Kompastuskiviä jäsenasioissa?

Olemme saaneet kyselyitä sekä uusilta opiskelijoilta että vanhoilta jäseniltä tietyissä liittymisasioissa. Huoli pois, tästäpä vinkkiä pulmiin sekä jatkaville että uusille jäsenille.

Monia uusia opiskelijoita askarruttaa, miksei opiskelijakorttia saa vielä tilattua vaikka opiskelupaikka jo onkin selvää pässinlihaa. Se, että korttia saisi tilattua vähän ennakkoon helpottaisi monen mielenrauhaa. Onhan se toki aivan mahtavaa, että kiinnostuneita uusia jäseniä on niin paljon! Uusilla opiskelijoilla opiskelijakortin tilaamisessa on kuitenkin oltava muutama asia kunnossa ennen kuin jäseneksi voi ensimmäistä kertaa liittyä.

Ensinnäkin, tarvitset koulun opiskelijatunnukset, joilla voit kirjautua JAMKOn sivujen kautta liittymislomakkeelle. Uusi opiskelija voi käydä tekemässä itselleen JAMKin tunnukset Vetuma-nettipalvelussa sen jälkeen kun:

  1. Opiskelija on vahvistanut vastaanottavansa opiskelupaikan
  2. Opintotoimistossa on tarkistettu todistukset.
  3. Tarkistuksesta on tullut vahvistusviesti hakuvaiheessa ilmoitettamaasi sähköpostiin.

Tunnuksilla pääsee saman tien tutustumaan JAMKin järjestelmiin ja voit selata esimerkiksi opiskelijaintra Elmoa.

Seuraavaksi tulee se kompastuskivi, mihin moni aloittava opiskelija törmää. Sinun on ilmoittauduttava tunnuksillasi läsnäolevaksi opiskelijaksi ASIO-opiskelijahallintojärjestelmässä ilmoittautumisaikana, mutta tekemäsi tunnukset eivät vielä tässä vaiheessa toimi ASIOssa. Opiskelijapalveluissa tehdään vielä aloitusmerkintä ASIOon ennen kuin opiskelija pääsee itse sitä käyttämään. Tämä merkintä tehdään useimmiten koko ryhmälle kerrallaan. Vasta ollessasi läsnäoleva opiskelija, pääset kirjautumaan JAMKOn liittymislomakkeelle tunnuksillasi. Tiedän, että tämä turhauttaa, ja kun monessa asiassa on älyttömästi säätämistä, niin moni aktiivinen haluaisi hoitaa asioita pois alta. Odota kuitenkin rauhassa, monet asiat koulun suhteen alkavat kyllä rullaamaan kun lukukausi alkaa.

Jos olet jo ollut jäsen, eli sinulla on jo JAMKOn kortti, voit jatkaa jäsenyyttäsi ja hankkia uuden tarran JAMKOn toimistolta heti kun JAMKOn toimisto avautuu joululoman jälkeen 7.1. klo 10.00. Kevätlukukauden jäsenyyden voi hankkia 1.1. alkaen. Syyslukukauden tarra on voimassa tammikuun 2015 loppuun, joten hätää ei ole. Muista vain jatkaa jäsenyyttäsi, ennen kuin tulet tarraa noutamaan.

Olit sitten aloittava opiskelija, joka tilaa opiskelijakorttia tai vanha jäsen, joka tarvitsee uuden lukuvuositarran, on ehdottoman tärkeää, että läsnäoloilmoittautumisen yhteydessä on laittanut ASIOssa täpän kohtaan “Tietojani saa antaa opiskelijakunnalle”. Muutoin emme löydä sinua JAMKOn järjestelmästä. Täppä on jostain syystä joillain vanhoilla jäsenillä pudonnut pois, joten tarkista tämä, jos ongelmia on.

Joitain mietityttää voiko vaihdon ajaksi jatkaa jäsenyyttä ja saada lukuvuositarran. Kyllä vain, jos olet JAMKissa kirjoilla läsnäolevana, mutta fyysisesti vaikka Puerto Ricossa (LUCKY YOU!) sinulla on aivan yhtälailla mahdollisuus liittyä jäseneksi. Asia kannattaa kuitenkin hoitaa ennen paikkakunnalta poistumista, sillä irtotarroja ei lähetellä. Jos jäät harjoitteluun toiselle paikkakunnalle suoraan joululomilta, eikä sinulla ole käyntiä Jyväskylässä, ainoa vaihtoehto on, että maksat jäsenyyden verkkopankissa ja lähetät toimistolle koko korttisi. Tarra liimataan täällä ja lähetetään sinulle takaisin sinun piikkiisi. Uusia, painosta tulleita kortteja emme lähetä, sillä meidän pitää varmistua siitä, että kortti todella menee oikealle henkilölle.

Uudet kortit ottavat aikansa painossa. Uusien opiskelijoiden kannattaa varautua odottamaan kiireisimpänä aikana (syksyllä) kolmisen viikkoa. Tammikuussa ei vierähdä välttämättä niinkään kauan. Kun kortti on tullut painosta, JAMKO lähettää sinulle tiedon koulun sähköpostiin (opiskelijatunnus(a)student.jamk.fi), kun kortti on haettavissa. Joten tässäkin tapauksessa maltti on valttia, eikä turhaan kannata hätääntyä vaikka kaverisi olisikin kortin jo saanut. Mikäli kuukausi on vierähtänyt, voi kortin perään jo huhuillakin. JAMKOn sivuille on koottu yleisimpiä ongelmia, ja hyviä vinkkejä, joten ohjeisiin kannattaa tutustua jo tilausvaiheessa. Ongelmatapauksessa ota yhteyttä: opiskelijasihteeri(a)jamko.fi.

JAMKOn jäsenyys antaa paljon, eikä jäseneksi liittyminen ole tähtitiedettä. Muutamia asioita kun muistaa ja lukee ohjeistukset huolella, niin aika vähällä soijalla selviää. Ja apua saa kyllä, se on varma!

Anna

Edellinen artikkeli

Vähän niinkuin vippikortti

Seuraava artikkeli

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Selaa kaikkia blogeja

Blogit