Välittämistä pienin teoin

Oman rakkaan kotiovelle saattaminen, suklaalevy postiluukusta kaverille, huolien ja murheiden kuunteleminen, kotiläksyissä jeesaaminen ja todella ruman, mutta sitäkin sympaattisemman joulukortin töhertäminen kumppanillesi Vapun jälkeen. On monia tapoja ja keinoja näyttää, että välität.

Sinun ei tarvitse valloittaa universumia näyttääksesi sen, että välität ystävästäsi tai kumppanistasi. Myönnän, että olisi supersiistiä, jos paras kamusi ostaisi sinulle ponin vain koska hän tykkää susta. Välittäminen käy ilmi myös siten, että sinua kuunnellaan ja sinua huomioidaan, sinulle tarjotaan apua tilanteessa kuin tilanteessa. Pelkkä hymykin voi kertoa siitä, että seurastasi nautitaan ja sinusta pidetään.

Älä ole se jörö, joka tuhoaa kaiken elämän ja silppuaa pienetkin välittämisen rippeet valomiekalla. Jaa positiivisuuttasi ja levitä hyvää mieltäsi maailmaan, sitä tarvitaan. Maailma muistaa hyvät tekosi.

Leiki Master Chefiä ja kokkaa kamuillesi jotain spesiaalia, kuten esimerkiksi jauhelihamakaronimössöä, tunnetaan myös nimellä poikamiespata. Jos et omista Gordon Ramsayn jumalaisia ruoanlaittotaitoja, voittehan aina tilata pitsat. Molempi parempi. Ja voithan kutsua ystäväsi muuten vaan kahville! Kahvinjuonnin ohessa voitte hakata vaikkapa pari erää änäriä. Tai juoruta pojista. Tai pelata lautapelejä. Älkää kuitenkaan pelatko Monopolia, kyseinen klassikko rikkoo ihmissuhteita ja aiheuttaa ainoastaan mielipahaa.

Tee yllätysvisiitti oman kultasi luo ja vie hänelle ruusu. Tai vaikka kaksi. Ruusut ovat aina hyvä vaihtoehto, maailmassa on tosin muitakin söpöjä ja nättejä rehuja. Kukat on kivoja.

Viekää kumppaninne katsomaan JYPin lätkäpeliä, siinä on mielestäni aito välittämisen tehokeino! Älkää viekö ketään katsomaan Ilveksen pelejä, käyttäkää aikanne järkevämmin, järjestäkää esimerkiksi ompelukerhonne tapaaminen. Ilveksen pelien aikana pääsee vain itku.

Ystävänpäivä koittaa taas 14.2. Tämä päivä on täynnä yllätyksiä, rakkautta sekä romantiikkaa! Täydellinen päivä välittämiselle. Lahjoja, kortteja, kiihkeitä suudelmia, yhdessäoloa, onnellisuutta, iloa, tunteita ja tuoksuja, toivoa, uskoa ihmiskuntaan jne. Lista on pitkä. Nauttikaa päivästä ja piristäkää ihmisten arkea!

Kiteytän tekstini loppukaneettiin, joka kolahtaa itseeni kuin kuuma veitsi margariiniin:

Tee toiselle se, minkä haluaisit itsellesi tehtävän.

Rakkain terveisin,
Tuomas/JAMKOn Edustajiston varapuheenjohtaja

Seuraava artikkeli

Talvi on vuoden parasta aikaa

Selaa kaikkia blogeja

Blogit