Mentorointi

MENTOROINNISTA APUA OPINTOIHIN

Siinä missä tutorit ovat ensimmäisen vuoden opiskelijoiden apuna, auttavat mentorit opiskelijoita ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Mentorit auttavat kanssaopiskelijoitaan oman kokemuksensa sekä saamansa koulutuksen kautta ohjaten opintojen etenemisessä sekä kouluun ja opiskelijan hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Mentorina toimimisen tavoitteena on:

  • ohjata opiskelijoita erilaisissa vuorovaikutustilanteissa ja organisoida opiskelijoiden ohjaukseen liittyviä asioita vertaisopiskelijan näkökulmasta
  • analysoida mentoroitavien opiskelijoiden erilaisia avuntarpeita opintojen edetessä ja ohjata heidät tarvittaessa jatko-ohjauksen ja muiden JAMKin tukipalveluiden piiriin.
  • ymmärtää kokonaisvaltaisen opiskelukyvyn käsitteen osana opiskelijoiden ohjausta.

Tutustu mentoreihin

Tutustu tarkemmin mentoreihin 2017 – 2018 ja ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset vertaistukea opinnoissa tai opiskelijan arjessa.

Arto Kettunen, sairaanhoitajaopiskelija

”Minuun voi ottaa yhteyttä kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Jos en osaa auttaa, osaan ohjata avun pariin.”

Arton tavoittaa Facebookin kautta tai sähköpostitse osoitteesta arto.kettunen(a)gmail.com.

 

Eveliina Kautto, kuntoutuksenohjaajaopiskelija

”Yhteyttä minuun voi ottaa niin opiskeluihin liittyvissä, kuin henkilökohtaisemmissakin asioissa. Parhaiten osaan kertoa sosiaali- ja terveysalan opintoihin liittyvistä seikoista. Itse opiskelusta ja siihen liittyvistä asioista voin kuitenkin jutella ihan yleisellä tasolla alasta riippumatta! Henkilökohtaisemmissakin asioissa voit lähestyä luottavaisin mielin, sillä olen tottunut asiakastyössä keskustelemaan hyvin erilaisista aiheista. Voimme yhdessä pohtia ratkaisua tilanteeseen! Mikäli ratkaisua ei meidän kesken löydy, neuvon mielelläni mitä kautta apua tilanteeseen voi saada. Ota siis rohkeasti yhteyttä!”

Eveliinaan voi ottaa yhteyttä Facebookin kautta tai sähköpostitse osoitteessa K1771(a)student.jamk.fi. Myös Dynamon kampuksella voi Eveä vetäistä hihasta.

Minttu Kämäräinen, ENERGIA- ja YMPÄRISTÖtekniikan opiskelija

”Minut näkee hyvin usein puuhastelemassa jossain JAMKin tai JAMKOn luottamustehtävissä, opastuksissa, assaroimassa matematiikkaa tai fysiikkaa, opastamassa laboratoriotöissä, tai muuta käytännön osallistumista. Minut on hyvin helppo saada puhuttua mukaan ja ”nakitettua” melkein mihin tahansa ja autankin mielelläni kaikin mahdollisin tavoin mitä osaan, ja se mitä en tiedä tai mitä en osaa, sen joko opettelen tai etsin jonkun pätevämmän joka voi auttaa asioissa eteenpäin. Minuun voi ottaa yhteyttä oikeastaan missä tahansa asioissa. Jos asia on sellainen mihin en itse keksi vastausta, niin autan mielelläni löytämään jonkun joka osaa auttaa.”

Minttuun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteessa K1572(a)student.jamk.fi tai puhelimitse 044 5757 131.

 

Janica Palonen, matkailu- ja palveluliiketoiminnan opiskelija

”Minulta saa kysyä apua ja ohjausta sekä kouluun liittyvissä kysymyksissä kuin myös vapaa-ajan ongelmissakin. Minua voi lähestyä niin harjoittelua koskevissa haasteissa tai ihan opintojaksoihin liittyvissä vaikeuksissa. Pyrin auttamaan parhaani mukaan ja tarvittaessa pyydän mielipiteitä ja vinkkejä muilta mentoreilta. Minuun voi ottaa yhteyttä kuka vaan, riippumatta koulutusalasta tai siitä millä vuosikurssilla opiskelee.”

