Puheenjohtajan arki

Nyt kun vuosi on pyörähtänyt käyntiin vauhdilla, olisi varmaan hyvä aika kertoa hieman että kuka olen, ja mitä oikein teen.

Olen siis Eemeli Rajala ja toimin tänä vuonna JAMKOn hallituksen puheenjohtajana. Opiskelen International Business-koulutusalalla toista vuotta ja olen kotoisin Sirkan kylästä Kittilän kunnasta tuolta pohjoisen tunturiluolista. Monet teistä saattavat tuntea Sirkan ennemmin Levi-nimisenä paikkana.

Tulin Jyväskylään opiskelemaan 2014 syksyllä. Pohjoisen pikkukunnasta tulleena tänne oli todella helppo asettautua, sillä Jyväskylä on kompakti, tarpeeksi suuri mutta ei liian suuri kaupunki, josta löytyy kaikki tarvittavat palvelut. Kaikki ihmiset ovat myös olleet erittäin vastaanottavaisia, sillä Jyväskylä tunnetaan suomalaisten sulatusuunina, sillä täältähän löytyy ihmisiä jotka ovat tulleet paikkakunnilta ympäri Suomea.

Mitäs se JAMKO sitten oikein puuhaakaan? JAMKOlla itsessään on lain määräämä asema ammattikorkeakoulun opiskelijoiden edustajana, jossa toimii vuosittain vaaleilla valittava edustajisto, sekä edustajiston valitsema hallitus että moninaiset työryhmät kouluympäristön sisällä ja ulkopuolella. Hallitus on JAMKOn ”operatiivinen” elin, joka toteuttaa edustajiston hyväksymää toimintasuunnitelmaa ja talousarviota. Hallitus toimii laajasti yhteistyössä JAMKin, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYYn, Jyväskylän kaupungin sekä SAMOKin, eli Suomen opiskelijakuntien liiton kanssa. Teemme monia erilaisia projekteja yhteistyökumppaneidemme kanssa, kuten esimerkiksi helmikuussa tuleva Snowday, joka järjestetään JYYn kanssa yhteistyössä.

Puheenjohtajana olen päivittäin toimistolla kirjoittamassa ja vastaamassa sähköposteihin, suunnittelemassa hallituksen ja eri työryhmien kokouksia sekä suunnittelemassa vuotta toiminnanjohtajan kanssa. Käyn myös usein tapaamassa päättäjiä, esimerkiksi JAMKin rehtoria ja muuta johtoa sekä kaupungin päättäjiä. Tähän liittyen tänä vuonna tulen tapaamaan myös paljon eri puolueiden vaikuttajia, esim. kunnallisjärjestöjen edustajia, sillä valmistaudumme vuoden 2017 kuntavaaliehdokkaisiin jo tämän vuoden puolella. Puheenjohtajana myös totta kai johdan hallitusta ja edustan heitä ja opiskelijakuntaa eri tilaisuuksissa.

Terveisin,
Eemeli
Hallituksen puheenjohtaja

Edellinen artikkeli

Uudenvuoden lupaukset

Seuraava artikkeli

Mihin Kyllä voi johtaa?

Selaa kaikkia blogeja

Blogit