Unohduksesta, järjestöön ja siitä vielä isänpäivään

Aloitan tämän blogin kuten jännityskirjan kirjoittamisen. Kirjoitan tätä tekstiä, mutta todennäköisesti luette tämän vasta maanantaina. Avaan hieman edellistä lausetta, voi sanoa että tällä insinöörinalulla on sama pää kesät talvet. En sitten löytänyt omia tunnuksia mistään, kun piti blogia julkaista loppuviikosta. Mutta mennään sitten itse asiaan.

Yhdistyksissä on taas syksy kuumimmillaan, jokaisessa valitaan seuraavan vuoden toimijoita kaudelle 2016. JAMKOn vaalitkin ovat kovassa vauhdissa ja äänestysaikaa on torstaihin kello 13:00 asti aikaa. JAMKOn edustajistoon valitaan 21 varsinaista jäsentä ja 21 varajäsentä. Nämä henkilöt sitten valitsevat seuraavan vuoden hallituksen ja toimijat eri työryhmiin.

Nyt on siis aika äänestää, mietitäänpä jos äänestysprosentti on opiskelijakunnalla vaikkapa 40, eli 40% jäsenistöstä on äänestänyt. Silloinhan asiat olisivat jo hyvin. Ammattikorkeakoulun hallituksessa huomataan, että opiskelijakunnalla on iso osa jäsenistön tukea takana ja opiskelijakuntaa myös kuunnellaan tämän johdosta.

Entäpä jos äänestysprosentti olisi pyöreä 0, tässä vaiheessa olisi ammattikorkeakoulun helppo kieltää ja sulkea asioita opiskelijakunnalta pois. Ei olisi ääntä takana ja toimijat olisivat valittu keskenään tietystä joukosta. Tähän tilanteeseen emme toivottavasti joudu Jyväskylässä missään vaiheessa, vaan äänestämme ahkerasti.

Itselläni on jännitettävää vielä loppuviikostakin. Olen yksi hakija IOL:n (Insinööriopiskelijaliiton) puheenjohtajaksi. Kolme kovaa hakijaa meitä on tuohon tehtävään. Olen kiertänyt nyt syksyn aikana Suomea laidasta laitaan ja päästä päähän. Minua on haastateltu eri alueiden insinööriopiskelijoiden johdosta.

Minun piti kirjoittaa edellisellä viikolla 2 blogi kirjoitusta, mutta kuten edellä kerroin, niin näin kävi. Jatkan vielä hiukan toisesta aiheesta hieman.

Isänpäiväkin on jo nyt taakse jäänyt. Kuulin joskus hienon pakinan kuinka isää kutsutaan ja koitan sitä tässä hieman mukailla. Jos makuuhuoneen ovelta kuuluu sunnuntai aamuna, että isi tai iskä, niin tällöin isä on yleensä lempeä hahmo, jonka kanssa tulee helposti toimeen. Jos makuuhuoneen ovelta kuuluu isä niin silloin, isä on virallinen ja hieman auktoriteettinen. Nuoriso on kerennyt jo teini-ikään ja sitä oma tekemää korttia ei välttämättä kuulu, jos ovelta kuuluu faija tai fatsi. Ainut huoli on silloin jos ovelta kuuluu pelkästään, heitä dorka 50 ecua.

Toivotan kaikille tätä myötä oikein antoisaa opiskelua koko loppu lukuvuodeksi.

Jarno, edustajiston varapuheenjohtaja

Edellinen artikkeli

Parhaat ehdokkaat voittakoon!

Selaa kaikkia blogeja

Blogit