Alkuviikko vaikuttamisen ytimessä

Alkuviikon JAMKOn hallitus oli WWF-tapaamisessa. WWF (=Wide west Finland) on läntisen Suomen ja rannikkoalueen opiskelijakuntien yhteistyöverkosto. Tapaamisten tarkoituksena on tutustua muiden opiskelijakuntien toimijoihin, kouluttaa ja syventyä opiskelijajärjestöjen toimintaan. Paikalla olivat meidän lisäksemme Tampereen, Turun, Vaasan, Kokkolan, Porin ja Seinäjoen ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnan hallitukset.

Tänä vuonna tapaaminen järjestettiin Ulvilassa, Silokallion leirikeskuksessa. Ohjelma sisälsi tällä kertaa paljon asiaa vaikuttamistyöstä näin eduskuntavaalien alla. Eduskuntavaalit ja sen käytännön järjestelyt herättivät paljon keskustelua varsinkin puheenjohtajien sektoritapaamisessa. Suurimmassa osassa korkeakoulukaupungeista, jotka olivat paikalla, eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikkoja on sijoitettu yliopistojen yhteyteen, mutta ammattikorkeakouluilla niitä ei ole. Poikkeuksena Tampere, jossa ennakkoäänestyspiste on myös ammattikorkeakoululla. Tämä herätti keskustelua ja sen pohjalta päädyimme kirjoittamaan julkilausuman siitä kuinka yhteiskunta voisi tukea nuorten äänestysaktiivisuutta. Julkilausuman voit lukea tästä. Ryhmässä on voimaa ja julkilausumallamme haluamme jokaiselle opiskelijalle samanlaisen mahdollisuuden vaikuttaa tulevaisuuteensa.

Vaikka eduskuntavaalit puhuttavat paljon opiskelijakentällä, on tärkeää vaikuttaa myös paikkakunnilla ja koulun sisällä. Tapaamisen pääteemana oli vaikuttaminen ja ohjelmasisältö vastasi mielestäni teemaan näillä kaikilla eri tasoilla. Suomessa, paikkakunnilla ja kouluissa.

Vaikuttavin terveisin, Niina

 

Edellinen artikkeli

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Selaa kaikkia blogeja

Blogit