Syksy on tullut taloon

Hellurei!

Elokuu alkaa olla jo lopussa ja pikkuhiljaa opiskelijat löytävät tiensä kampukselle. Tällä ja viime viikolla 1000 uutta opiskelijaa vilistävät ympäri neljää kampustamme. Myös monimuoto-opiskelijoitamme ympäri Suomen tuli käymään orientaatioviikolla Jyväskylässä. Näitä kaikkia ohjeistaa ensimmäisen vuoden ajan, meidän ihanat vertais-, kv-, ja degreetutorimme. Kiitos heille ja jatkakaa hienoa työtänne! Ensi viikolla aloittaa jatkavat opiskelijat, joten arki on taas virallisesti alkanut!

Muistan ajan, jolloin itse aloitin opinnot syksyllä 2014. Olin juuri keväällä valmistunut Jyväskylän ammattiopistosta, kauppaoppilaitoksesta, ja tiesin, että en ollut vielä valmis menemään itse työelämään, vaan halusin aloittaa opiskelut korkeakoulussa, jossa saisin lisää tietoa, kokemusta ja kontakteja työelämään.

Silloin alkujännitys vei ensimmäiset viikot vilinällä ohitse – uutta tietoa tulvi monesta eri paikasta, eikä sitä kaikkea vielä osannut suodattaa samassa tahdissa ja oikealla tavalla. I feel you freshmen!

Mutta hetken päästä aloin pääsemään opiskeluissa rytmiin ja oma suunta selkeni siitä, mitä opiskeluaikana haluan tehdä ja miten. Ensimmäinen päätös oli ryhtyä tutoriksi, sillä halusin auttaa muita ja suorittaa opintoja samaan aikaan. Pian toisen vuoden alussa koulutusalajärjestötoiminta alkoi houkuttelemaan mukaan, koska ensimmäisen vuoden aikana näin,  kuinka paljon hauskaa Konkurssilaisilla oli ja mitä kaikkea mielenkiintoista voisin tutorvuoden jälkeen tehdä. Joten vuosi 2016 meni koulutusalajärjestö Konkurssissa sekä JAMKOn hallituksessa vertaistutorvastaavana. Tästä puoli vuotta eteenpäin, löysin itseni perustamasta yritystä ja siitä parin kuukauden päästä, konsultoimasta paria yritystä talousasioissa.

Sitten kolmas vuosi alkoi ja minut valtasi pieni tuska siitä, mitä haluan tehdä seuraavaksi. No, pienen mietinnän jälkeen jatkoin vielä JAMKO:ssa kaikkien yrityskuvioiden kanssa ja tämä vuosi on kyllä ollut ehkä haastavinta, mutta samalla antoisinta aikaa! Mikään päivä ei ole ollut samanlainen. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu kun aamulla menee toimistolle. Joskus saattaa olla rentoa hengailua opiskelijoiden kanssa ja joskus taas saa käyttää päivänsä tietokoneen edessä sähköposteja kirjoitellessa ja joskus kokouksissa istuen. Mutta kaikesta on saanut oppia todella paljon.

Se, mitä haluan tässä sanoa on, että syksy on aina muutoksen aikaa ja pohdintaa siitä, mitä haluaa tulevana vuonna tehdä. Tällä hetkellä minäkin mietin, mitä kaikkea vuosi 2018 tuo tullessaan. Lähtisikö kenties pitkälle lomalle Balille, vaiko suorittaisiko opinnot loppuun kesäksi. Jälkimmäinen kyllä saattaa olla se mihin päädyn, sillä luulen, että kaikki on jo valmiita pääsemään musta jo eroon. Oppari ja harjoittelu vielä – ja sitten allekirjoittanut lähtee uusille valloituksille. Toivon teille kaikille ihanaa opiskelun aikaa, mitä minullakin on ollut!

Terkuin

Jarna Väisänen

Opiskelijakunta JAMKOn hallituksen puheenjohtaja

Edellinen artikkeli

Opiskelijan Jyväskylä

Seuraava artikkeli

Mitä saisi olla?

Selaa kaikkia blogeja

Blogit