Oma liikuntalaji hukassa?

Jos et ole vielä löytänyt omaa liikuntalajiasi, niin voin ehkä auttaa. Innokkaan liikkujana olen ehtinyt useampaa lajia kokeilemaan. Tässä muutamia omakohtaisia kokemuksia ja mitä eri lajit vaativat harrastajalta.

jsw_MG_8261

Ultimate

Tämä on ehdottomasti joukkuepelien herrasmieslaji. Tärkeä osa ultimatea on pelinhenki eli spiritti. Vastustajaa pitää kunnioittaa ja pelata reilusti. Hyvin aloittajia ystävällinen laji ja simppelit perus säännöt. Mutta sitten kun mennään syvemmälle lajin saloihin, muuttuukin peli varsin haastavaksi. Siitä ikävä laji, että suosii pitempiä ihmisiä. Tosin ei niin paljoa kuin lentopallo tai koris. (kuva: Jyväskylä Sleepwalkers )

 

Hiihto

Monipuolista, näkee hienoja maisemia ja oikeasti hauskaa jos on välineet kunnossa ja tekniikka hallussa. Mutta jos ei ole, niin hiihtolenkki voi olla varsin tuskainen kokemus. Lisää jännitystä lajiin saa kokeilemalla umpihangessa hiihtämistä ja samalla suunnistamista maastossa. Varsinkin täällä keskisuomessa metsät on välillä aika ryteikköä ja huonolla kartanluku taidolla niihin osuu varmasti. Ja sitten ollaankin sukset ristissä ojan pohjassa ja on edessä hikinen urakka. Mutta nämä ovat juuri niitä kokemuksia, jotka muistan aina.

wakeWakeboarding/vesihiihto

Alkuun pakko sanoa että hyvin kallis laji, mutta jos tulee tilaisuus kokeilla, niin ei kannata jättää välistä. Tässä sellainen vatsalihas treeni etten toista tiedä. Itse olen hiihtänyt tai wakettanut vain veneen perässä mutta taitojen kehittyessä olisi tarkoitus vaihtaa vene leijaan. Saa nähdä viekö tuuli mennessään.

Sen lisäksi että olen JAMKOn liikuntavastaava niin toimin myös KOOLSin (korkeakoulu opiskelijoiden oma liikuntaseura) puheenjohtajana. Nykyjään KOOLS pyrkii järjestämään erilaisia lajikokeiluja, liikuntatapahtumia ja turnauksia. Jos jotain lajia haluaisit kokeilla mutta et ole saanut sitä vielä aikaiseksi. Kynnys voi tuntuu liian korkealta tai et tiedä mistä voisit aloittaa. Vinkkaapas ideasta minulle niin katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Minut tavoittaa sähköpostilla liikunta@jamko.fi

Edellinen artikkeli

Insinöörin uudet kuviot

Selaa kaikkia blogeja

Blogit