Mentorointi

Hae mentoriksi!

Oliko tutorointi mielestäsi parasta bestiä? Jäikö aivan valtava kaipuu ohjauskokemuksia kohtaan? Haluaisitko ottaa uuden kierroksen tutorointiin, ja kehittää itseäsi edelleen?

Mentorointi on täällä juuri näitä asioita varten! Mentorina pääset syventämään ohjausosaamistasi mm. aktiivisen kuuntelun, tunnetaitojen ja hyvinvointipalveluiden koulutuksilla! Pääset hyödyntämään omaa kokemusta tutoroinnista, olemaan aktiivinen tuki uusia tutoreita varten ja vaikuttamaan kiinteänä osana Jamkin ohjaus- ja hyvinvointipalveluiden kehittämistä.

Mentorrekry on auki 6.-15.3. Voit hakea tällä sivulla julkaistavan linkin kautta.

Muistathan, että voit hakea vain JAMKOn tutorkoulutuksen käyneenä!

Mentoroinnista saa 3 opintopistettä ja kevään koulutukset järjestetään 23.3., 30.3., 13.4. sekä 25.5.

Hae mentoriksi tästä!

Lisätietoja:

Henriikka Tilander mentorointi(a)jamko.fi
Eeva Vissel ohjaus(a)jamko.fi

Mentoroinnista tukea opintoihin ja hyvinvointiin

Siinä missä tutorit ovat ensimmäisen vuoden opiskelijoiden apuna, auttavat mentorit opiskelijoita ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Mentorit auttavat kanssaopiskelijoitaan oman kokemuksensa sekä saamansa koulutuksen kautta ohjaten opintojen etenemisessä sekä kouluun ja opiskelijan hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Mentorit ovat toimineet jo tutoreina ja ovat tavallisesti hieman pidemmällä opinnoissaan. He osaavat kertoa vinkkejä esimerkiksi opintosuorituksiin, opiskelijan arkeen tai hyvinvointiin liittyen. Mentorit myös tuntevat JAMKin ohjausjärjestelmän ja osaavat tarvittaessa ohjata opiskelijan jatko-ohjauksen ja muiden JAMKin tukipalveluiden pariin. Tutoroinnista poiketen mentoreilla ei ole alakohtaisia pienryhmiä, vaan he tapaavat ja ohjaavat opiskelijoita yli alarajojen.

Yhteydenottoihin vastaamisen ja vertausohjauksen lisäksi mentorit ovat mukana esimerkiksi HyPe -tiimin tapaamisissa ja kahvituksissa tapaamassa opiskelijoita yhdessä opojen, opintopsykologien ja oppilaitospapin kanssa. Mentorit tekevät myös yhteistyötä tutorsektorin kanssa, esimerkiksi osallistumalla tutorhaastatteluiden pitämiseen sekä tutoreiden ohjaustapaamisiin ohjaajan työparina. Lisäksi mentorit voivat halutessaan avustaa tutoreita tapahtumien suunnittelussa sekä osallistua opiskelijayhteisöllisyyttä edistäviin tapahtumiin mentorin roolissa.

Jamkin mentorit löydät intrasta:

Tutustu mentoreihin tästä

Lisätietoja:
Mentoroinnista vastaava hallituksen jäsen
mentorointi(a)jamko.fi

JAMKOn ohjauksen ja hyvinvoinnin asiantuntija
ohjaus(a)jamko.fi,
+358 50 5166916