Tie JAMKOon: Nilla

Teksti: Nilla Selänniemi Hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka

Oli mulla käynyt mielessä järjestötoimintaan mukaan lähteminen. Insinööriopiskelijana ensimmäisenä mielessäni oli pyörinyt Jyväskylän Insinööriopiskelijat ry:n (JIO:n) hallitukseen hakeminen, mutta olin varma siitä, että lähtisin keväällä vaihtoon ulkomaille. Ajatus siis lykkääntyi. Olin syksyllä aloittanut JAMKOn tutorina ja sitä kautta JAMKO oli tullut osittain tutuksi, vaikka osa hallituslaisista tuntui kaukaisilta.

Tulikin päivä, että olin lähdössä luennolta Rajakadulta kotiin, ja ohjauksen ja hyvinvoinnin asiantuntija Eeva Vissel nappasi minua kädestä kiinni. “Nilla, susta vois olla ainesta JAMKOn hallitukseen.” Siinä sitten pitkälti keskusteltiin asiasta. Kyllä järjestötoiminta kiinnosti, mutta niin myös opiskelijavaihto. Eeva sitten ehdotti, että voisin hakea hallituksessa pestiin, jota olisi mahdollista tehdä myös etänä, joten voisin tehdä molemmat samassa yhteydessä.

Niin saavuin paikalle JAMKOn edustajiston kokoukseen. Jännitys oli kova, sillä en etukäteen tuntenut ketään, eivätkä kaikki käytänteet olleet itselleni tuttuja. Kädet hikoillen edessä esittelin itseni ja ennen kuin huomasinkaan oli uusi hallitus muodostettu. Hallitustoiminta alkoi aika rytinällä, sillä oli paljon erilaisia kokouksia, perehdytyksiä ja toisiin hallistuslaisiin tutustumista. Pian oli ajatuksena, että lykkään vaihtoon lähtemistä syksyyn, niin saisin perehtyä rauhassa pestiini.

Ikinä en lähtenyt vaihtoon, mutta en sitä kadukaan. JAMKOssa vuosi on antanut todella paljon, mutta myös ottanut. Välillä on ollut todella stressaantunut ja väsynyt eikä apua ole osannut pyytää. Ensimmäinen puoli vuotta tuntui sekavalta, mutta syksy on taas sujunut soljuvammin. Paljon on oppinut aikatauluttamisesta ja rajan vetämisestä koulun, töiden, hallitushommien sekä vapaa-ajan välille. Myös omaa jaksamista olen koetellut, mutta kun opettelee sanomaan ei, asiat hieman helpottuu.

Vuosi on ollut opettavainen, ja olen päässyt tutustumaan paljon uusiin ihmisiin, joita en välttämättä ilman JAMKOa olisi tavannut. Paljon tavannut eri alan opiskelijoita ja ihan vain ihmisiä eri opiskelijakunnista ympäri Suomea. Sen verran pidin, että hain syksyllä mukaan edustajistoon.

Hallitusrekry on auki. Lue lisää ja tule mukaan!

Edellinen artikkeli

Tie JAMKOon: Lauri

Selaa kaikkia blogeja

Blogit