Nyt riimisi rupiset, juttusi Jupiset

Onko sinulla koskaan ollut tarvetta antaa palautetta koulun tai opiskelijakunnan toiminnasta, mutta et tiedä viestintäkanavaa, jolla voisit tuoda mielipiteesi esille ja täten mahdollisesti vaikuttaa asioihin? Tähän ongelmaan on olemassa montakin erilaista ratkaisumallia, mutta tällä kertaa esitän niistä Jupinaviikot-nimisen ratkaisun.

Päässäsi saattaa nousta esille kysymys, että mikä ihme on Jupinaviikot? Jupinaviikot ovat joka kevät pidettävä sähköinen palautekysely, jossa kysellään opiskelijoiden mielipiteitä koulutuksesta, tiloista, opetuksesta sekä JAMKin että JAMKOn toiminnasta ylipäätänsä. Tänä keväänä Jupinaviikot pidetään 14.–25.3. välisenä aikana, jonka aikana sinulla on mahdollisuus tuoda esille koulumme negatiiviset että positiiviset asiat. JAMKO tulee yhdessä koulutusalajärjestöjen kanssa pitämään ständejä, jossa sinulla on mahdollisuus tulla täyttämään kyselylomake. Sinulla on myös mahdollisuus antaa palaute myös ständeilijöille, jotka ottavat mielipiteesi ylös ja ohjaavat sen myöhemmin meille JAMKOon. Jokaisella kampuksella tullaan pitämään ainakin kaksi ständivuoroa, joista toisen pitää JAMKOn hallituksen jäsenet ja toisen taas kampuksella toimiva koulutusalajärjestö.

Jupinaviikkojen aikana tullaan myös tekemään täsmäiskuja luokkiin eli tuntien alkuun saattaa tulla joku JAMKOn tai koulutusalajärjestön hallituksen edustaja pitämään 5-10 minuuttia pitkän kyselyhetken, jolloin opiskelijoilla on mahdollisuus täyttää kysely.

Jupinaviikkojen jälkeen tullaan pitämään myös kyselytunnit, jotka ovat koulutusalakohtaisia ja niissä keskustellaan yhdessä JAMKin henkilöstön kanssa viikkojen aikana esille tulleesta palautteesta. Kaikki opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan kyselytunneille ja siellä jokaisella on oikeus tuoda esille mielipiteensä tunneilla esille nousevista aiheista. Tuntien aikana ei tarvitse olla koko aikaa paikalla ja riittääkin, jos vain piipahdat ja tuot esille oman mielipiteesi johonkin koulutusalaasi tai yleisesti kouluun liittyvistä asioista. Kyselytunnit pidetään 29.-31.3.

Näin loppuu haluaisin vielä muistuttaa palautteenannon tärkeydestä. On siis hyvä antaa niin negatiivista että positiivista palautetta, jotta palveluita voidaan ohjata oikeaan suuntaan ja täten mahdollistaa niiden kehittyminen. Olipa sitten kyseessä pieni tai suuri asia, niin muistakaa Jupista tulevien viikkojen aikana!

Lisätietoja Jupinaviikoista löydät tästä ja tästä. Seuratkaa JAMKOn nettisivuja sekä FB Eventtiä. Siihen asti Jupimisiin!

Seuraava artikkeli

Auta meitä auttamaan sinua

Selaa kaikkia blogeja

Blogit