Chillax – Loma loppui, rentoutuminen jatkuu

Kontaktivapaa viikko on ohi, toivottavasti kerkesitte lepäämään tarpeeksi!

Arki iskee vauhdilla päin naamavärkkiä kuin McGregorin alakoukku kehässä. Luentoja, kotitehtäviä, kokouksia, työvuoroja sekä stressiä. Satunnaiset muuttujat tulevat pilaamaan erinomaisen päiväsi, kiireettömyyden saippuakuplasi puhkeaa ja onnellisuuden pumpulipilvesi kutistuu kaatosateessa. Autosi rengas puhkeaa vaikket edes omista autoa ja hukkaat lompakkosi vaikkei ole edes maanantai. Pienetkin asiat ottavat päähän. Ärsyttävät kaverisi spämmäävät lomakuvia Ibizalta ja rakas kultakalasi nimeltä ”Aquaman” hukkuu akvaarioonsa. Kaikki tämä onnistuu kaikkien fysiikan lakien mukaan tapahtumaan alle kahdessa tunnissa.

Ei hätää, ongelmaanne on toimiva ratkaisu. Sisällytä rentoutuminen arkipäiviisi, jotta jaksat urakoida tehokkaasti. Päiväsi voivat olla pitkiä ja raskaita, oman jaksamisesi kannalta on välillä syytä myös pitää lyhyt hengähdystauko.

Keitä pannullinen kahvia ja lue lehdestä päivän polttavat puheenaiheet. Käy lenkillä tai elokuvissa. Potki kaverisi pois tietokoneen äärestä ja lähtekää heittelemään koripalloa tai vaihtoehtoisesti syöttämään pullanpaloja sorsille. Voit myös sekoittaa pakkaa ja syöttää pullanpaloja kavereillesi sekä pelata korista sorsien kanssa. Jälkimmäisestä tosin vaadin kuvamateriaalia.

Itse pidän penkkiurheilua hyvänä rentoutumisen muotona. On aina ilo katsella, kun hait ottavat kuokkaan pingviineiltä. Mieli ja sielu lepää myös jenkkifutiksen parissa. Hyvä ruoka mahdollistaa erinomaisen kombinaation kotisohvalla.

Muista rentoutua tavoilla, joista itse pidät. Käy kuntosalilla, neulo siskontyttären serkulle pipo, harjoittele twerkkausta, vieraile äitisi luona ja syö hänen tekemäänsä makaronilaatikkoa tai vietä laatuaikaa kumppanisi kanssa. Rajaton määrä mahdollisuuksia, sinä itse päätät, miten rentoudut. Jos Burn Out kolkuttelee ovella, on erittäin tärkeää muistaa merkata kalenteriisi aikaa myös itsellesi. Laita puhelin äänettömälle, vedä peitto korviin ja ota esiin vaikkapa uusin Cosmopolitan-lehti. Päiväunet ovat myös toimiva konsepti henkisen sekä fyysisen jaksamisen ylläpitämiseksi.

Mainitsin tekstissäni vain murto-osan rajattomasta määrästä mahdollisuuksia. Ota omaa aikaa, jaksamisesi vaikuttaa myös muihin. Lepo ei lopu vaikka loma jo päättyikin.

Chillax.

Rakkain terveisin,
Tuomas/JAMKOn liikuntavastaava

Edellinen artikkeli

Yhteisössä on voimaa

Seuraava artikkeli

Inspiraation metsästys

Selaa kaikkia blogeja

Blogit