JAMKOn edustajisto vuodelle 2024 valittu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKOlle on valittu vaalein uusi edustajisto toimikaudelle 2024. Äänioikeutettuja jäseniä oli 3005 ja vaaleissa äänesti kaikkiaan 458 JAMKOn jäsentä. Näin ollen äänestysprosentti oli 15,24%, mikä tarkoittaa 0,03 prosenttiyksikön nousua viime vaaleihin nähden. 

Erityistä vuoden 2023 vaaleissa oli ehdokkaiden ennätysmäinen määrä ja se, että ehdolla oli runsaasti kansainvälisiä opiskelijoita. Vaaleissa oli yhteensä 52 ehdokasta, mikä on 25 enemmän kuin viime vaaleissa. Mukana oli seitsemän vaaliliittoa, joista kaksi oli muodostanut vaalirenkaan ja viisi sitoutumatonta ehdokasta.

Alla listattu edustajiston paikkamäärät (varsinainen + vara) tulevalla toimikaudella ja äänien osuus kaikista annetuista äänistä.

  • MisFits 7 + 10, 31%
  • Jyväskylän Ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat JASTO, 6 + 2, 25%
  • Insinööriopiskelijat 5 + 4, 21%
  • JAMKOn Kansanrintama (vaalirengas) 2 + 2, 8%
  • Restonomiopiskelijat 1 + 2, 7%
  • Sitoutumattomat ehdokkaat 0 + 1, 7%

Vaaliliitto International Students Alliance sai 1% äänistä, mutta ei paikkoja edustajistoon. 

Katso viralliset tulokset tästä

Silja Saarenmaa sai eniten henkilökohtaisia ääniä

Edustajistovaalien ääniharava oli ehdottomalla enemmistöllä JASTOn Silja Saarenmaa 47:llä äänellä. MisFits keräsi vaaliliitoista eniten ääniä, 142 ääntä.

Uusi edustajisto järjestäytyy 27.11. jolloin edustajiston kokoonpano voi vielä muuttua, mikäli jäseniä valitaan JAMKOn hallitukseen. Edustajisto aloittaa toimikautensa 1.1.2024. Valtaosassa Suomen ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnista virallinen vaalipäivä oli yhteinen 8.11. 

 

Lisätiedot:

Meri Korri, keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja 2023, pj.keskusvaalilautakunta@jamko.fi 

Keskusvaalilautakunta, keskusvaalilautakunta@jamko.fi

Seuraava artikkeli

Hae JAMKOn hallitukseen!

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista