Jouluaattoon on enää viikko aikaa!

Olikohan vielä edes marraskuu, kun ensimmäiset joululaulut soivat marketeissa ja kauppojen hyllyt kuhisivat vuoden hittituotteita? Moni odottaa jo lähenevää lomaa ja vanhempien lihapatoja, joiden ääressä viettää aikaa perheen kanssa. Mutta vielä ennen sitä on edessä jokavuotinen koitos, mitä ostaa lahjaksi kun budjetti lähentelee nollaa?

Opiskelijabudjetilla lahjoja ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota erilaisiin tarjouksiin ja jos on samanlainen viimehetken lahjojen hankkija kuin minä, niin kauppakeskukset ovat tällä hetkellä pullollaan erilaisia pop-up myymälöitä ja suuremmat liikkeet ovat jo aloittaneet joulualennukset. Näin joulun alla on hyvä muistaa myös vilauttaa opiskelijakorttia eri liikkeissä, sillä monissa myymälöissä saa alennusta JAMKOn opiskelijakortilla. Opiskelijan Jyväskylä –verkkosivustolta löydät kootusti alennuksia Jyväskylän alueelta.

”Tarkan markan” –budjetilla on hyvä myös miettiä etukäteen kelle kaikille haluaa antaa lahjoja. Tänä vuonna yllätin jopa itsenikin ja olen tehnyt osan joululahjoista omin pikku kätösin. Minulle on mielekästä antaa ystäville ja läheisille lahjoja, joilla on jokin merkitys tai oikea tarve. Lahjaksi voi esimerkiksi tehdä itse leivonnaisia tai jos on taitava käsityöihminen, niin kukapa ei arvostaisi lämpimiä lapasia tai villasukkia pukin kontissa! Myös virkkaus on kuulemma pop tällä hetkellä.

Lahjaksi voi antaa myös pieniä arjen tekoja! Esimerkiksi lahjakortti, jolla saa 30 minuutin hartiahieronnan tai siivousapua kevätsiivouksen aikaan. Kaverille on mukava luvata myös vaikkapa kotona valmistettu lounas, jolloin tulee samalla huolehdittua henkisestä pääomasta ja fyysisestä ravinnonsaannista.

Itselleni joulun vietossa tärkeintä on, että pöydässä on hyvää ruokaa ja jouluaattona ei ole kiire minnekään. En tietenkään pane pahakseni jos kuusen alle eksyy muutama lahja minunkin nimelläni, mutta hektisen puheenjohtaja-vuoteni päätteeksi eniten arvostan pitkiä yöunia ja rauhoittumista yhdessä läheisteni kanssa. Haluan toivottaa kaikille rauhallista joulun aikaa ja riemukasta vuotta 2016!

Jouluisin terveisin, Niina

Hallituksen puheenjohtaja

Edellinen artikkeli

Tili tuli, tili meni

Seuraava artikkeli

Parasta just nyt - tutorrekry!

Selaa kaikkia blogeja

Blogit