Mentorointi

MENTOROINNISTA APUA OPINTOIHIN

Siinä missä tutorit ovat ensimmäisen vuoden opiskelijoiden apuna, auttavat mentorit opiskelijoita ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Mentorit auttavat kanssaopiskelijoitaan oman kokemuksensa sekä saamansa koulutuksen kautta ohjaten opintojen etenemisessä sekä kouluun ja opiskelijan hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Mentorit ovat toimineet jo tutoreina ja ovat tavallisesti hieman pidemmällä opinnoissaan. He osaavat kertoa vinkkejä esimerkiksi opinnäytetyöhön, vaihto-opiskeluun tai vaikka päivittäiseen opiskeluun liittyen. Mentorit myös tuntevat JAMKin ohjausjärjestelmän ja osaavat tarvittaessa ohjata opiskelijan jatko-ohjauksen ja muiden JAMKin tukipalveluiden pariin. Nykäise mentoria hihasta tai laita viestiä, kun oma sormi menee suuhun!

Monimuototutoroinnista ja mentoroinnista vastaava hallituksen jäsen
monimuoto(a)jamko.fi
+385 44 733 9223

JAMKOn ohjauksen ja hyvinvoinnin asiantuntija
ohjaus(a)jamko.fi,
+358 50 5166916

Tutustu mentoreihin

Tutustu tarkemmin mentoreihin ja ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset vertaistukea opinnoissa tai opiskelijan arjessa.

Eveliina Kautto

”Yhteyttä minuun voi ottaa niin opiskeluihin liittyvissä, kuin henkilökohtaisemmissakin asioissa. Parhaiten osaan kertoa sosiaali- ja terveysalan opintoihin liittyvistä seikoista. Itse opiskelusta ja siihen liittyvistä asioista voin kuitenkin jutella ihan yleisellä tasolla alasta riippumatta! Henkilökohtaisemmissakin asioissa voit lähestyä luottavaisin mielin, sillä olen tottunut asiakastyössä keskustelemaan hyvin erilaisista aiheista. Voimme yhdessä pohtia ratkaisua tilanteeseen! Mikäli ratkaisua ei meidän kesken löydy, neuvon mielelläni mitä kautta apua tilanteeseen voi saada. Ota siis rohkeasti yhteyttä!”

Eveliinaan voi ottaa yhteyttä Facebookin kautta tai sähköpostitse osoitteessa K1771(a)student.jamk.fi. Myös Dynamon kampuksella voi Eveä vetäistä hihasta.

Minttu Kämäräinen

”Minut näkee hyvin usein puuhastelemassa jossain JAMKin tai JAMKOn luottamustehtävissä, opastuksissa, assaroimassa matematiikkaa tai fysiikkaa, opastamassa laboratoriotöissä, tai muuta käytännön osallistumista. Minut on hyvin helppo saada puhuttua mukaan ja ”nakitettua” melkein mihin tahansa ja autankin mielelläni kaikin mahdollisin tavoin mitä osaan, ja se mitä en tiedä tai mitä en osaa, sen joko opettelen tai etsin jonkun pätevämmän joka voi auttaa asioissa eteenpäin. Minuun voi ottaa yhteyttä oikeastaan missä tahansa asioissa. Jos asia on sellainen mihin en itse keksi vastausta, niin autan mielelläni löytämään jonkun joka osaa auttaa.”

Minttuun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteessa K1572(a)student.jamk.fi tai puhelimitse 044 5757 131.

PETRA AHONEN

Olen 25-vuotias kolmannen vuoden restonomiopiskelija ja pyörin suurimman osan ajasta Rajakadun kampuksella. Olen suorittanut viime vuonna vertaistutoroinnin opintojakson. Minulle voi tulla puhumaan asiasta kuin asiasta ja olen innolla auttamassa just sua niin opiskeluun kuin myös arkisiin murheisiin liittyvissä asioissa. Minuun voit olla yhteydessä opiskelemastasi alasta riippumatta ja pyrin neuvomaan parhaani mukaan.

