Missä JAMKO luuraa?

Syksy on opiskeljakunnalle se tärkein, mutta myös kiireisin kausi, kun uudet opiskelijat tulevat ja kysymyksiä satelee ymmärrettävästi monesta asiasta: miten saan opiskelijakortin, mites ne edut, onko kuntosali jo auki, milloin JAMKO Caféssa on tauko, saanko jäsentarran musiikilta?

Ajattelinkin avata mistä sitä tietoa oikein saa, kun kaikki on uutta. JAMKOn nettisivut ovat kaiken tiedon alku ja juuri, sinne olemme koonneet tietoa siitä, kuinka opiskelijakunta on avuksi ja tueksi opintojen alussa ja niiden aikana. Etusivulta löydät sen hetken ajankohtaisimmat aiheet, kuten tällä hetkellä opiskelijakortti- ja jäsenpalveluasiat. Sivuilta kokonaisuudessan löydät tiukkaa faktaa mm. aukioloajoista, hyvinvointiin liittyvistä asioista, kuten terveydenhuollosta, asumisesta ja toimeentulosta, opiskelijakunnan toimijoista ja toiminnasta, opiskelijoiden oikeuksista ja tietenkin opiskelijaeduista, jäsenyydestä ja siitä miten saat opiskelijakortin ja pidettyä kaikki edut voimassa. Jäsenasioissa useimmin kysytyt kysymykset – sivu on suorastaan aarreaitta. Paras keino pysyä kartalla kaikista makeista tapahtumista kootusti on JAMKOn tapahtumakalenteri ja galleriassa palaat menneisiin tapahtumiin.

Jos jokin jää kaivelemaan, ettekä tiedä mistä kysyä, niin sivujen palautekanava tavoittaa täsmästi.

JAMKOn viikkotiedote on näpsä keino pysyä selvillä ajankohtaisista asioista ja sen eteen sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin vilkaista sähköpostiasi viikoittain. ”Viikkari” lähetetään suoraan kaikille JAMKin opiskelijoille koulun sähköpostiin ja se sisältää napakassa muodossa mitä kannattaa parin viikon sisään muistaa. LIsäksi tiedotteessa on tilaa myös muille uutisille, kuten mitä tapahtuu koulussa, kampuksilla tai Jyväskylässä. LIsäksi monet tahot ilmoittelevat spesiaalitarjouksista viikkarissa. Myös sinulla on mahdollisuus tavoittaa JAMKin opiskelijat, joten vilkaise vinkit täältä. 

Mikäli sinua kiinnostaa mitä opiskelijakuntakentällä ja edunvalvonnan parissa tapahtuu, kannattaa tsekata Ajankohtainen JAMKOnen. Edunvalvonnan uutiskirje julkaistaan kuukausittain JAMKOn nettisivuilla ja jaetaan Facebookiin. Mikäli haluat tietää, miten sinä voit vaikuttaa omassa koulussasi opiskelijoiden asioihin ja suhtaudut intohimoisesti opiskelijoiden oikeuksiin, vaikuttamiseen ja haluat lukea esimerkiksi koulutusleikkauksien uusimmista kiemuroista selkokielellä klikkaile itsesi tänne.

Ja tottahan me somessa ollaan, kuinkas muuten! Facebookissa kuulet nopeimmin uusistä jutuista, seuraat opiskeluelämään liittyviä uutisia ja pysyt kärryillä missä on menoa ja meininkiä! Meitä seuraa jo yli 4000, joten liity ihmeessä joukkoon. Twitterissä jaamme opiskelijakentän päivänpolttavia juttuja ja siellä kuulet kuumimmat skuupit tapahtumista. Instagramissa kurkistat päivittäisen toiminnan taustalle, tutustut meihin toimijoina ja näet miten syntyy esimerkiksi lukukauden avajaisristeily, Tursajaiset tai mikä meno on jäsenpalvelussa Dynamolla. Snapchattiakin olemme kovasti pohtineet, seuraatteko jos hyppäämme sinnekin?

Tietenkin tämä blogi on myös hyvä tapa tutustua opiskelijaelämään eri näkökulmista ja saada vinkkiä kuinka juttuja kannattaa hoitaa. Blogista luet mitkä asiat puhuttavat opiskelijoiden keskuudessa, tunnilla, ruokalassa, mitä ajankohtaista on meneillään JAMKOssa ja kampuksilla. Onpa joku toimijoista saattanut käydä samoja juttuja läpi kuin sinä ja kirjoittaa miten on itse välttänyt sudenkuopat, vaikka opintotuen suhteen.

Viestinnän välineitä on siis monia, ja jokaiselle löytyy jokin kanava mikä tuntuu omimmalta. JAMKOn viestintäkanavissa viestitään opiskelijoilta opiskelijoille ja tähdätään siihen, että asioita on avattu juuri opiskelijoiden näkökulmasta, oli aihe mikä tahansa.

Tervetuloa kyytiin!

Anna
Viestintä- ja edunvalvontasihteeri

Selaa kaikkia blogeja

Blogit