Mihin Kyllä voi johtaa?

Hei,

Olen Tiia Kolu, kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija, kissagifien fanittaja ja JAMKOn hallituksen varapuheenjohtaja. Viime vuonna toimin hallituksen huvi- ja kulttuurivastaavana eli järjestin mm. lähes kaikki isot bileemme. Tänä vuonna vastuullani on toimia puheenjohtaja Eemelin oikeana kätenä ja hallituslaisten “äitinä”. Lisäksi hoidan JAMKOn ja koulutusalajärjestöjen välistä yhteistyötä, koutsaan meidän PalProa (eli liikunta, International Club ja huvi- ja kulttuuri) ja hauskuutan toimistolaisia “hyvillä” vitseillä.

Jos yhden vinkin antaisin teille kanssaopiskelijoille, niin se on “Sanokaa enemmän Kyllä”. Netistä löytyy sadoittain keskusteluja, artikkeleita ja jopa kursseja, joissa opetetaan sanomaan Ei. Mutta jos googlaa “Opettele sanomaan Kyllä”, saa tulokseksi muutaman linkin aiheeseen liittyen, mutta muuten tulokset ovat pelkää Ei:n opettelua.

Koska minäkään en ole mikään elämänhallinnan guru saati ammattilainen, en voi kertoa milloin kannattaa sanoa Ei ja milloin Kyllä. Sen sijaan voin listata asioita joihin Kyllä:n sanominen on johtanut:

  • kaverini ei tarvinnut pyöräillä talvipakkasella keskellä yötä päivystykseen, vaan sen sijaan hän on matkustanut Corollani kyydissä.
  • olen lähtenyt edustajistovaaliehdokkaaksi ja sitä mukaa päätynyt JAMKOn hallitukseen.
  • siskoni ei ole tarvinnut etsiä toista lapsenvahtia ja olen itsekin päässyt tutustumaan siskon tyttäreeni paremmin.
  • olen päätynyt keittämään Jari Sillanpäälle kahvia ja hakemaan Michael Monroelle pitsaa.
  • olen päässyt hieman jopa erikoiseen työpaikkaan ja saanut mitä parhaimpia työkavereita ja -kokemuksia.
  • venyttänyt kotiinlähtöä hieman (kolme tuntia) ja päätynyt nauramaan vedet silmissä McDonaldsissa.
  • olen nukkumisen sijaan tutustunut opiskelijakuntatoimijoihin ympäri Suomen.
  • yms. yms.

Listaa voisi jatkaa ikuisesti, mutta siinä osa. Kokeile sinäkin sanoa kyllä uudelle ja jännittävälle, vaikka se vähän pelottaisikin tai tuntuu, ettet viitsisi. Saatat vaikka yllättyä! Mutta muista, että on ok sanoa välillä myös Ei, etenkin jos oma jaksaminen on vaarassa.

Edellinen artikkeli

Puheenjohtajan arki

Selaa kaikkia blogeja

Blogit