JAMKOn Lauri Kujala ehdolla SAMOKiin

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO esittää hallituksen puheenjohtaja Lauri Kujalaa Suomen opiskelijakuntien liiton SAMOK ry:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2024. Edustajisto päätti 28.8. järjestetyssä kokouksessaan antaa tukensa Kujalan kampanjalle. SAMOK on valtakunnallinen opiskelijoiden edunvalvontajärjestö, joka koostuu 23 opiskelijakunnasta ympäri Suomen ja se edustaa 168 000 ammattikorkeakouluopiskelijaa.

Kujala opiskelee sairaanhoitajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja on toiminut opiskelijakunta JAMKOn hallituksessa kaksi vuotta, viimeisimpänä hallituksen puheenjohtajana. Kujala hakee SAMOKin hallituksen puheenjohtajaksi, koska hänellä on vahvaa edunvalvonnallista osaamista ja intoa, josta koko opiskelijakuntakenttä hyötyisi.

“Minulla on ilo suositella Lauri Kujalaa Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n hallituksen puheenjohtajan tehtävään. Oman kokemukseni mukaan Laurilla on poikkeuksellisen hyvät yhteistyövalmiudet ja sekä kyky kuunnella erilaisia mielipiteitä että kyky saada aikaan ratkaisuja ja päätöksiä. Hän osaa suhteuttaa opiskelijoita koskevia asioita ammattikorkeakoulun kokonaisuuteen ja tuntee myös korkeakoulupolitiikan kontekstin. Laurille ominaista on tekemisen vastuullisuus ja huomion kiinnittäminen opiskelijoiden yhdenvertaiseen kohteluun.”, kertoo Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Saarikoski.

Lauri haluaa vaikuttaa SAMOKissa siihen, kuinka AMK-opiskelijat nähdään ja opiskelijakuntien tuen määrään ja laatuun vaikuttamistyössä. AMK-opiskelijat tulisi nähdä korkeakoulutuksen asiantuntijoina sekä opiskelija-aktiivien työ merkityksellisenä. Opiskelijakuntien vaikuttamistyöhön tulee saada tukea, sillä paikalliset toimijat ovat tärkeässä roolissa opiskelijoiden yhteiskunnallisen aseman edistämisessä. 

Lauri pyrkii tapaamaan opiskelijakuntia paikan päällä tai etänä, mutta hänet voi tavata myös SAMOKin järjestämässä puheenjohtajien ja toiminnanjohtajien tapaamisessa Lahdessa, JAMKOn vuosijuhlagaalassa sekä Rovaniemellä liittokokousviikolla keskiviikosta 25.10 alkaen.

SAMOKin hallitus vuodelle 2024 valitaan liittokokouksessa Rovaniemellä 27.10. 

Lisätietoja:

Ehdokas Lauri Kujala
lauri.kujala@jamko.fi
 +358 44 3211 500

Kampanjapäällikkö
Noora Hakonen
noora.hakonen@jamko.fi

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista