Syvään päähän

”Onko ketään halukkaita puheenjohtajaksi?”, kysyttiin edustajistoryhmän palaverissa ja käteni nousi vähän kuin omasta tahdosta. Olin vain hetkeä aiemmin saanut tietää olevani ääniharava edustajistovaaleissa, ja tunsin syvää kiitollisuutta minulle osoitetusta luottamuksesta. Vaan takaraivossani kyti ajatus, että haluan tunkeutua uudelle reviirille. Valintani ei ollut läpihuutojuttu vaan tahtojen taisto jossa ehdokkaita ei päästetty helpolla. Se oli esimakua tulevasta, pilkahdus tosiasiasta, että tuleva vuosi on haasteita täynnä. Hyvin erilainen vuosi verrattuna siihen, jos en olisi lähtenyt taas järjestötoimintaan ollenkaan, vaan jatkanut opintojani normaalisti.

Vuosi vaihtui, tuli tammikuun 2. päivä. Joulun ja uudenvuoden reissujen jälkeen istuin työpisteelleni ensi kertaa. Järjestelin vähän. Ja sitten alkoi savotta. Meidän toiminta on hyvin suunniteltua ennakkoon, mutta päivään mahtuu paljon ruohonjuuritason linjauksia, päätöksiä ja sopimisia. Ja sääntöjä. Eikä aina asiat mene niin kuin on suunniteltu. Niissä haastetilanteissa se senhetkinen taito todella punnitaankin.

Koin, että lähtiessäni JAMKOn toimintaan mukaan hyppäsin päistikkaa altaan syvään päähän, mutta siellä en polski yksin. Keväästä tulee melkoinen rytäkkä, mutta onneksi meillä on asiantunteva henkilöstö ja innokas hallitus organisoimassa tapahtumia sekä huolehtimassa jokapäiväisestä putiikin pyörittämisestä. Ei tarvitse olla yksin. Ei tarvitse olla hukassa. Jokainen luottamustoimija on perehdytetty huolella tehtäviinsä, ja jos apua tarvitsee, niin apu ei ole kaukana. Sen verran, mitä olen JAMKOa sisältäpäin nähnyt, olen ollut tyytyväinen sen tapaan toimia ja yleiseen ilmapiiriin meidän toimistolla. Meillä on kuluvana vuonna erinomaiset puitteet kehittää toimintaa entisestään.

2019 onkin suurten muutosten vuosi. Heti vuoden alusta JAMKOn sisällä tapahtui henkilöstövaihdoksia, kun kaksi uutta työntekijää aloittivat työnsä toimistolla. Tänä vuonna on myös kolmet vaalit, joita seuraan varmasti suurella mielenkiinnolla, opiskelijoiden tulevaisuutta – ja omaakin tulevaisuuttani ajatellen. JAMKOn yksi tärkeimmistä tehtävistä on opiskelijoiden kannustaminen aktiiviseen kansalaisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, johon myös vaalit ja äänestäminen liittyvät. JAMKin Rajakadun kampukselle on jo tällä tietoa tulossa ennakkoäänestyspiste, mutta alkavana vuonna JAMKO pyrkii järjestämään muun muassa vaalitenttejä ja tuoda omia kehittämisideoitaan kansanedustajien kuuluville siten, ettei opiskelijan etu jää missään vaiheessa taka-alalle. Asiat, joita viemme eteenpäin on kirjattu JAMKOn poliittiseen linjapaperiin.

On kuitenkin helppo jäädä toimiston pilvilinnoihin taputtamaan itseään selkään. En missään vaiheessa halua tilannetta, jossa JAMKO jäisi tapittamaan silmälappuhevosmaisesti vain omia suunnitelmiaan ja sulkeutumaan muulta maailmalta. Jo pelkästään JAMKissa maailma muuttuu. Ja kaikesta muutoksesta haluammekin pysyä kärryillä.

Jos missään vaiheessa vuotta tulee asiaa (tai vaikka asian vierestäkin), niin sähköpostilaatikot ovat avoinna ja puhelimiin vastataan. Minutkin saa kiinni osoitteesta pj@jamko.fi – tai minut voi vapaasti pysäyttää, jos satun käytävillä tulemaan vastaan.

Toivottavasti näemme. Hyvää viikonloppua ja alkavaa vuotta.

Jarkko Patteri

Hallituksen puheenjohtaja

Edellinen artikkeli

Itsearviointi opiskelijan silmin

Seuraava artikkeli

Kulttuurishokki

Selaa kaikkia blogeja

Blogit