Ei palvontaa, ei arvontaa, vaan JAMKOn edunvalvontaa

Heipähei!

Se on JAMKOn sosiaalipoliittinen vastaava Roni Sorsa, joka on tällä kertaa kynän ääressä. Moni mieltää JAMKOn ennen kaikkea palvelujentuottajana, ja on se toki sitäkin tarjoten opiskelijoille erityyppisiä tapahtumia; niin pieniä kuin suurempiakin vastapainoksi opiskeluarjelle. Kyseiset tapahtumat ovat näkyviä, ja onkin ymmärrettävää että JAMKO muistetaan ja kytketään niihin. Toimintanne on myös paljon muutakin, joka ei ole läheskään yhtä näkyvää, mutta vähintään yhtä tärkeää. Kyseisen toiminnan voi kiteyttää yhteen sanaan edunvalvonta, ja aionkin nyt avata mitä se pitää sisällään.

Edunvalvonta, joka on toimintamme pääpaino, saattaa aluksi kuulostaa varsin etäiseltä käsitteeltä. Lyhykäisyydessään se on Jamkin opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämistä, niin sosiaalisessa kuin koulutuksellisessa mielessä. JAMKOlla on monia tapahtumia ja kokouksia, joissa opiskelijan etua pyritään edistämään ja kehittämään. Käymme tapaamisissamme opiskelijan hyvinvointiin ja koulutukseen liittyviä asioita läpi, ja pyrimme myös vaikuttamaan, jos näissä havaitaan epäkohtia. Tänä keväänä hallituksen opintotukileikkaukset ja selvitysmiehen esitys uusista tuista ovat vieneet lukuisia työtunteja. Tapaamme aika-ajoin opiskelijahyvinvoinnin toimihenkilöitä kuten opintopsykologia. Järjestämme hyvinvointitempauksia esimerkkinä syksyllä oleva Hyvinvointiviikko. Koulutamme tutoreita uusille opiskelijoille sekä kehitämme mentorointia pidemmän aikaa opiskelleiden tueksi. JAMKOn häirintäyhdyshenkilön Anna Tarvainen-Illin luo voi mennä puhumaan, mikäli opiskelija kokee häirintää esimerkkinä kiusaamista. Edunvalvontatyötä teemme myös yhteistyössä Jyväskylän Yliopiston ylioppilaskunnan kanssa. Laadimme yhdessä tuleviin kuntavaaleihin opiskelijan etuja ajavaa kuntapoliittista ohjelmaa.

Hiljattain olleet Jupinaviikot ovat nekin osa edunvalvontaamme. Pidimme tällä viikolla kyselytunnit Jamkin jokaiselle koulutusalalle, jossa henkilökunnalla ja opiskelijoilla oli mahdollisuus keskustella Jupinakyselyissä esille tulleita asioita. Tulemme laatimaan ennen Vappua raportit vastauksista, joista tulee julkiset versiot JAMKOn kotisivuille kaikille nähtäväksi. Saadut palautteet ovat tärkeitä niin JAMKOlle kuin Jamkille, sillä palautteet ovat hyvä apu toiminnan kehittämiselle, vaikka aina kyselyyn vastatessa se ei tuntuisikaan siltä. Muita edunvalvontaan liittyviä tapahtumia on kerran kuussa minun ja koulutuspoliittisen vastaavan Tommi Kukkosen toimesta järjestettävä Edunvalvontatiimi. Tilaisuus on kaikille avoin, ja siellä käsitellään edunvalvonnallisia asioita mm. opintotukiuudistusta ja tulevassa tapaamisessa puhutaan Jupinaviikkoihin liittyvistä asioista. Lisäksi koulutusalajärjestöt voivat kertoa oman kenttänsä edunvalvonnalliset kuulumiset. Olet tervetullut kuuntelemaan ja halutessasi keskustelemaan näistä ja muista esille nousevista asioista.

Ohessa oli muutamia esimerkkejä JAMKOn edunvalvontatyöstä.

Aurinkoista viikonloppua!

Roni Sorsa
JAMKOn hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava

Edellinen artikkeli

Auta meitä auttamaan sinua

Seuraava artikkeli

5 + 1 vinkkiä valmistuvalle

Selaa kaikkia blogeja

Blogit