Toiminnanjohtaja opiskelijakuntanne palveluksessa

Hei, olen Hannu Järvistö 32-vuotias JAMKOn toiminnanjohtaja. Olen toiminut nykyisessä tehtävässäni viime lokakuusta lähtien kotiutuen vähitellen työympäristööni JAMKOn toimistolla. Opintotaustaltani olen tradenomi Vaasan ammattikorkeakoulusta sekä saksan ja ruotsin opettaja Jyväskylän yliopistosta. Opiskeluaikanani lähdin opiskelijatoimintaan alunperin oman alan ainejärjestööni, jossa syttyi kipinä järjestötoimintaan. Kuten monesti käy ainejärjestöstä etenin vahvempiin aiheisiin: ylioppilaskunnan edustajistoon, hallitukseen ja lopulta työskentelemään sihteeristössä ensin korkeakoulupoliittisena ja myöhemmin sosiaalisihteerinä. Tällä kokemuksella hain JAMKOn toiminnanjohtajan tehtävää viime syksynä.

Nykyisessä opiskelijakuntamme toiminnanjohtajan tehtävässäkin edunvalvontatehtävät ovat ydinroolissa. On ollut ilo huomata, miten sitoutuneita toiminnan ihmisiä JAMKOn luottamustoimijat ovat. Tämä koskee eritoten edunvalvontaa. Lähestyviin eduskuntavaaleihin liittyen hallituslaiset esimerkiksi soittivat kaikki keski-suomalaiset eduskuntavaaliehdokkaat läpi yhdessä ylioppilaskunnan hallituksen kanssa. Tämä siksi, että sinun ei tarvitsisi huolehtia siitä miten esim. opintotuki ja opiskelijaterveydenhuolto järjestetään opiskelijoiden kannalta järkevimmin.

JAMKOn ollessa lakisääteinen opiskelijoiden edunvalvontaa ja palveluja tuottava järjestö arkipäivän toiminnasta vastuussa oleva hallitus tarvitsee tuekseen erilaisia asiantuntijoita. Tälläisia ovat jäsenpalvelusihteeri, edunvalvonta- ja viestintäsihteeri, tutor- ja liikuntasihteeri sekä minä – toiminnanjohtaja. Opiskelijakunnan työntekijöinä tuomme toimintaan jatkuvuutta, suuren osan hallituksen jäsenistä vaihtuessa vuosittain. Tehtävänämme on myös toiminnan mahdollistaminen ja taustatyö. Palvelupuolella myös JAMKO Café ja kahvilan vakituinen vuoropäällikkö huolehtivat siitä, että sinulla on edullisten juomien ja välipalojen valikoima tarjolla opintojesi siivittämiseksi.

Toiminnanjohtajana suuri osa työajastani kuluu talousasioiden (laskujen maksun), esimiestehtävien, sopimusneuvotteluiden, sidosryhmäyhteistyön ja opiskelijakuntamme hallinnon kokousten sihteröinnin lomassa sekä juoksevien asioiden parissa. Työntekijöinä teemme tehtäviä, jotka konkreettisesti edistävät opiskelijakunnan toimintaa, jotta hallituslaiset ja sinä voisit keskittyä olennaiseen.

Opiskelijakuntatoiminnassa palkitsevinta itselleni on toiminta nuorten, innokkaiden ja kekseliäiden hallituslaisten sekä osaavan henkilökunnan kanssa. Päivät ovat hyvin monipuolisia ja tahti välillä nopea. Järjestötyössä vastapaino on tärkeä – varsinkin se, että pystyy vapaa-ajalla ajattelemaan muutakin kuin työtä. Itse vietän vapaa-aikaani liikkumalla monipuolisesti maratonjuoksusta, pyöräilyyn, hiihtoon ja bodypumppiin. Myös mukavointi kissojen ja vaimon kanssa sohvalla maaten ja elokuvia katsellen lataa akkuja.

Nähdään toimistolla!

 

 

 

Selaa kaikkia blogeja

Blogit