokainen mentoria tarvitseva voi ottaa minuun yhteyttä, myös monimuoto-opiskelijat sekä vaihto-opiskelijat!”

Tuomaksen tavoittaa sähköpostitse H9444(a)student.jamk.fi, Facebookin messengerillä tai puhelimitse numerosta 050 361 8218.

TITTA HONKA, restonomiopiskelija

Olen 23-vuotias restonomiopiskelija Pohjanmaalta. Aloitin juuri kolmannen vuoteni matkailun opintojen parissa. Opiskelujen ohella tykkään ravata erilaisissa tapahtumissa, lukea ja kasvattaa kaktuksia. Toimin myös MatkaRaTa:n taloudenhoitajana. Opiskelen Rajakadun kampuksella. Olen suorittanut vertaistutoroinnin lukuvuonna 2017-2018.
Minuun saa ottaa yhteyttä missä tahansa mieltä painavissa asioissa, ja autan mielelläni sekä parhaani mukaan kaikkien alojen opiskelijoita.

Titan saa kiinni sähköpostitse: k8633(a)student.jamk.fi, Facebookissa tai koulun käytävillä tulemalla juttusille.

KLAARA LAHTINEN, agrologiopiskelija

Yhteyttä minuun voi ottaa niin opiskeluihin liittyvissä, kuin henkilökohtaisemmissakin asioissa. Parhaiten osaan kertoa agrologin opintoihin liittyvistä asioista. Voit jutella kanssani myös kaikesta maan ja taivaan välillä. Etsitään yhdessä ratkaisu, ja mikäli ratkaisua ei löydy, niin neuvon mitä kautta apua tilanteeseen voi saada.

Klaaraan voi ottaa yhteyttä sähköpostilla: K9853(a)student.jamk.fi, nykäisemällä Biotalouskampuksella hihasta tai Facebookin välityksellä.

NISSE NURMI, liiketalouden monimuoto-opiskelija

Olen Nisse Nurmi, kolmannen vuoden liiketalouden monimuoto-opiskelija. Opintojani suoritan Vantaalta käsin, joskin satunnaisesti tulee vierailtua myös Jyväskylässä. Toimin edellisenä lukuvuonna 17-18 aloittaneen liiketalouden monimuotoryhmän tutorina.

Mentorina olen tukena ja sparrauskumppanina erilaisissa opiskeluun ja ei-opiskeluun liittyvissä asioissa. Keskustelen kanssasi esimerkiksi motivaatioon, aikatauluihin, yksinäisyyden tunteeseen tai jaksamiseen liittyvistä haasteista. Yhteydenottoa vaativan asian ei tarvitse olla myöskään haaste. Voit ottaa myös yhteyttä, mikäli sinulla on ideoita ja ajatuksia, joihin kaipaat toisen näkökulmaa ja sparrausta tai haluat vain muuten tuulettaa onnistumisiasi.

Olen kiinnostunut jatko-opintoihin liittyvistä asioista ja perehtynyt opintovapaaseen liittyviin asioihin, joten erityisesti tähän teemaan liittyviin tulevaisuuden suunnitelmiin uskon meillä olevan paljon keskusteltavaa ja pohdittavaa. Opinnäytetyö on minulle ajankohtainen asia, joten myös tässä uskon voivani toimia vertaistukena. Kaikkeen minulla ei vastauksia suoraan ole antaa, mutta onni on ympärilläni olevat muut mentorit ja JAMK:n henkilökunta, joiden puoleen tarvittaessa voin ohjata kääntymään.

Minuun voit ottaa yhteyttä, opiskelumuodostasi riippumatta, kun koet tarvitsevasi sparrauskumppania opiskelujesi tueksi.

Nissen voi tavoittaa sähköpostitse tai skypen avulla k8181(a)student.jamk.fi.

MINNA RINTEELÄ, restonomiopiskelija

Moikka! Olen Minna, 22-vuotias ja alun perin jämsäläinen. Opiskelen nyt kolmatta vuotta kestävää gastronomiaa, eli isona minusta tulee restonomi. Tämä tarkoittaa, että vapaa-ajan ulkopuolista aikaani tuhlaan siis pääkampuksella Rajakadulla. Viime vuoden olin vertaistutorina ja jäin hommaan koukkuun, joten halusin jatkaa mentoriksi.

Auttaminen ja ohjaaminen on intohimoni, koulun ohella teen töitä kerhonohjaajana. Haluan auttaa kaikessa ja kokemusta on monesta asiasta. Jos vastausta ei suoraan löydy, se etsitään yhdessä tai kysytään lisää apua. Puoleeni voi kääntyä melkein missä vain opiskeluun, opintojen etenemiseen, vapaa-aikaan tai vaikka jaksamiseen liittyvissä asioissa. Varsinkin ravinnosta ja hyvinvoinnista minulla on paljon tietoa. Opiskeluun liittyvissä asioissa osaan parhaiten auttaa tietysti oman alan opiskelijoita, mutta muuten kuka vaan saa lähestyä!

Minnaan voi ottaa yhteyttä Facebookissa, sähköpostilla: K8515(a)student.jamk.fi tai ihan koulun käytävillä.

VILLE LAITINEN, restonomiopiskelija

Ryhdyin mentoriksi, jotta voin auttaa niitä ketkä apua saattaa tarvita. Toimin vuonna 2017 – 2018 hyvinvointitutorina ja kauden 2018 JAMKOn hyvinvointivastaavana, joten olen näiden työtehtävien ansioista oppinut paljon uutta mitä opiskelijahyvinvointiin liittyy. Virkojen aikana olen oppinut, että opiskelijoiden mielenterveysongelmat ovat yleisiä, mutta olen myös oppinut, miten niihin voi vaikuttaa. Parhain apu kaikkiin arjen huoliin kuitenkin on aina puhuminen, oli kyseessä sitten kouluongelmat tai koulun ulkopuoliset asiat. Haastelemaan saa tulla myös ihan muuten vaan ilman huoliakin, omia kiinnostuksen kohteita arjessa on urheilu, etenkin amerikkalainen jalkapallo ja musiikki.

Villen tavoittaa arjessa parhaiten Rajakadulta, sähköpostilla: K8166(a)student.jamk.fi tai numerosta 040 733 6591.

MARJUT FINNI, liiketalouden opiskelija

Meikäläinen on Marjut. Olen kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija ja todennäköisimmin näet minun pyörimässä Rajakadun kampuksella, sillä oman tutkinto-ohjelmani opinnot järjestetään siellä. Olin vertaistutorina lukuvuonna 2017-2018 ja halusin jatkaa samoja hyviä hommia myös mentoroinnin parissa. Minuun voi ottaa yhteyttä lähes missä tahansa asiassa, jos jokin mietityttää vaikka opintojen edistymisessä tai voi tulla ihan muutenkin vain jutulle. Olen myös hyvä antamaan vinkkejä ja vastaamaan kysymyksiin vaihto-opiskeluun liittyen. Opiskelen itse tällä hetkellä Kanadassa Fanshawe Collegessa syyslukukauden 2018 verran. Parhaiten osaan auttaa liiketalouden opiskelijoita, mutta toki myös muiden alojen opiskelijat ovat ihan yhtä tervetulleita jutulle.

Marjutin saat kiinni parhaiten sähköpostin välityksellä: K8238(a)student.jamk.fi, Facebookissa tai WhatsAppin kautta. Kanadan numero on +1 548 388 5272 ja Suomeen palattua +358 40 019 6575.

Lisätietoja

Monimuototutoroinnista ja mentoroinnista vastaava hallituksen jäsen
monimuoto(a)jamko.fi
+385 44 733 9223

Ohjauksen ja hyvinvoinnin asiantuntija
ohjaus(a)jamko.fi,
+358 50 5166916