Vähän niinkuin vippikortti

Leveä opiskelijaelämä on sanapari, jota ei kuule kenenkään suusta. Opiskelijan arki on jongleeraamista tulojen ja menojen kanssa ja saa olla kieli keskellä suuta, että rahaa jää laskujen, vuokran ja ruoan jälkeen johonkin muuhun. Onneksi opiskelijastatus ja siitä todisteena oleva opiskelijakortti suo myös tien edullisempaan elämään, tarvitsitpa sitten takatukan leikkausta, pyörän kumin paikkausta, murua rinnan alle tai kyytiä mummolaan Toholammelle.

Jyväskylässä alueellisia alennuksia saa monipuolisesti erilaisista palveluista ja tuotteista, kun muistaa itse vain kaivaa korttia esille vähän joka välissä. JAMKO on koonnut Jyväskylän etuja myös Opiskelijan Jyväskylä -sivuille, joilta voi käydä vilkaisemassa ajankohtaisia etuja. Opiskelijakortti on opiskelijakunnan jäsenkortti, ja jäsenenä osallistut huippuihin tapahtumiin ja käytät kaupungin liikuntapalveluita edullisemmin. JAMKOn kuntosali on jäsenten vapaassa käytössä. Ja toimiipa opiskelijakortti kirjastokorttinakin JAMKin kirjastoissa, kun sen ensin aktivoi ensimmäisellä käynnillä. Jotkut edut ovat voimassa koko Suomessa, kuten VR:n ja Matkahuollon noin 50 prosentin alennukset juna- ja bussilipuista. Kun ensimmäisen kerran opintojeni päätyttyä (joskus kivikaudella) matkustin bussilla, sain keräillä itseäni tovin bussin takapenkillä maksettuani täyden hinnan matkasta Mikkelistä Jyväskylään ja takaisin. Söin makaronia viikon. Kaurapuuroon verrattuna opiskelijahintainen lounas on myös aika luksusta. Vaikka kouluruoasta ollaan montaa mieltä, vaihtoehtoja on yleensä runsaasti ja tätä nykyä myös erityisruokavaliotkin on huomioitu kohtuudella. Muissa ravintoloissa saa 2,60 eurolla ehkä kahvin ja vähän nisua. JAMKO Caféssa saa niistäkin 10 pinnaa alennusta.

Rahallisen hyödyn lisäksi, JAMKOn joukoissa on myös voimaa. JAMKOn tehtävänä on huolehtia JAMKin opiskelijoiden eduista, hyvinvoinnista ja toimia opiskelijoiden äänitorvena JAMKin ja kaupungin päättäjien suuntaan. JAMKOssa saat äänesi kuuluviin. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä edustajistovaaleissa tai asettumalla itse ehdokkaaksi JAMKOssa ylintä päätäntävaltaa käyttävään edustajistoon. Vai kääritkö hihat ja pyrit hallituksen toimintaan mukaan? Kun JAMKO edustaa kaikkia JAMKin opiskelijoita, koulutusalajärjestöt huolehtivat oman alansa opiskelijoiden hyvinvoinnista ja tarjoavat alallesi hyödyllisiä etuja. Kun liityt JAMKOn jäseneksi voit samalla liittyä maksutta myös omaan koulutusalajärjestöösi.

Kohtuullisen kova kortti, vai mitä? JAMKOn jäsen saa opiskelijaelämästä kaiken ilon ja hyödyn irti, mutta myös kattavan tukiverkoston ja mahdollisuuden vaikuttaa opiskelijoiden yhteisiin asioihin koko opintojen ajan. Ystäväni kiteytti opiskelijakortin olemuksen mielestäni nasevasti. “Se on vähän niinkuin vippikortti. Sitä vilauttamalla avautuu aika moni mahdollisuus.”

Alkuun pääset liittymällä jäseneksi tai jatkamalla jäsenyyttä JAMKOn verkkosivuilla.

Anna

Ei edellistä

Seuraava artikkeli

Kompastuskiviä jäsenasioissa?

Selaa kaikkia blogeja

Blogit