Auta meitä auttamaan sinua

Opiskelijakuntien lakisääteinen ja ensisijainen tehtävä on opiskelijoiden etujen valvominen. Edunvalvontaa tehdään esimerkiksi ottamalla kantaa opiskelijoita koskeviin asioihin korkeakoulussa ja opiskelijakaupungissa, järjestämällä palveluja ja toimintoja, jotka tukevat opiskelijoiden tarpeita, toimimalla yhteistyössä JAMKin ja erilaisten sidosryhmien, kuten opiskelijaterveydenhuollon tai KOASin kanssa. Tätä tehtävää emme kuitenkaan voi täysipainoisesti toteuttaa ilman opiskelijoita ja parhaiten sinä autat tuomalla esille epäkohtia, hyviä käytänteitä ja omakohtaisia kokemuksiasi.

Jos huomaat että, koulutusalallasi opetuksen laatu on syystä tai toisesta kärsinyt, arvosanasi on myöhässä tai kurssikäytänteissä on jotain joka mietityttää, asia kannattaa aina ottaa ensin esille koulutuspäällikön tai opettajan kanssa. Kysymys voi yksinkertaisimmillaan olla väärinymmärryksestä tai tulkinnan eroista. Jos olet epävarma kuinka tilanteessa tulisi menetellä tai asia tuntuu liian isolta yksin kohdattavaksi, JAMKOn toimijat turvaavat selustasi. Sinun oikeuksiasi turvaavat JAMKin eettiset periaatteet, tutkintosääntö ja ammattikorkeakoululaki, joiden valossa ja kokemuksen kautta JAMKOn toimijat arvioivat tilannetta ja sitä, kuinka asia saataisiin ratkaistua. Jos kohtaat sukupuoleen tai etniseen taustaan liittyvää syrjintää, kiusaamista tai ahdistelua, tukenasi on JAMKOn häirintäyhdyshenkilö. Asiat voivat olla monimutkaisia ja ehtineet jo mennä solmuun useampaan kertaan, joten älä anna tilanteen mennä liian pitkälle vaan ota pikimmiten yhteyttä.

JAMKO on mukana JAMKin hallinnon toimielimissä ja työryhmissä tuomassa opiskelijan äänen kuuluviin. JAMKO valitsee opiskelijaedustajat toimielimiin ja työryhmiin, kuten opintotukilautakuntaan, opintoasioiden lautakuntaan, eettiseen työryhmään tai KOASin valtuustoon. Näin varmistetaan, että opiskelijoita koskeviin päätöksiin ja suunnitelmiin saadaan myös opiskelijoiden näkökulma. Heidän kauttaan myös sinun mielipiteesi opintosuunnitelmista tai ravintolapalveluista menee suoraan oikeaan osoitteeseen. Opiskelijaedustajien yhteystiedot löydät JAMKOn verkkosivuilta ja jos itse mielit vaikuttamaan vielä tehokkaammin, ole kuulolla syksyllä edustajistovaalien aikaan.

Palautteella on suuri merkitys asioihin vaikuttamisessa ja juuri tätä varten opiskelijakunnan Jupinaviikot on kehitetty. Kahden tiukan viikon aikana kerätään keskitetysti palautetta JAMKista ja JAMKOsta jokaiselta koulutusalalta. Palautteista koostetaan koulutusalakohtaiset raportit, jotka menevät suoraan sinne missä palautteilla on eniten merkitystä, eli koulutuksen laatua tarkkaileviin laatutiimeihin sekä koulutuspäälliköille. Avaa siis sanainen arkkusi ja auta meitä auttamaan sinua! Kerro miten opiskelusta voitaisiin tehdä sujuvampaa, tiloista ja opiskelumuodoista tehokkaampia ja tukipalveluista saavutettavampia kyselylomakkeen kautta.

Jupisemisiin,

Anna
Viestintä- ja edunvalvontasihteeri

ps. Autat meitä myös kertomalla missä onnistuimme tai mikä JAMKissa ilahduttaa, niin tiedämme tekevämme asioita oikein.

Selaa kaikkia blogeja

Blogit