JAMKOn Hyvinvointivastaavan virka

Tervehdys kaikki. Olen Ville Laitinen, toisen vuoden restonomiopiskelija, lähtöisin savosta. Ensimmäinen vuosi korkeakoulussa oli ja meni vauhdilla! Toisena vuotena itsellä edessä on hiukan syventäviä opiskeluja ja harjoitteluva. Mietin vähän, että mitä muuta sitä voisi suunnitella omaan kouluarkeen, jotta siitä tulisi hiukan erilaisempi kuin ensimmäisestä vuodesta. Itse en kerennyt tätä vaihtoehtoa edes miettiä, kun se vaihtoehto löysi minut.

Syys- lokakuun taitteessa silloinen hyvinvointivastaava tuli minun luo haastelemaan että kiinnostaisiko nämä hänen hommat minua tulevana vuonna. Silloin tovin haastelimme ja se asia jäi sille tielle. Hiukan tämän jälkeen alkoi systemaattinen voitelu näihin hommiin muitten silloisten hallituslaisten taholta. Kerran minut jopa puoli vasten tahtoani vietiin JAMKO Cafehen pullakahveille ja siinä sitä sitten istuttiin neljän silloisen hallituslaisen välissä puhumassa miten kivaa ja palkitsevaa tämä toiminta on. Mutta siinä vaiheessa se kaikki oli jo aika turhaa, sillä olin jo Joonaksen kanssa puhuttuani melekeimpä päättänyt, että lähden tähän toimintaan mukaan. Kiinnostus näihin tehtäviin oli tullut jo ensimmäisenä vuonna, kun kuulin että silloinen Liikuntavastaavan virka muutetaan Hyvinvointivastaavaksi. Uskon, että tänä maailmanaikana opiskelijahyvinvointiin voisi koittaa kiinnittää enemmän huomiota ja uskon että minä voisin tilanteeseen vaikuttaa. Niin sitten minä näihin hommiin pyrin ja pääsin.

Tavoitteenani vuoden aikana on edistää opiskelijahyvinvointia. Olen jo tutustunut JAMK:in HyPe tiimin, (Hyvinvoinnin Perästä) ja saanut heiltä kuvan, miten toimintaa voisi koittaa kehittää. Minun ajatuksieni kulmakivenä toimii opiskelijalähtöisyys. Tavoitteena kun on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia, uskon että ratkaisu tulisi löytymään itse opiskelijoiden suunnalta.

Mutta lopetetaan tällä kertaa tähän, koitetaan muistaa jatkaa tästä sitten loppukauden blogiteksteissä, ja kerrata vähän miten suunnitelmat ovat edenneet. Kiitos tästä.

– Ville Laitinen,

Hyvinvointivastaava

Edellinen artikkeli

#onemoreyear

Seuraava artikkeli

Liikunta ja hyvinvointi.

Selaa kaikkia blogeja

Blogit