Liikunta ja hyvinvointi.

Terveelliset elämäntavat ovat aihe, joka puhuttaa aina. Itse vielä harrastan sellaistakin asiaa kun telekkarin kahtominen, niin sieltä ei juuri muuta iltasaikaan tulekkaan kun että kuinka pienentyä milläkin keinoin ja miten se tehdään ASAPpina. Mutta terveellisillä elämäntavoilla ja hyvinvoinnilla minusta pitäisi olla muutakin seurausta kun pelkkä ulkonäkö.

Itse olen vähän sellainen että kuntoilu pitää minulla järjen päässä. Se on minun tapa purkaa arjen paineita ja tasata päivän aikaiset tapahtumat. Siinä kerkeää käymään läpi mitä tänään tuli tehtyä ja että mitä sitä huomenna voiskaan puuhastella. Itse en tämän takia niinkään ole suuri seurallinen urheilija, vaan tykkään suorittaa itsekseen kuulokkeet korvilla, oli se sitten punttisalilla apinoimista tai lenkkeilyä. Mutta joskus sitä tietenkin kaipaa seuraa ja itsellä on hyvä tilanne että sitä on silloin saatavilla.

Mutta mikä täsä minulla onkin tavoitteena niin minusta ihmisten pitäisi oppia ajattelemaan hyvinvointia useammalta näkökannalta. Sillä voi olla suuriakin henkilökohtaisia merkityksiä. Joko se on sitä että pääsee kaverin kanssa viettämään aikaa ja kilpailemaan hänen kanssaan paremmuudesta, tai sitten se on sitä että pääsee päihittämään itsensä viikko toisensa jälkeen. Mutta tärkeintä pitäisi olla se, että harrastamisen jälkeen on hyvä fiilinki. Se että ”rankkaahan se oli, mutta tulipahan tehtyä”. Se että osaa olla tyytyväinen omiin suorituksiinsa on minusta isoin avain hyvinvointiin. Liikunnalla on toki suuret hyödyt kansanterveyden suhteen, mutta se itsessään ei takaa hyvinvointia. Kaikille on varmasti omat keinot ylläpitää hyvinvointiaan, minulla se on satunnainen jumppailu. Teille muille se voi olla jotain ihan muuta.

Jotenka pointtina tässä minulla on siis se, että koittakaa oppia haastamaan itseänne, oli se sitten henkisesti tai fyysisesti. Etsikää uusia harrastuksia, joiden avulla saatte niitä onnistumisen tunteita. Sillä itsensä haastamisen ja päihittämisen jälkeistä tunnetta parempaa ei minusta ole. Se että osaa olla tyytyväinen itseensä on minusta ihmisen hyvinvoinnille tärkeintä.

Mutta ei minulla tästä sen enempää, kiitos tästä.

-Ville Laitinen,

Hyvinvointivastaava

Edellinen artikkeli

JAMKOn Hyvinvointivastaavan virka

Seuraava artikkeli

Apua digiviidakkoon Tuudolla

Selaa kaikkia blogeja

Blogit