Kaikki joukolla eduskuntaa äänestämään!

Etkö vielä tiedä ketä äänestäisit? Mistä niitä vaalikoneita löytyy ja apua, tuoko muka on minun puolueeni?! Ei hätää. Täällä kirjoittelee kaksi yhtä paniikissa olevaa eduskuntavaaleissa äänestävää. Jäljellä on vielä viikko viralliseen vaalipäivään, mutta ennakkoonkin pääsee äänestämään tiistaihin saakka.

Niinkuin kaikki muukin, myös eduskuntavaalit ovat siirtyneet sosiaaliseen mediaan. Joka tuutista työnnetään ehdokkaiden naamoja ja numeroita. On siinä jotain hyvääkin sillä, kun me nuoret olemme niin usein siellä somessa, niin kukaan ei voi väittää että meitä on hankala lähestyä. Siksi mekin JAMKOna haluamme antaa oman panoksemme ja tuomme tässä kirjoituksessa julki muutamia keinoja valita oman ehdokkaansa. Keinoja on toki monia muitakin ja jokaisella on oikeus valita itselleen sopiva!

#Koulutuslupaus -kampanja

Korkeakouluopiskelijat ympäri Suomea ovat keränneet eduskuntavaaliehdokkailta ja puolueilta lupauksia korkeakoulutuksen puolesta. #Koulutuslupaus -sivustolta löydät helposti koottuna oman vaalipiirisi ehdokkaiden lupauksia. Samaa hashtagia käyttäen lupauksia löytyy myös Instagramista, Twitteristä ja Facebookista. Sivustolta löytyy myös taulukko, joka kuvaa eduskuntapuolueiden kantoja kampanjan neljään kärkeen liittyen.

Vaalikoneet ja -paneelit

Ylen vaalikone ja vaaligalleria ovat helppokäyttöisiä ja antavat laajemman katsauksen ehdokkaiden ajatuksiin Suomen politiikasta. Mikäli haluaa tehdä vaalikoneen, joka keskittyy tarkemmin nuorten asioihin, kuten esimerkiksi koulutukseen ja opintotukeen, nuorten vaalikone on hyvä valinta. Televisiosta on voinut seurata kuluvien viikkojen aikana vaalipaneeleja niin Yleltä kuin maikkariltakin. Näistä löydät koosteita ja lisämateriaalia niin Yle Areenasta kuin MTV Katsomosta.

Vaalimainokset ja -kahvit

Keski-Suomen vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaat ovat parkkeeranneet autonsa ja telttansa niin kauppojen parkkipaikoille kuin Jyväskylän Kävelykadulle. Sieltä heidät on helppo tavoittaa ja heille pääsee esittämään henkilökohtaisesti itseään mietityttäviä kysymyksiä. Samalla voi myös nauttia vaalikahvit ja -makkarat esimerkiksi kauppareissun ohessa.

Me aiomme äänestää näissä vaaleissa, koska se on meidän oikeutemme.

Äänekkäin terveisin, Iina ja Niina

Selaa kaikkia blogeja

Blogit