Puhtaalta pöydältä huipputyyppien kanssa

Uuden vuoden jälkeen elämä opiskelijajärjestössä on vähän kuin aloittaisi uudessa työpaikassa tai koulussa. Periaatteessa tiedät mitä tapahtuu ja mitä tehdään, mutta ihmiset ja työtavat ovat uusia. Opiskelijakunnissa luottamustoimijat vaihtuvat kalenterivuosittain ja hommat pyörähtävät vähän kuin puhtaalta pöydältä käyntiin. Vaikka tämä on osaltaan haaste, se on rikkaus toiminnan kehittymiselle. Uudet toimijat tuovat tuoreet ideat ja erilaisia näkökulmia, jolloin toiminnasta ja päivittäisestä työstä avautuu itsellekin uusia puolia.  

Toiminta JAMKOssa on laajaa ja ammattimaista. Valvomme opiskelijoiden etuja ja toimimme JAMKissa yli 8000 ihmisen äänenä erilaisissa työryhmissä, autamme ja neuvomme kinkkisissä tilanteissa, koulutamme vuosittain satoja tutoreita ja mentoreita, tuotamme yli 50 tapahtumaa vuodessa ja jäsenpalveluita ja etuja. Olemme arvostettu yhteistyökumppani, kentällä vaikuttava tekijä ja meihin luotetaan niin opiskelijoiden kuin korkeakoulunkin taholta. Isot ovat saappaat, mutta huipputyypit tekevät niiden täyttämiseksi kovasti töitä koko vuoden.

hallitus2017_vapaam

Edessä vas Katja, Jarna, Mari, Netta ja Veera. Takana vas.  Teemu, Joonas, Aleksi, Timo ja Tero.

Miten homma sitten pelittää? Isoista linjoista päättää JAMKin opiskelijoista koostuva edustajisto. Päivittäisestä toiminnasta vastaa hallitus sekä puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, jotka toimivat vapaaehtoispohjalta luottamustoimessa. Hallituksen tukena toimii nelihenkinen henkilöstö, kukin oman alansa asiantuntija. He tuovat työskentelyyn pysyvyyttä, kokemusta ja sitä kuuluisaa hiljaista tietoa. Kurkkaa mitä meidän toimenkuviin kuuluu. Puheenjohtajisto johtaa toimintaa ja tukee luottamustoimijoita ja henkilöstöä työssään. Puheenjohtaja Jarna ja varapuheenjohtaja Katja tekevät tiivistä yhteistyötä, mutta molemmilla on omat sektorinsa. Jarna ohjaa opiskelijakunnan edunvalvontatyötä ja vaikuttamista ja Katja pitää huolen, että JAMKOn tapahtumat, näkyvyys ja palvelut ovat mintissä kunnossa. Hallituksen toiminta jakaantuu eri sektoreihin, joista hallituksen jäsenet huolehtivat. Kurkkaa lisää.

Tutorvastaava Veera, kansainvälisen tutoroinnin vastaava Tero, sekä monimuototutoroinnin ja mentoroinnin vastaava Teemu muodostavat kovan kolmikon jotka huolehtivat tänä vuonna siitä, että JAMKissa tutorointi toimii. He suunnittelevat ja kehittävät tutortoimintaa, ohjauksen ja tuen muotoja muuttuvan opiskelijakunnan tarpeisiin aina kansainvälisistä opiskelijoista monimuotototeutukseen saakka, he ovat rekrytoimassa, kouluttamassa ja tukemassa uusia tutoreita. JAMKOn isoin tapahtuma Tursajaiset syntyy tältä kolmikolta ensi syksynä. Tutorvastaavat ovat tärkeä osa JAMKOn edunvalvontaa, sillä heillä on tuorein tieto opiskelijan arjesta tutoreiden kautta. 

JAMKOn edunvalvonta pohjautuu ammattikorkeakoululakiin, korkeakoulukohtaiseen tutkintosääntöön, JAMKin eettisiin ja pedagogisiin periaatteisiin ja yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaan. Näiden dokumenttien avulla sosiaalipoliittinen vastaava Mari ja koulutuspoliittinen vastaava Aleksi toimivat aktiivisesti sen eteen, että koulutus on opiskelijan näkökulmasta laadukasta ja tasa-arvoista. He järjestävät jokakeväiset Jupinaviikot ja vetävät edunvalvontatiimit, joissa kuulet viimeisimmät vaiheet mm. asumistuen muutoksista ja koulutusmaksuista. Tänä keväänä työllistävät varmasti kuntavaalit, jolloin tavoitteena on varmistaa, että opiskelijoille tärkeät asiat huomioidaan myös kunnallisessa päätöksenteossa.

Myös laadukas vapaa-aika, aktiivinen opiskelijaelämä ja hyvät palvelut ovat osa opiskelijan hyvinvointia. Huvi- ja kulttuurivastaava Netta, International Clubin vastaava Timo ja hyvinvointivastaava Joonas loihtivat juuri ne bileet, joista puhutaan pitkään, toteuttavat mielettömiä liikuntapalveluita- ja hyvinvointitapahtumia ja rentoa yhteisöllistä tekemistä, jossa tutustuu uusiin ihmisiin. International Clubin messissä reissaat opiskelijahintaan ja kansainvälistyt vaikket lähtisi Suomesta ollenkaan ja salilla huhkit ilmaiseksi JAMKOn jäsenenä. Pysy kärryillä mitä mahtavaa meillä tapahtuu seuraamalla tapahtumakalenteria tai sosiaalista mediaa. 

Vaikka kaikki touhuavat omilla sektoreillaan, kaikkien toiminta tähtää yhteiseen maaliin –  opiskelijan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja siihen, että sinä saisit opiskeluajastasi mahdollisimman paljon irti. En malta odottaa, että pääsemme kunnolla töihin käsiksi. Tervetuloa messiin myös vuonna 2017!

Anna

Asiantuntija, viestintä ja edunvalvonta

Edellinen artikkeli

KoPon vuosi 2016

Selaa kaikkia blogeja

Blogit