Opiskelijakorttien ehdot yksinkertaistuvat

Opiskelijakuntien kattojärjestö SAMOKin uusien ohjeiden mukaisesti ammattikorkeakoulun opiskelijakuntien sinisen opiskelijakortin voivat saada jatkossa ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää amk-tutkintoa opiskelevat, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

  1. Suoritat ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää amk-tutkintoa.
  2. Olet ilmoittautunut läsnäolevaksi lukukaudelle/lukuvuodelle.
  3. Liityt jäseneksi omaan opiskelijakuntaasi eli JAMKOon.

Muutos tuo merkittävän selvennyksen aikaisempiin korttiehtoihin. Uudet ohjeet korttien ehdoista astuvat voimaan heti koskien lukuvuotta 2016-2017 ja ovat voimassa toistaiseksi. Sinisellä kortilla opiskelija voi saada monia niille neuvoteltuja opiskelijaetuja kuten esimerkiksi alennuksia VR:n ja matkahuollon matkoista sekä todistaa olevansa oikeutettu Kelan ateriatuettuun opiskelijalounaaseen. Nämä edut koskevat vain sinistä korttia.

Opiskelijakortin voimassaolon osoittaa tarra, jonka saa todisteeksi maksetusta opiskelijakunnan jäsenmaksusta. Tarra siis ei ole ostettava tuote. Jäsenmaksun maksamisen lisäksi opiskelijan pitää täyttää kortin myöntämisehdot.

Vihreä kortti on jatkossa tarkoitettu muille ammattikorkeakoulussa opiskeleville, kuten avoimen ammattikorkeakoulun ja ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijoille tai polkuopintoja suorittaville. Vihreän kortin voi saada, jos

  1. Opiskelet JAMK:ssa, mutta et täytä sinisen kortin myöntämisehtoja.
  2. Liityt jäseneksi omaan opiskelijakuntaasi.

Vihreää korttia ei ainakaan toistaiseksi tarjota. Mikäli olet kiinnostunut kortista ilmoita asiasta JAMKOlle asiakaspalvelu(a)jamko.fi.

Vihreän kortin edut muuttuvat

Vihreän kortin osalta korttimuutos tarkoittaa myös sitä, että aiempi oikeus Kelan ateriatukeen poistuu uuden lukuvuoden alussa 1.8.2016. Vihreä kortti ei oikeuta edelleenkään matkaetuihin VR:llä tai busseissa, mutta tarjoaa muita neuvoteltuja etuja. Toisaalta lähes kaikki aiemmat vihreän kortin käyttäjät ovat jatkossa oikeutettuja siniseen opiskelijakorttiin.

Mikäli sinulla on jo vihreä opiskelijakortti ja täytät uusitut sinisen kortin ehdot ja haluat sellaisen tilata, ota ensin yhteyttä JAMKOn toimistoon asiakaspalvelu(a)jamko.fi, jotta saat lisäohjeet ja kortin vaihtoprosessi saadaan käyntiin. Huomioithan, että toimisto suljettu 10.8. saakka.

Lisätietoja jäsenyydestä ja liittymisohjeet

 

Lisätietoja:
Opiskelijasihteeri Paula Sulkunen, opiskelijasihteeri( a )jamko.fi, 050 3361 385
Toiminnanjohtaja Hannu Järvistö, toiminnanjohtaja( a )jamko.fi, 044 3211 600

Edellinen artikkeli

Kesän muistilista opiskelijalle

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista