Mikä tuo hyvinvointia sinun arkeesi?

JAMKO on viettänyt tällä viikolla hyvinvointiviikkoa. Kuluneella viikolla on voinut mm. käydä pyöräyttämässä hyvinvointipyörää OHY-ryhmän (opiskelijoiden hyvinvointityöryhmä) pisteellä , osallistua speed datingiin, käydä sirkuskokeilussa tai urheilla Korkeakoululiikunnan tunneilla ilmaiseksi! Hyvinvointi koostuu monista tekijöistä, jotka voivat olla suuria tai pieniä. Mielestäni kaikista tärkeintä hyvinvoinnissa on tasapaino, joka on myös tämän vuotisen hyvinvointiviikon teema. Tasapainolla tarkoitan sitä, että ihmisen elämä koostuu useista eri osa-alueista, jotka kaikki ovat yhtä tärkeitä, että voi tuntea olevansa onnellinen.

Omaa hyvinvointia ja tasapainoa on hyvä pysähtyä tasaisin väliajoin miettimään. Itse olen kokenut, että kulunut syksy on ollut vauhdikas ja toisinaan päivät toimistolla ovat ehtineet vaihtua jo illoiksi ennen kuin päivän työt on tehty.

Pysähdyin tänään itse miettimään, että mitkä asiat tekevät minut onnelliseksi ja kaiken kiireen keskellä jo pelkkä mukavien hetkien muistelu tuo hyvää mieltä! Olen listannut tähän alle omaa hyvinvointiani edistäviä ohjeita, joista kiinni pitäminen on päivittäinen haaste, mihin olen kuitenkin valmis tarttumaan. Toivottavasti nämä herättävät myös sinut miettimään arjen pieniä ja suuria hyvinvointia kasvattavia ratkaisuja!

  • Muista syödä! Hyvä ruoka, parempi mieli –sanonta pitää täysin paikkansa ainakin omalla kohdallani.
  • Muista myös nauttia ruuasta ja välillä herkutella! Leivo vaikka suklaakakku päivääsi piristämään!
  • Nuku kunnon yöunet. Säännölliset yöunet pitävät mielen virkeänä ja jaksaa läpi opintojen ja töiden.
  • Liiku säännöllisesti. Liikunnalla tarkoitan myös hyötyliikuntaa! Pitkien päivien päätteeksi ei välttämättä ole tarve lähteä rehkimään salille tai juoksulenkille, kun tekee arjen pieniä valintoja. Esimerkiksi, valitse portaat hissin sijaan.
  • Pidä huolta ihmissuhteistasi. Vaikka välillä opinnot ja työt tuntuvat kaatuvan niskaan ja aikaa ei olisi millekään muulle, niin hyvälle ystävälle tai perheenjäsenelle asiasta jutteleminen auttaa usein.
  • Huomioi myös lemmikkisi, jos omistat sellaisen. Mikään ei piristä päivää paremmin, kuin kotiovella tervehtivän turrikan ilo nähdessään omistajansa. Pieni leikkihetki tai sylikkäin istuminen isommankin lemmikin kanssa hävittää arjen huolet tehokkaasti.
  • Löydä joka päivästä jotain hyvää. Suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu huonojen asioiden esille nostaminen, joten ennen nukkumaan menoa on hyvä miettiä vielä mikä tässä päivässä oli erityisen mukava juttu.

Vinkkinä vielä, että huomenna on mahdollista osallistua hyvinvointiviikon puitteissa Rajakadun kampuksella kirjaston edessä taukojumppaan klo 10.40-11.00! Tule liikkumaan hyvää mieltä viikonloppuusi!

Terveisin Niina, JAMKOn hallituksen puheenjohtaja

Seuraava artikkeli

Parhaat ehdokkaat voittakoon!

Selaa kaikkia blogeja

Blogit