Hae tutoriksi

Älä missaa elämäsi parasta kokemusta!

Tutorrekry on päättynyt, kiitos kaikille hakijoille. Hakijoihin ollaan vielä erikseen yhteydessä. 

Opiskelijakunta JAMKOlla on mahtavia uutisia! Oletko valmis kohtaamaan yhden elämäsi parhaista kokemuksista? Ilmoittaudu tutoriksi! Rekrytointiaika on 8.11.2021 – 15.11.2021. Tutortoiminnassa pääset tapaamaan uusia ystäviä, parantamaan kommunikointitaitoja, auttamaan uusia opiskelijoita sekä valvomaan ja järjestämään tapahtumia kanssaopiskelijoille. Tutorointi on ehdottomasti kokeilemisen arvoista, jos olet kiinnostunut kerryttämään tiimityöskentely- ja johtajuustaitojasi. Kaupan päälle saat siitä vielä opintopisteitä. 

Sen lisäksi, että toimit majakkana uuden opiskelijan ensimmäisen vuoden myrskyissä, pääset työskentelemään kaikista tutoreista muodostuvaan tukea antavaan yhteisöön. Tutoroinnista saatava todistus on myös arvokas lisä CV:seen. Saat toiminnasta unohtumattomia kokemuksia, ja vaihto-opiskelijoiden tutorina voit saada kansainvälistä kokemusta ja luoda maailman kattavia verkostoja! Kuten kaikki hauskat asiat, myös tutorointi vaatii työtä, mutta positiiviset fiilikset ja muistot ovat sen arvoisia.

Tässä vielä muutamia tietoja, ennen kuin teet päätöksen upeaksi tutoriksi hakemisesta:

  • On olemassa neljänlaista tutorointia: vertais-, monimuoto-, degree- ja exchangetutorointi.
    • Vertaistutorit toimivat suomenkielisissä tutkinto-ohjelmissa, degreetutorit englanninkielisissä ja exchangetutorit vaihto-opiskelijoiden tutoreina. Monimuototutorit toimivat monimuoto-ohjelmia opiskelevien tutoreina.
  • Sinun tulee olla läsnäoleva opiskelija koko vuoden keväästä 2022 kevääseen 2023. Tutorkoulutukset alkavat keväällä 2022, uudet opiskelijat saapuvat syksyllä 2022 ja tutorointi kestää koko heidän ensimmäisen vuoden loppuun asti eli kevääseen 2023. 
  • Tutoriksi ilmoittautumaan pääset täyttämällä lomakkeen, jonka linkin löydät tältä sivulta haun alkaessa.
  • Lisätietoja saat sähköpostista kvtutor@jamko.fi, monimuoto@jamko.fi tai tutor@jamko.fi 
  • Hakemuksen lähetettyäsi ja rekryajan päätyttyä saat sähköpostia JAMKOlta, jossa tulee kutsu tutorhaastatteluun sekä muita tietoja.

Älä siis odota, vaan hae tutoriksi ja ole ensi vuoden opiskelijoiden uusi sankari!

Uusien opiskelijoiden auttamista

Mikä on opintotoimisto? Mistä saan opiskelijakortin? Miten käytän Elmo-opiskelijaintraa? Missä on opiskelijaterveydenhuolto? Entä Kela? Miksi kannattaa opiskella JAMKissa? Uusien opiskelijoiden ja vaihto-opiskelijoiden päät ovat täynnä kysymyksiä, joihin tutor tietää tai etsii vastauksen. Tutorkoulutukset keväällä ja tapaamiset JAMKOn kanssa pitkin tutoroinnin vuotta tukevat tutoria työssään.

”Olen saanut harjoitella ohjaamista (jota myös tuleva työni tulee pitkälti olemaan) ihan käytännössä ja eri keinoja hyödyntäen. Orientaatioviikolla oli mahtavaa päästä kasvokkain keskustelemaan tutoroitavien kanssa ja jatkossa ohjausta pääsin toteuttamaan myös eri viestintävälineitä hyödyntäen, esim. yammer, sähköposti, puhelin.”

Soile, monimuototutor

Omien kokemusten jakamista

Vertaisohjaajana pääset jakamaan omia kokemuksiasi uusille opiskelijoille tai vaihto-opiskelijoille niin opiskelusta kuin opiskelijaelämästäkin. Tutor on omalla kokemuksellaan opiskelijaelämän asiantuntija, joka osaa auttaa välttämään pahimmat sudenkuopat ja kertoo parhaat vinkit.

”Olen antanut vinkkejä kurssivalinnoista ja neuvonut muutenkin jos opiskelijalla on ollut kouluun/opiskeluun/opiskelijaelämään liittyviä kysymyksiä. Kerran olen myös päässyt auttamaan ihan koulutehtävissä!”

Heli, vertaistutor

Opintopisteitä

Tutoroinnin opintojaksolle voi hakea ainoastaan joulu-tammikuussa järjestettävän tutorrekrytoinnin kautta. Vastineeksi työstäsi tutorina saat opintopisteitä vapaasti valittaviin opintoihin. Tutoroinnin opintojaksokuvaukset, oppimistavoitteet ja opintojakson sisällön löydät opinto-oppaasta.

“Tutoroinnin myötä minulle aukesi aivan uusi maailma tukemisen, auttamisen ja ison vastuun myötä. Pääsin eroon esiintymispelosta ja tutorointi kasvatti minua ihmisenä. Tutoriksi lähteminen oli elämäni parhaita valintoja.”

Juho, vertaistutor

Uusia kokemuksia

JAMKO arvostaa tutoreitaan ja tarjoaa heille mahdollisuuksia kokea asioita, joita tavallinen opiskelija ei koe. Suositulla tutorleirillä vietetään aikaa yhdessä muiden tutoreiden kanssa opiskelijoiden ohjaamiseen ja toisiin tutoreihin tutustuen. Markkinointia tekevät tutorit pääsevät esittelemään JAMKia ja omaa tutkinto-ohjelmaansa ympäri Suomea.

”Olen saanut itsestäni paljon irti ja kasvanut ihmisenä tutorvuoden aikana. Näiden lisäksi olen päässyt tekemään asioita, mitä ei en olisi muuten päässyt koskaan kokemaan!” Jenna, vertaistutor

”Olen saanut hurjasti kontakteja, erilaisia kokemuksia, jotka hyödyllisiä myös jatkon kannalta esimerkiksi vuorovaikutustaidot ja asioiden järjestely” Miia, vertaistutor

Uusia ystäviä

Tutorina tutustut oman alasi aloittaviin opiskelijoihin sekä yli 100 muuhun tutoriin JAMKissa. Tutorointi tarjoaa siis loistavan mahdollisuuden verkostoitumiseen ja uusien ystävyyssuhteiden luomiseen.

”Kun lähdin tutorointiin mukaan, niin en ois ikinä uskonu, että se on tämmöstä. Tää ylitti kaikki odotukset ja oon saanu niin paljon ihania ystäviä tutoroinnin kautta omista tursaista, sekä muiltakin tursasluokilta. Omistakin tutoreista on tullut ihania ystäviä ja kyllä tää vaan yhdistää porukkaa hyvin.”

Eveliina, vertaistutor