Apua digiviidakkoon Tuudolla

Viime kevään Jupinaviikoilla opiskelijat antoivat erityisesti palautetta erilaisten digitaalisten järjestelmien paljoudesta JAMKissa. On Elmoa, Optimaa, Asiota, erilaisia työtiloja, sähköpostia, someryhmiä, Yammeria, puhumattakaan eri alojen omista systeemeistä….Ei ihme, että hapottaa. Kritiikkiä sai myös järjestelmien kankeus mobiilissa ja tieto koettiin pirstaloituneeksi ja sen löytämiseen ja yhteydenpitoon kaivattiin selkeää linjausta. Esimerkiksi joillain kursseilla Optima on ykkönen ja taas toisaalla Elmon työtilat ovat pääasiallinen kanava kommunikoida. Opiskelijat toivoivat yhden luukun periaatetta eli tiedon, palveluiden ja järjestelmien keskittämistä yhteen palveluun tai ainakin sitä, että eri palveluihin pystyisi kirjautumaan yhdellä tunnuksella ja yhdellä kertaa.

Täydelliseen maailmaan on vielä vähän matkaa, mutta ilokseni JAMKin ICT-väki tarttui härkää sarvista ja selvitti vaihtoehtoja sille, millä opiskelijan arkea pystyisi helpottamaan mobiilissa digiviidakossa. JAMKO oli mukana raivaustyössä ja syntyi JAMKin Tuudo, joka lanseerattiin tammikuussa kaikille opiskelijoille. Mutta mitä ihmettä sillä tehdään?

Huojennukseksenne voin kertoa heti alkuunsa, että Tuudo ei ole mikään erillinen lisäjärjestelmä tai viestintäkanava, joka pitää ottaa haltuun kaikkien muiden lisäksi. Kaikki erilliset tiedot kuten uutiset, lukkarit, ruokalistat yms. löytyvät edelleen vanhoilta paikoiltaan, mutta Tuudo kokoaa tiedon kätevästi yhteen mobiiliapplikaatioon.

Tuudossa sinulla on yhdessä osoitteessa mm.
  • Opintosuoritukset
  • Lukujärjestykset, kurssihaku ja opettajan tekemät muutokset
  • Ruokalistat jokaisessa JAMKin opiskelijaruokalassa
  • Kampusten kartat ja hakutoiminto tiloille
  • Palveluiden pikalinkit
  • Ajankohtaiset uutiset Elmo-intrasta ja JAMKOn sivuilta.
  • Työ- ja harjoittelupaikkailmoitukset, voit myös antaa työnantajillle luvan kontaktoida sinut.

    JAMKOn kuntosali on ensikertalaiselle hankala rasti löytää. Tuudon kartoista näkee kuitenkin helposti sekä tilan että oman sijainnin. (Klikkaa suuremmaksi)

Tuudossa nautin siitä, että voin silmäillä kaikki ajankohtaiset uutiset JAMKista ja JAMKOsta helposti ja nopeasti yhdestä paikasta. Itselleni mainioin apuväline on kuitenkin kampusten kartat. Niiden avulla suunnistan vähän tuntemattomammalla kampuksella voitokkaasti kuin Jukolassa konsanaan. Tuudo yksinkertaistaa merkittävästi opiskelijan arkea ja auttaa suunnittelemaan ja navigoimaan läpi opiskelijaelämän hieman fiksummin. Tuudo puhuu sekä suomea että englantia, mutta on riippuvainen alkuperäisen sisällön kielestä, sillä Tuudo hakee JAMKin järjestelmistä, kuten Elmosta tietonsa. Joten jos esimerkiksi uutisesta ei ole englanninkielistä versiota, sitä ei löydy Tuudostakaan. Tuudon saa ladattua App Storesta tai Play Storesta ja se avautuu JAMKin opiskelijatunnuksilla. Tuudo ei kuitenkaan ole pakollinen opiskelijalle, eikä eikä se korvaa kaikkia selainpohjaisia sovelluksia, eikä sen kautta voi esimerkiksi ilmoittautua kursseille.

Tuudo on nyt ensimmäisiä kuukausiaan opiskelijoiden käytössä ja appia kehitetään edelleen palautteenne kautta, jota voi laittaa TuudoAppin kautta kohdasta yhteystiedot. Toki palaute myös JAMKOn kautta menee perille mm. lähestyvillä Jupinaviikoilla.

Valoa alkuvuoteen,

Anna, viestinnän ja edunvalvonnan asiantuntija

PS: Jos kaikki moninaiset järjestelmät edelleen hämmentävät, apu löytyy intrasta. klikkaile itsesi tänne

Edellinen artikkeli

Liikunta ja hyvinvointi.

Selaa kaikkia blogeja

Blogit