Hae tutoriksi

We want more! Become an exchange tutor!

Opiskelijakunta JAMKO järjestää lisähaun ja rekrytoi exchange-tutoreita vaihto-opiskelijoiden avuksi lukuvuodelle 2020–2021.

Tutorit auttavat vaihto-opiskelijoita käytännön järjestelyiden sekä opintojen aloittamisen kanssa, yleensä jo pitkästi ennen vaihto-opiskelijan saapumista Suomeen. Tärkeänä tehtävänä tutorilla on tutustuttaa vaihto-opiskelija suomalaiseen kulttuuriin, auttaa sopeutumaan opiskelu- ja elinympäristöön ja opiskelijaelämään sekä järjestää erilaista vapaa-ajan toimintaa. Tutorit osallistuvat mm. uuden Finnish Experience Weekin järjestämiseen, Tursajaisiin ja moneen muuhun hauskaan tapahtumaan yhdessä tursaiden kanssa.

Lue lisää tutorin tehtävästä tästä.

Näin pääset mukaan!

Tutorointi on opintojakso (5 op), jolla voi opiskelija voi monipuolistaa vapaavalintaisia opintojaan. Tutoriksi voi päästä ainoastaan hakuprosessin kautta. Tutorit koulutetaan helmi-maaliskuussa 2020, ja koulutukset kuuluvat opintokokonaisuuden suorittamiseen. Varsinainen tutorin työ alkaa syksyllä 2020, jatkuen keväälle 2021 saakka.

Tutoriksi hakeminen tapahtuu klikkaamalla alla olevaa linkkiä ja täyttämällä hakemus. Hakuaika on 17. – 23.2. Hakijat haastatellaan hakuajan jälkeen. Aikataulut ja paikat ilmoitetaan kaikille hakeneille sähköpostitse hakuajan päätyttyä.

 

 Täytä hakulomake tästä

 

Tiedustelut:

Eeva Vissel, ohjaus@jamko.fi
Anna Zhuravleva, kvtutor@jamko.fi

Uusien opiskelijoiden auttamista

Mikä on opintotoimisto? Mistä saan opiskelijakortin? Miten käytän Elmo-opiskelijaintraa? Missä on opiskelijaterveydenhuolto? Entä Kela? Miksi kannattaa opiskella JAMKissa? Uusien opiskelijoiden ja vaihto-opiskelijoiden päät ovat täynnä kysymyksiä, joihin tutor tietää tai etsii vastauksen. Tutorkoulutukset keväällä ja tapaamiset JAMKOn kanssa pitkin tutoroinnin vuotta tukevat tutoria työssään.

”Olen saanut harjoitella ohjaamista (jota myös tuleva työni tulee pitkälti olemaan) ihan käytännössä ja eri keinoja hyödyntäen. Orientaatioviikolla oli mahtavaa päästä kasvokkain keskustelemaan tutoroitavien kanssa ja jatkossa ohjausta pääsin toteuttamaan myös eri viestintävälineitä hyödyntäen, esim. yammer, sähköposti, puhelin.”

Soile, monimuototutor

Omien kokemusten jakamista

Vertaisohjaajana pääset jakamaan omia kokemuksiasi uusille opiskelijoille tai vaihto-opiskelijoille niin opiskelusta kuin opiskelijaelämästäkin. Tutor on omalla kokemuksellaan opiskelijaelämän asiantuntija, joka osaa auttaa välttämään pahimmat sudenkuopat ja kertoo parhaat vinkit.

”Olen antanut vinkkejä kurssivalinnoista ja neuvonut muutenkin jos opiskelijalla on ollut kouluun/opiskeluun/opiskelijaelämään liittyviä kysymyksiä. Kerran olen myös päässyt auttamaan ihan koulutehtävissä!”

Heli, vertaistutor

Opintopisteitä

Tutoroinnin opintojaksolle voi hakea ainoastaan joulu-tammikuussa järjestettävän tutorrekrytoinnin kautta. Vastineeksi työstäsi tutorina saat opintopisteitä vapaasti valittaviin opintoihin. Tutoroinnin opintojaksokuvaukset, oppimistavoitteet ja opintojakson sisällön löydät opinto-oppaasta.

“Tutoroinnin myötä minulle aukesi aivan uusi maailma tukemisen, auttamisen ja ison vastuun myötä. Pääsin eroon esiintymispelosta ja tutorointi kasvatti minua ihmisenä. Tutoriksi lähteminen oli elämäni parhaita valintoja.”

Juho, vertaistutor

Uusia kokemuksia

JAMKO arvostaa tutoreitaan ja tarjoaa heille mahdollisuuksia kokea asioita, joita tavallinen opiskelija ei koe. Suositulla tutorleirillä vietetään aikaa yhdessä muiden tutoreiden kanssa opiskelijoiden ohjaamiseen ja toisiin tutoreihin tutustuen. Markkinointia tekevät tutorit pääsevät esittelemään JAMKia ja omaa tutkinto-ohjelmaansa ympäri Suomea.

”Olen saanut itsestäni paljon irti ja kasvanut ihmisenä tutorvuoden aikana. Näiden lisäksi olen päässyt tekemään asioita, mitä ei en olisi muuten päässyt koskaan kokemaan!” Jenna, vertaistutor

”Olen saanut hurjasti kontakteja, erilaisia kokemuksia, jotka hyödyllisiä myös jatkon kannalta esimerkiksi vuorovaikutustaidot ja asioiden järjestely” Miia, vertaistutor

Uusia ystäviä

Tutorina tutustut oman alasi aloittaviin opiskelijoihin sekä yli 100 muuhun tutoriin JAMKissa. Tutorointi tarjoaa siis loistavan mahdollisuuden verkostoitumiseen ja uusien ystävyyssuhteiden luomiseen.

”Kun lähdin tutorointiin mukaan, niin en ois ikinä uskonu, että se on tämmöstä. Tää ylitti kaikki odotukset ja oon saanu niin paljon ihania ystäviä tutoroinnin kautta omista tursaista, sekä muiltakin tursasluokilta. Omistakin tutoreista on tullut ihania ystäviä ja kyllä tää vaan yhdistää porukkaa hyvin.”

Eveliina, vertaistutor