Parasta just nyt – tutorrekry!

Palautin tänään toimiston avaimet vahtimestareille ja tutor- ja liikuntasihteerimme Karoliina pyysi näin tutorrekrytoinnin alla summaamaan omia fiiliksiäni tutoroinnista. Tämä jääköön tältä erää viimeiseksi blogikirjoituksekseni JAMKOssa, joten nyt on hyvä aika listata mitä kuluneet kolme vuotta ovat minulle antaneet.

Minut valittiin vuonna 2013 tutoriksi ja aivan parasta siinä oli se, että pääsin tutustumaan eri koulutusohjelmien opiskelijoihin ja heistä tuli lyhyessä ajassa hyviä ystäviä. Samalla tutustuin lähemmin viiteen mahtavaan toimintaterapeuttiopiskelijaan, jotka edelleen oman valmistumisensa ovella kannustavat ja tsemppaavat toisiaan läpi kompastuskivien, joihin opinnoissa ja miksei työelämässäkin aina aika-ajoin törmää. Verkostoituminen kuulosti tutorvuoteni alussa vain hataralta termiltä, mutta totta se on! Voisi sanoa, että tutorvuosi antoi erinomaiset pohjat verkostoitumiselle ja erilaisten haasteiden kohtaamiselle, kun ymmärtää mistä kaikesta esimerkiksi opiskelijan ohjaus JAMKissa koostuu.

Tutorina pääsee myös vaikuttamaan asioihin. Tutor on ensimmäinen vertaisopiskelija, jonka aloittava opiskelija kohtaa ja tutorilla on suuri merkitys siinä, kuinka JAMKin ”eput” saavat opintonsa rullaamaan heti syksyn tai kevään alussa. Vuosien varrella olen myös oppinut, että JAMKin henkilöstö arvostaa opiskelijoidensa antamaa palautetta ja JAMKOn kouluttamilla tutoreilla on tässä suhteessa erityinen asema. He toimivat opiskelijan ensisijaisena äänitorvena arjessa.

Toimiessani tutorina pääsin kokemaan monenlaisia asioita. Olin mukana mm. JAMKin markkinoinnissa, kuljin Kuokkalaan Tikan koululle pitämään futsalvuoroja ja ohjasin pienryhmiä ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Kaikki nämä vaativat minulta erilaisia ponnisteluja ja pääsin testaamaan kykyjäni.

Viime vuonna toimin JAMKOn tutorvastaavana ja toimessani vakuutuin siitä, kuinka upeita ja osaavia tyyppejä meidän tutorit ovat. Vuodesta toiseen hakeneista on vaikea valita ketkä kaikki pääsevät tutoreiksi, sillä kaikissa haastatelluissa on potentiaalia tutoriksi!

Työni hallituksen puheenjohtajana tänä vuonna on ollut antoisaa ja haluan myös osaltani kiittää osaavia tutoreitamme siitä, että he ovat huolehtineet aloittavien opiskelijoiden tukemisesta heidän opinnoissaan ja arjessaan. Vaikka se tuntuu välillä vievän paljon aikaa uskon, että yksikään tutor ei kadu valintaansa lähteä mukaan tähän toimintaan. Ainakaan itse en kadu hetkeäkään ja muistelen hymyssä suin kaikkea sitä mitä se on minulle antanut. Tutorointi antaa hyvät eväät kehittää itseään ja mennä juuri niin pitkälle kuin itse haluaa. Jos yhtään mietit hakisitko, niin hae!

Kuluneesta vuodesta kiittäen ja ensi vuodelle onnea toivottaen,

Niina Lampi

Hallituksen puheenjohtaja 2015

 

Seuraava artikkeli

Uudenvuoden lupaukset

Selaa kaikkia blogeja

Blogit