Petraan voi olla yhteydessä sähköpostitse: k8549(a)student.jamk.fi, Facebookissa, puhelimitse: 0407279642 tai ihan vain koulun käytävillä hihasta nykäisemällä!

VILLE LAITINEN

Ryhdyin mentoriksi, jotta voin auttaa niitä ketkä apua saattaa tarvita. Toimin vuonna 2017 – 2018 hyvinvointitutorina ja kauden 2018 JAMKOn hyvinvointivastaavana, joten olen näiden työtehtävien ansioista oppinut paljon uutta mitä opiskelijahyvinvointiin liittyy. Virkojen aikana olen oppinut, että opiskelijoiden mielenterveysongelmat ovat yleisiä, mutta olen myös oppinut, miten niihin voi vaikuttaa. Parhain apu kaikkiin arjen huoliin kuitenkin on aina puhuminen, oli kyseessä sitten kouluongelmat tai koulun ulkopuoliset asiat. Haastelemaan saa tulla myös ihan muuten vaan ilman huoliakin, omia kiinnostuksen kohteita arjessa on urheilu, etenkin amerikkalainen jalkapallo ja musiikki.

Villen tavoittaa arjessa parhaiten Rajakadulta, sähköpostilla: K8166(a)student.jamk.fi tai numerosta 040 733 6591.

TITTA HONKA

Olen 23-vuotias restonomiopiskelija Pohjanmaalta. Aloitin juuri kolmannen vuoteni matkailun opintojen parissa. Opiskelujen ohella tykkään ravata erilaisissa tapahtumissa, lukea ja kasvattaa kaktuksia. Toimin myös MatkaRaTa:n taloudenhoitajana. Opiskelen Rajakadun kampuksella. Olen suorittanut vertaistutoroinnin lukuvuonna 2017-2018.
Minuun saa ottaa yhteyttä missä tahansa mieltä painavissa asioissa, ja autan mielelläni sekä parhaani mukaan kaikkien alojen opiskelijoita.

Titan saa kiinni sähköpostitse: k8633(a)student.jamk.fi, Facebookissa tai koulun käytävillä tulemalla juttusille.

KLAARA LAHTINEN

Yhteyttä minuun voi ottaa niin opiskeluihin liittyvissä, kuin henkilökohtaisemmissakin asioissa. Parhaiten osaan kertoa agrologin opintoihin liittyvistä asioista. Voit jutella kanssani myös kaikesta maan ja taivaan välillä. Etsitään yhdessä ratkaisu, ja mikäli ratkaisua ei löydy, niin neuvon mitä kautta apua tilanteeseen voi saada.

Klaaraan voi ottaa yhteyttä sähköpostilla: K9853(a)student.jamk.fi, nykäisemällä Biotalouskampuksella hihasta tai Facebookin välityksellä.

MINNA RINTEELÄ

Moikka! Olen Minna, 22-vuotias ja alun perin jämsäläinen. Opiskelen nyt kolmatta vuotta kestävää gastronomiaa, eli isona minusta tulee restonomi. Tämä tarkoittaa, että vapaa-ajan ulkopuolista aikaani tuhlaan siis pääkampuksella Rajakadulla. Viime vuoden olin vertaistutorina ja jäin hommaan koukkuun, joten halusin jatkaa mentoriksi.

Auttaminen ja ohjaaminen on intohimoni, koulun ohella teen töitä kerhonohjaajana. Haluan auttaa kaikessa ja kokemusta on monesta asiasta. Jos vastausta ei suoraan löydy, se etsitään yhdessä tai kysytään lisää apua. Puoleeni voi kääntyä melkein missä vain opiskeluun, opintojen etenemiseen, vapaa-aikaan tai vaikka jaksamiseen liittyvissä asioissa. Varsinkin ravinnosta ja hyvinvoinnista minulla on paljon tietoa. Opiskeluun liittyvissä asioissa osaan parhaiten auttaa tietysti oman alan opiskelijoita, mutta muuten kuka vaan saa lähestyä!

Minnaan voi ottaa yhteyttä Facebookissa, sähköpostilla: K8515(a)student.jamk.fi tai ihan koulun käytävillä.

Hannu Oksman 

Hei kaikki! Olen Hannu Oksman ja opiskelen tieto- ja viestintätekniikkaa kolmatta vuotta. Olin tutorina lukuvuoden 2018-2019. Minut tavoittaa parhaiten Dynamosta Lutakon kampuksella. Olen usein Relaamossa (D334), jossa teemme porukalla läksyjä, pelaamme erilaisia pelejä sekä ihan vain juttelemme kaikenlaista. Tervetuloa moikkaamaan minua Relaamoon! Kanssani voi jutella esimerkiksi käytännön asioista, kuten motivaatio, ajanhallinta, opiskelu, harjoittelu, oppari, työnhaku, verkostoituminen ja työelämä. Olen kiinnostunut opiskelusta, opiskelijoista, tykkään jutella ja olisi kiva tutustua eri alojen opiskelijoihin. Kuka tahansa voi ottaa minuun yhteyttä ja varsinkin Dynamon opiskelijoiden, koska olen Lutakossa itsekin.

Minut tavoittaa parhaiten Relaamosta (D334, merkkaan kalenteriin, kun tiedän milloin olen siellä: https://bit.ly/2xaazb6). Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla L2912@student.jamk.fi ja LinkedInilla https://www.linkedin.com/in/hannu-oksman/.

Antony SMAL

Olen Antony Smal, kolmannen vuoden tietojenkäsittelyn opiskelija, kotoisin Lappeenrannasta. Löysin oman tieni JAMKiin avoimen väylän kautta, Rajakadun kampukselle, datanomi opintojen jälkeen. Sain myös kunnian toimia vaihto-opiskelijoiden tuutorina 2018-2019.

Mentorina olen tukenasi ja avustan mielelläni opintoihin ja ei-opintoihin liittyvissä asioissa, sekä ohjaan apua tarvitsevaa oikeaan suuntaan. Jos esimerkiksi keskittymisen vaikeus, motivaation puute, yksinäisyys, opinnot, taloudelliset haasteet, tulevaisuuden murheet tai kiusaaminen on läsnä, ota rohkeasti yhteyttä! Haasteiden tai murheiden kanssa ei tarvitse olla yksin.

Kanssani voi tulla haastelemaan ilman murheitakin! Omia mielenkiinnon kohteita ovat muun muassa valokuvaus, yksityisyrittäjyys ja tietotekniikka. Aloitin alkusyksystä työstämään myös opinnäytetyötäni, joten asian tiimoilta voin mielellään vaihtaa kuulumisia. Jokainen mentorointia etsivä voi ottaa minuun yhteyttä, opiskelumuodosta tai opintoalasta riippumatta. Autan myös vaihto-opiskelijoita.

Parhaiten minut tavoittaa WhatsAppin kautta, mutta lähestyminen sähköpostin, Facebookin tai savumerkkien avulla ei ole ollenkaan sen huonompia vaihtoehtoja. Puh. +358 456 709417, antony.smal@gmail.com

Leevi Kopakkala

Olen Leevi Kopakkala, ohjelmistotekniikan opiskelija kotoisin Jyväskylästä. Toimin 2018-2019 lukuvuotena kansainvälisenä tutorina, sekä olin JAMKOn International Clubin tiimin jäsen. Opiskelun ohella työskentelen ohjelmistokehittäjänä.

Entisenä kilpaurheilijana minut vapaa-ajalla löytää todennäköisesti liikkumasta ja omien projektien tai työjuttujen parista.

Minun kanssa voi tulla keskustelemaan alasta riippumatta mistä tahansa opiskeluun tai ei-opiskeluun liittyvistä asioista. Eli voidaan puhua esimerkiksi stressiin, ajanhallintaan, masennukseen tai vapaaaikaan ja muuhun liittyvistä kysymyksistä, sekä kokemuksista ja ideoista tai ihan muuten vaan jutella. 

Voit ottaa yhteyttä ja lähettää viestiä milloin tahansa sosiaalisen median kautta, sähköpostitse tai vetää hihasta jos vaikkapa näet minut Dynamolla tai Rajakadulla.