Janican tavoittaa parhaiten sähköpostitse osoitteesta janicapalonen(a)msn.com, Facebookin kautta tai Rajakadun kampuksen käytäviltä.

 

Janina Nuorala, sosionomiopiskelija

”Erityisesti osaan vastata sosionomin koulutukseen liittyviin asioihin, kuten kursseihin tai harjoitteluihin liittyviin kysymyksiin. Olen itse erikoistunut varhaiskasvatukseen, joten siltä saralta minulla on enemmän tietoa. Kaikesta saa kuitenkin tulla kysymään, ja jos en itse osaa vastata, niin etsitään yhdessä henkilö joka osaa. ”

Janinaan voi ottaa yhteyttä osoitteessa K2523(a)student.jamk.fi tai Facebookin kautta. Janinaa voi vetäistä hihasta myös Dynamon kampuksella.

 

Iina Honkonen, sosionomiopiskelija

”Opiskelen JAMKissa sosionomiksi, varhaiskasvatuksen linjalla. Jos sulla on jotain kysyttävää tai haluaisit muuten vaan jutella 2. ja 3. vuoden sosionomin opinnoista, niin mun yks suosikki puuhista on juttelu!  Mentori-Iinasta voisi olla apua, jos sosionomin opinnot mietityttää tai haluaa vaan kuulla niistä kokemuksia ja näkemyksiä. Lisäksi mikäli järjestötoiminta, opiskelija-aktiivina toimiminen tai töiden teko opintojen ohella mietityttää tai kiinnostaa, niin ois kiva jutella sun kanssa! Voidaan myös jutella muista opintoihin ja opiskelijan elämään liittyvistä asioista, jos koet että musta vois olla apua.”

Iinaan voi ottaa yhteyttä sähköpostitse K1417@student.jamk.fi tai laittamalla viestiä Facebookin kautta. Myös Dynamon kampuksella on todennäköisintä törmätä Iinaan.

Valtteri Viinikka, sosionomiopiskelija

”Tarkoituksenani on toimia apuna opiskeluihin liittyvissä asioissa sekä yleisessä jaksamisessa. Oli kyseessä sitten pulma JAMK:n palvelimiin liittyen tai huoli omasta mielentilasta, olen aina valmis puhumaan, auttamaan ja vähintäänkin löytämään sinua auttavan ratkaisun tilanteeseen kuin tilanteeseen. Opiskeluihin liittyvissä asioissa pystyn parhaiten auttamaan sosiaalialan opiskelijoita, mutta myös muiden alojen opiskelijat ovat tervetulleita kysymään neuvoa asiaan kuin asiaan liittyen.”

Parhaiten Valtterin tavoittaa Dynamon käytävillä liikkumassa tai Facebookin messengerin kautta.

Tuomas Kallinki, matkailun opiskelija

”Pyrin jeesaamaan tilanteessa kuin tilanteessa, mikäli en asiasta mitään tiedä niin otan selvää, tai ohjaan avustettavan oikeaan suuntaan. Opintojen eteneminen/etenemättömyys, kiusaaminen, yksinäisyys, seksuaalisuus, päihteet, rakkausmurheet, tulevaisuuden suunnittelu/suunnittelemattomuus, perhehuolet, taloudelliset ongelmat, urheilu, matkustelu, nukkuminen, vapaa-aika, ravinto jne. Jokainen mentoria tarvitseva voi ottaa minuun yhteyttä, myös monimuoto-opiskelijat sekä vaihto-opiskelijat!”

Tuomaksen tavoittaa sähköpostitse H9444(a)student.jamk.fi, Facebookin messengerillä tai puhelimitse numerosta 050 361 8218.

Lisätietoja

Monimuototutoroinnista ja mentoroinnista vastaava hallituksen jäsen
monimuoto(a)jamko.fi
+385 44 733 9223

Ohjauksen ja hyvinvoinnin asiantuntija
ohjaus(a)jamko.fi,
+358 50 5166916