Inspiraation metsästys

Tuntuuko sinusta, että apina hakkaa triangelilla otsalohkoasi pääsi sisällä? Onko haastavaa keksiä aihetta tekstillesi? Saavuttaako kekseliäisyytesi absoluuttisen nollapisteen rajapinnan? Onko aivojesi tilalla norsupallon kokoinen tyhjiö?

Mulla oli tänään samankaltainen fiilis, kun yritin väkisin keksiä aihetta tämän viikon toiseen blogipostaukseeni. Yritin parhaani mukaan innovoida mielekkäitä aiheita, mutta inspiraationi oli visusti lukittuna Antti Tuiskun Tyhjään Huoneeseen. Keitin kahvit, ja aloin metsästämään kyseisen huoneen avainta.

Jokainen teistä on varmasti kokenut samanlaisen tekstin tuottamisen tuskan. Ajatus harhailee, etkä saa mitään aikaan, vaikka kuinka yrität. Kirjoittamisen sijaan kulutat aikaasi hauskojen kissavideoiden parissa, yrität parhaasi mukaan vältellä vastuuta ja rästissä olevia koulutehtäviäsi. Keskittymiskykysi otti äkkilähdön Vanuatun pääkaupunkiin Port Vilaan ilman paluulippua. Vaellat neuvottomana mielesi sopukoissa kuin Harry kolmivelhoturnajaisten labyrintissä, eksyneenä pimeässä, etsien tietäsi ulos samalla kun valloittavat kisulit yrittävät varastaa huomiosi. Vertaan tilannetta Tom Cruisen tähdittämän elokuvan nimeen. Mission: Impossible.

Älä kuitenkaan missään nimessä menetä toivoasi, ystäväsi antavat varmasti vinkkejä sekä aiheita, joista voisit skriivata!

Tässä muutama erinomainen esimerkki blogikirjoituksesi mahdollisesta aiheesta:

Joulun taika ja joulun aika. Joulukuu saapuu nopeammin kuin huomaatkaan, ja joulutontut tekevät taikojaan sekä levittävät joulumieltä. Ihmiset hullaantuvat koristelemaan asuntoaan krääsällä. Tuhat eriväristä valoa koristaa parvekettasi ja pihaasi, koristelusi tulevat varmasti herättämään kateutta naapuriesi silmissä. Voit kirjoittaa myös joululahjaideoista, itse ainakin kaipaisin vinkkejä aiheeseen liittyen.

Corgit. Kyseinen koirarotu on ehdoton suosikkini, nämä pörröiset ja suloiset otukset ovat niin syötävän söpöjä ja lutuisia, että haluaisin omistaa kokonaisen lauman Welsh Corgeja! Lisääthän tekstiisi paljon kuvia, jotta ihmisten sydämet sulavat.

Movember, kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, jossa miehet kasvattavat viiksiä koko marraskuun ajan. Kyseinen kampanja herättää paljon keskustelua, joten aihe voisi olla hyvinkin sopiva blogikirjoituksen aiheeksi. Mahtava kuukausi tulossa niille, jotka pitävät viiksekkäistä miehistä!

Pääpointti on se, että kirjoitatte aiheesta, mistä pidätte. Silloin kirjoittaminen on luontevinta. Älkää masentuko, löydätte varmasti kadottamanne avaimen!

Oispa joulu.

Rakkain terveisin,
Tuomas/JAMKOn liikuntavastaava

Seuraava artikkeli

Edustajistovaalien huumaa!

Selaa kaikkia blogeja

Blogit