Mentorointi

MENTOROINNISTA APUA OPINTOIHIN

Siinä missä tutorit ovat ensimmäisen vuoden opiskelijoiden apuna, auttavat mentorit opiskelijoita ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Mentorit auttavat kanssaopiskelijoitaan oman kokemuksensa sekä saamansa koulutuksen kautta ohjaten opintojen etenemisessä sekä kouluun ja opiskelijan hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Mentorit ovat toimineet jo tutoreina ja ovat tavallisesti hieman pidemmällä opinnoissaan. He osaavat kertoa vinkkejä esimerkiksi opinnäytetyöhön, vaihto-opiskeluun tai vaikka päivittäiseen opiskeluun liittyen. Mentorit myös tuntevat JAMKin ohjausjärjestelmän ja osaavat tarvittaessa ohjata opiskelijan jatko-ohjauksen ja muiden JAMKin tukipalveluiden pariin. Nykäise mentoria hihasta tai laita viestiä, kun oma sormi menee suuhun!

Tavoitat kaikki mentorit sähköpostitse osoitteesta mentorit@jamko.fi , mutta voit myös ottaa heihin henkilökohtaisesti yhteyttä ”Tutustu mentoreihin” osiosta.

Monimuototutoroinnista ja mentoroinnista vastaava hallituksen jäsen
monimuoto(a)jamko.fi
+385 44 733 9223

JAMKOn ohjauksen ja hyvinvoinnin asiantuntija
ohjaus(a)jamko.fi,
+358 50 5166916

Tutustu mentoreihin

Tutustu tarkemmin mentoreihin ja ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset vertaistukea opinnoissa tai opiskelijan arjessa.

Marika Väisänen

Heippa!

Minä olen Marika, 38-vuotias monimuotorestonomiopiskelija. Asustan Jyväskylässä ja silloin tällöin minut löytääkin Rajakadun kampukselta. Aloitin opinnot 2019, joten kolmas vuosi meneillään opiskeluja. Aloitin tutoroinnin parissa 2020 ja jatkoin siitä näihin mentorointihommiin.

Olen ollut pitkään ravintola-alalla töissä ja nyt keskityn opintovapailuun. Minuun voi ottaa yhteyttä kaikenlaisissa asioissa, osaan neuvoa sulle aika monta juttua ja jos en, osaa niin otan selvää. Minusta saa juttuseuraa, paikallisoppaan, kuuntelijan tai vaikka lenkkiseuraa koirulin kanssa. Yhteyttä saa ottaa soittamalla, whatsappilla tai sähköpostilla.

Yksin ei kenenkään pidä jäädä, täällä ollaan TEITÄ varten. Ja ei oo tyhmiä kysymyksiä, eikä mitättömiä ongelmia! 😊

Marika Väisänen
n3849@student.jamk.fi
040-7492507

Sirpa Vainikka

Olen Sirpa ja kotoisin Valkeakoskelta, Tampereen kupeesta. Opiskelen kolmatta vuotta monimuoto kuntsariopiskelijana, eli monet opiskeluihin liittyvät ilot ja murheet ovat tulleet jo tutuiksi. Viime vuonna olin alkavien monimuoto-kuntsareitten vertaistutor ja onkin luontevaa jatkaa mentorina. Ihmisten auttaminen ja heidän asioiden eteenpäin vieminen on aina ollut lähellä sydäntäni.

Mentorina tuen kykyjeni mukaan jokaista opiskelijaa, joka apua tarvitsee ja haluaa. Koskee asia sitten opparia, muita opintoihin liittyviä asioita tai vaan oot juttuseuraa vailla, ota rohkeasti yhteyttä. Mun kanssa voi keskustella Zoomissa, Teamsissa, puhelimessa, viestitellen….. ihan mikä itselle tuntuu luontevammalle. Tiukan paikan tullen olen myös valmis ”raahautumaan” live tapaamiseen Dynamolle/Rajakadulle, kunhan vaan päivä sovitaan ajoissa. Koska olen täältä Pirkanmaalta, livetreffit onnistuu Tampereellekin.

Sähköpstiosoite on N3672@student.jamk.fi, Instagram @vainikkaoskuparinen

Siiri Kuhmonen

Moi!
Olen Siiri, kolmannen vuoden tietojenkäsittelyn tradenomiopiskelija. Pääsääntöisesti minuun voi törmätä Rajakadun kampuksella.

Luonteeltani olen hyvin empaattinen ja pyrin aina auttamaan niitä, jotka apua tarvitsevat. Minuun voi olla yhteydessä missä tahansa elämää kutkuttavassa asiassa, opintoalasta riippumatta.

Parhaiten minuun saa yhteyden Discordissa Sohru#0172 tai sähköpostilla N3118@student.jamk.fi