JAMKOn puheenjohtajisto valittu SAMOKiin vuodelle 2024

Asta ja Lauri jatkavat yhteistyötä kansallisen opiskelijaedunvalvonnan parissa.

Opiskelijakunta JAMKOssa tehtiin historiaa, kun yllättäen kaksi JAMKOn edustajaa valittiin Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto – SAMOKiin vuodelle 2024. JAMKOn puheenjohtaja Lauri Kujala valittiin SAMOKin hallituksen puheenjohtajaksi ja JAMKOn varapuheenjohtaja Asta Nieminen hallituksen jäseneksi SAMOKin 28. varsinaisessa liittokokouksessa, joka järjestettiin 26.-27.10.2023 Rovaniemellä.

JAMKOn ehdokkaat ovat pääsääntöisesti menestyneet hyvin SAMOKiin hakiessaan,  mutta koskaan ei ole valittu kahta ehdokasta yhtä aikaa. Alunperin vain Kujala oli ehdolla SAMOKiin, mutta liittokokouksen aikana tuli mahdollisuus myös Niemiselle asettua ehdolle vajaan ehdokasmäärän takia. Lopulta liittokokous sai 6 ehdokasta, joista se äänesti kolme henkilöä hallitukseen. 

“Olin miettinyt ehdolle lähtemistä jo aikaisemmin keväällä, mutta annoin tilaa Laurille,” kertaa Nieminen mietteitään. “Totesin kuitenkin, että näitä tilaisuuksia ei turhan montaa elämässä tule ja enemmän olisi kaduttanut, jos en lähtisi ehdolle.“ Nieminen opiskelee neljättä vuotta Tourism Management – tutkinto-ohjelmassa Jamkissa, ja on toiminut kaksi vuotta JAMKOssa Kujalan tapaan. 

Varapuheenjohtajaksi valittiin Sanni Koivuluoma (Laurea ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko). Hallitukseen valittiin Niemisen lisäksi Linda Vallenius (Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko) ja Janina Brunfeldt (Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Helga).

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry on vuonna 1996 perustettu valtakunnallinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö, jonka linjoista vastaa vuosittain liittokokouksessa valittava hallitus. Opiskelijakunnat määrittelevät liiton suuntaviivat vuosittain järjestettävässä liittokokouksessa.

Kujala ja Nieminen aloittavat työskentelynsä tammikuussa 2024 SAMOKin toimistolla Helsingissä.

Lue tiedote Kujalan valinnasta tästä

Lisätietoja:

Lauri Kujala
+358 44 3211 500
lauri.kujala@jamko.fi

Asta Nieminen
+358 44 3211 550
asta.nieminen@jamko.fi

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista