Mentorointi

Mentorit tutorien tukena

Mentorointi on luonnollinen seuraava askel jokaiselle JAMKOn tutorille, jonka mielestä tutorointi oli mukava kokemus sekä halua löytyy kehittää itseään vielä lisää vertaisohjauken saralla.

JAMKOn mentorien tehtävänä on toimia JAMKOn tutorien apuna. Mentorit pääsevät jakamaan omaa kokemustaan tutoroinnista, olemaan aktiivinen tuki tutoreille ja vaikuttamaan kiinteänä osana Jamkin ohjaus- ja hyvinvointipalveluiden kehittämiseen. Mentorien on mahdollisuus syventää ohjausosaamistaan mm. aktiivisen kuuntelun, tunnetaitojen ja hyvinvointipalveluiden koulutuksilla. 

Yksi konkreettinen mentorien tarjoama tuki tutoreille ovat ohjaustapaamiset, joissa osallistujat pääsevät mentorien avustuksella keskustelemaan tutoroinnin haasteista ja käymään läpi ajatuksia sekä fiiliksiä esimerkiksi orientaatioviikkoon liittyen. Mentorit itse saattavat myös auttaa orientaatioviikon aikana koulutusaloja, joilta omat tutorit puuttuvat.

Lisäksi mentorit voivat halutessaan avustaa tutoreita tapahtumien suunnittelussa sekä osallistua opiskelijayhteisöllisyyttä edistäviin tapahtumiin mentorin roolissa. Mentoreita voitkin kohdata esimerkiksi Jamkin järjestämillä HyPe-kahveilla!

Tutustu mentoreihin tästä

Lisätietoja:

JAMKOn ohjauksen ja hyvinvoinnin asiantuntija
ohjaus(a)jamko.fi,
+358 50 5166916