Opiskelijakortti – mikä on muuttunut?

Syksy on alkanut JAMKOssa hulinalla – eikä vähiten siksi että opiskelijakortin ehtoihin on tämän syksyn alusta tullut muutoksia. Kuka sen opiskelijakortin voi siis saada ja minkä värisenä?

Syksyllä 2016 voimaan tuli muutos että jokainen tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskeleva voi saada sinisen opiskelijakortin. Tämä koskee siis myöskin monimuotototeutuksessa ja ylemmässä ammattikorkeakoulussa opiskelevia. Toisin sanoen; jos olet hakenut ja päässyt kouluun ja opiskelusi lopputulos on tutkintotodistuksen saaminen, olet oikeutettu siniseen opiskelijakorttiin.

Aiemmin sinisen kortin rinnalla oli myös vihreä opiskelijakortti, joka kuului opiskelijoille jotka eivät opiskele päätoimisesti. Nyt vihreästä kortista on kuitenkin luovuttu, joten jos olet aiemmin saanut vihreän kortin, saatat nyt olla oikeutettu siniseen korttiin.

Aloitin juuri opiskelut JAMKissa. Opiskelen päivätoteutuksessa. Kuinka saan opiskelijakortin?

Tilaa opiskelijakortti JAMKOn nettisivuilta, www.jamko.fi/liity-jaseneksi. Muista liittää korttitilaukseen kasvokuva itsestäsi! Saat viestin koulun sähköpostiisi kun kortti on JAMKOn toimistolla.

Olen kolmannen vuoden opiskelija. Minulla on sininen opiskelijakortti. Kuinka voin uusia jäsenyyteni?

Mene JAMKOn sivuille, www.jamko.fi/liity-jaseneksi ja jatka jäsenyyttäsi. Sen jälkeen voit kipaista JAMKOn toimistolle hakemaan uuden tarran opiskelijakorttiisi. Maksaa voit joko nettipankissa tai paikan päällä JAMKOn toimistolla kortilla tai käteisellä. Niin helppoa se on!

Olen toisen vuoden opiskelija. Opiskelen monimuototeutuksessa ja minulla on ollut vihreä opiskelijakortti. Jatkan opintojani, minkä opiskelijakortin nyt saan?

Voit nyt saada sinisen opiskelijakortin, sillä opiskelet tutkintoon johtavassa koulutuksessa! Uuden kortin myötä maksat jäsenyyden (30 e/lukuvuosi tai 17e/syksy) sekä uuden kortin painatuksen (5 euroa).  Uuden kortin saadaksesi laita viestiä asiakaspalvelu@jamko.fi, ja kerro tietosi sekä että haluat vaihtaa korttisi värin vihreästä siniseksi. Saat tämän jälkeen lisäohjeita!

Aloitan syksyllä opinnot ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Saanko opiskelijakortin?

Kyllä saat. Olet tutkintoon johtavassa koulutuksessa joten olet oikeutettu siniseen opiskelijakorttiin.

Miksi minun kannattaa maksaa opiskelijakunnan jäsenyydestä? Mitä saan sillä?

Opiskelijakunnan jäsenyyden hinta on todella pieni suhteutettuna siitä saataviin etuihin; esimerkiksi Jyväskylä-Helsinki välisellä junamatkalla olet jo keskimäärin kolmen matkan alennuksilla maksanut itsellesi kortin takaisin. Opiskelijakortilla etuja saa lähes kaikkialta; mm. teatterista, elokuvista, ravintoloista, liikuntapaikoista, pyöräkorjaamoista, kahviloista, kauneushoitoloista, kampaamoista, erikoismyymälöistä, vaatekaupoista, kauko- ja paikallisliikenteestä, apteekeista, hostelleista, pankeista… Myös JAMKOn omissa tapahtumissa on usein etuja jäsenille. Siis vaikkapa 30 euroa lukuvuoden jäsenyydestä kuulostaisi nyt isolta summalta se tosiaan maksaa itsensä nopeasti takaisin!

Lisäksi JAMKOn jäsenenä pääset vaikuttamaan oman korkeakoulusi asioihin. Jäsenet saavat asettua ehdolle ja äänestää JAMKOn edustajistovaaleissa. Edustajistovaaleissa valittava edustajisto käyttää JAMKOssa ylintä päätäntävaltaa ja valitsee mm. JAMKOn hallituksen sekä opiskelijaedustajat JAMKin työryhmiin. Lisäksi edustajistossa päätetään mm. JAMKOn jäsenmaksusta.

Ei siis mikään turha kortti tuo opiskelijakortti!

Edellinen artikkeli

JAMKOn toimiston helmiä

Seuraava artikkeli

Missä JAMKO luuraa?

Selaa kaikkia blogeja

Blogit