Parhaat ehdokkaat voittakoon!

Olettekin jo varmaan huomanneet JAMKOn edustajistovaalien ympärillä pyörivän kuhinan! Ehdokasmateriaaleja on ympäri kampuksia, vaalikone on avattu ja viime viikolla meillä oli kaksi vaalipaneelia, Rajakadulla ja Dynamolla. Niissä ehdokkaat saivat kertoa mielipiteitään ja näkemyksiään liittyen JAMKiin ja JAMKOon. Sosiaalisessa mediassa on jaettu hauskoja meemejä, kuvia ja tekstejä liittyen ehdokkaisiin ja koulullakin olen huomannut pientä kampanjointia. Nää tyypit on valmiita pistämään itsensä likoon jokaisen kanssaopiskelijan puolesta!

Muistan sen jännityksen vatsanpohjassa kun aikanaan vuonna 2013 hain itse ensimmäistä kertaa edustajistoon. Pelotti että äänestääkö kukaan minua ja jos minut valitaan niin mitä minä siellä osaan tehdä? Minulla on ollut oikeus olla tekemässä töitä tämän yhteisön eteen jo pari vuotta ja on ollut ilo seurata jokaisen edaattorin kehittymistä sinä aikana. Voin sanoa olevani ylpeä siitä, että olen JAMKOlainen.

Tänä vuonna meillä on huikeat 54 opiskelijaa ehdolla, ehkä joku jopa sinun luokaltasi? Joukossa on toki vanhoja tuttuja, mutta myös uusia vaikuttajia on asettunut ehdolle mukavasti. Edustajistoon valitaan 21 virallista jäsenta ja 21 varajäsentä, jotka valitaan vuosittaisilla vaaleilla sähköistä vaalitapaa käyttäen.

Tämän vuoden äänestys alkaa HUOMENNA 2.11. klo 9! Koska olen tykästynyt tekemään listoja asioista, niin tässä muutama pointti miksi sinun kannattaa käyttää äänioikeutesi.

  • Kuten yllä jo mainitsin, nämä ihmiset ovat valmiita pistämään itsensä likoon muiden puolesta ja ovat ansainneet jokaisen äänen, jonka näissä vaaleissa saavat.
  • Hankkiessasi opiskelijakortin ja opiskelijakunnan jäsenyyden olet saanut käyttöösi runsaasti etuja, mutta myös valtaa. Sinä voit vaikuttaa siihen kuka päättää sinun asioistasi edustajistossa.
  • Äänestystä luonnehditaan yhteisön päätöksenteon välineeksi ja tavaksi vaikuttaa yhteisiin asioihin (Wikipedia). Se on siis helppo ja nopea tapa vaikuttaa, mikäli kokee ettei aika riitä muunlaiseen vaikutustyöhön.
  • JAMKOlla on ollut vuosien varrella yksi korkeimmista äänestysprosenteista opiskelijajärjestö-kentällä ja mielestäni tästä maineesta kannattaa pitää kiinni! JAMKO on yksi aktiivisimmista opiskelijakunnista!

Äänestys on helppoa! Avaa koulun sähköposti ja sinne huomenna aamulla klo 9 ilmestyvä viesti, klikkaa linkki auki ja äänestä sinulle sopivinta ehdokasta! Voit tulla myös äänestämään JAMKOn äänestysständeille huomisesta alkaen eri kampuksilla. Sinun äänelläsi on merkitys.

Vaaliterveisin Niina, keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Selaa kaikkia blogeja

Blogit