Mä oon (vaan) töissä täällä

Loppuvuosi on JAMKOssa aina jännittävää aikaa. Tällä hetkellä tulevaa vuotta suunnitellaan täysillä ja uusi edustajistokin on jo valittu. Toisaalta nämä viimeiset kuukaudet ovat myös luopumisen aikaa, sillä työtoverit eli JAMKOn hallitus vaihtuu vuoden vaihteessa. Syvästi ihmisiin kiintyvänä työntekijänä hyville tyypeille ja tutuille toimijoille on vaikeaa sanoa näkemiin. Samalla palataan periaatteessa lähtöpisteeseen, jolloin työ aloitetaan puhtaalta pöydältä uusien toimijoiden kanssa. He tuovat mukanaan omat vahvuutensa, uudet ideat ja tuoreet näkökulmat ja innon tarttua toimeen, mikä pitää opiskelijakunnan (ja sen työntekijät) kehittyvänä ja uudistuvana vuosi toisensa jälkeen.

Opiskelijat ovat oman opiskelunsa ja opiskelijaelämään liittyvien asioiden asiantuntijoita, ja siksi on ehdottoman tärkeää, että ne henkilöt, jotka vastaavat opiskelijoiden etujen valvomisesta ja vaikutustyöstä ovat myös opiskelijoita. Henkilöstö edustaa JAMKOssa jatkuvuutta, pysyvyyttä ja syvempää tietotaitoa tietyillä sektoreilla. Me toimimme hallituksen tukena toimistolla uusien asioiden tullessa vastaan ja huolehdimme siitä, että palvelut ja edunvalvonnan laatu pysyy tasaisena. Vaikka JAMKO on prosessiorganisaatio, toimintaa dokumentoidaan tarkasti ja perehdytykset hoidetaan kunnialla, alkuvuodesta uusien toimijoiden päälle tulviva informaatio on sellainen, että kaikkea ei vain pysty sisäistämään. Meillä henkilöstön jäsenillä on takataskussa monta jippoa, sitä kuuluisaa hiljaista tietoa, mikä auttaa uutta hallitusta toimimaan täysillä opiskelijoiden etujen eteen. Henkilöstön jäsenillä on vyönsä alla kokemusta jo pidemmältä ajalta, sekä organisaation toiminnasta että muualta työelämästä, jolloin asiat asettuvat laajempaan perspektiiviin. JAMKOn toiminta sisältää myös sellaisia asioita, joita ei kaikille opiskelijoille ole tullut vastaan, kuten budjetointia, talouden seurantaa, median kanssa toimimista, kumppanuuksien hoitamista ja asiakastyötä, joista henkilöstön jäsenillä on asiantuntijuutta hyödynnettäväksi niin JAMKOssa kuin JAMKOn jälkeenkin.

10498109_1664258490465057_2740066135916780079_o

Isoin osa työpäivääni

Jokaisella työntekijällä on oma toimenkuvansa, joka pitää koko organisaation liikkeessä. Tullessani taloon kysyin millainen on viestintä- ja edunvalvontasihteerin tyypillinen työpäivä. En saanut vastausta, sillä sellaista ei oikeastaan olekaan. Jos pikaisesti vilkaisee työpisteeni suuntaan, oma työni näyttää lähinnä siltä, että roikun Facebookissa tai Hesarin sivuilla päivät pitkät, mutta silläkin on tarkoituksensa. Toimenkuvaani kuuluu opiskelijakunnan viestintä ja markkinointi, jotka tehtävien tasolla sisältävät mm. uutiskirjeiden koostamista, verkkosivujen ja sosiaalisen median päivittämistä ja painomateriaalien toteutusta graafisen harjoittelijamme kanssa. Saatoinpa antaa osaseni myös verkkosivujen uudistamiseen. Minun kauttani kulkevat opiskelijakunnan viralliset tiedotteet ja julkilausumat ja hoidan myös suhteita median suuntaan. Seuraan opiskelijoihin liittyviä ajankohtaisia asioita korkeakoulun, kaupungin ja valtion tasolla ja teen selvitystyötä mitä poliittiiseen jargoniin verhotut asiat konkreettisesti tarkoittavat opiskelijan näkökulmasta. Esimerkiksi lukukausimaksujen lainsäädännön seuranta on ollut työpöydälläni toistuvasti jo pidemmän aikaa. Käsittelen opiskelijoiden edunvalvonnallisia yhteydenottoja yhdessä hallituksen edunvalvontasektorin kanssa ja toimin häirintäyhdyshenkilönä. Olen mukana myös edustajistovaalien ja Jupinaviikkojen järjestämisessä yhdessä toimijoiden kanssa. Ennen kaikkea olen toimistolla ammattimainen kahvinjuoja, joka kannattaa huomioida aina, kun miettii keitettävän kahvin määrää. Mukini on ämpäri, kuten kuvasta huomaa.

Uudet toimijat järjestäytyvät huomenna torstaina, ja tulevan vuoden työkaverini ovat selvillä illansuussa. Toisaalta en malta odottaa ja toisaalta alan jo henkisesti valmistautua roikkumaan ihmisten kaulassa kyynelehtien. Pysykäähän kuulolla millainen joukko meillä tulevana vuonna on.

Anna

Viestintä- ja edunvalvontasihteeri

Edellinen artikkeli

Uskalla sanoa mielipiteesi!

Seuraava artikkeli

Mitä käteen jää?

Selaa kaikkia blogeja

Blogit