Edustajistovaalien huumaa!

Nyt se on käynnissä! Nimittäin JAMKOn edarivaalien äänestys!

Otetaan tähän alkuun vielä pikakertaus siitä, mikä edari on.

Eli: edustajisto on opiskelijakunnassa ylintä päätösvaltaa käyttävä  elin, jota voikin osittain verrata Suomen eduskuntaan. Edari päättää muun muassa budjetista, toimintasuunnitelmasta ja henkilövalinnoista. Lähin opiskelijaa koskettava päätös voikin esimerkiksi olla vaikkapa vuosittain maksettava jäsenmaksu ja sen suuruus. Kuinka monelle on yhdentekevää, onko maksu 30 vai 300 euroa?

Äänestys alkoi siis eilen aamulla. Vaaleissa on ehdolla 47 loistavaa tyyppiä kahdeksasta eri vaaliliitosta. Luulisi siis, että jokaiselle löytyisi sieltä se ehdokas, jolle haluaa äänensä antaa! Mikäli ehdokkaan valinnassa on vaikeuksia, auttaa siinä JAMKOn vaalikone! Se löytyy osoitteesta http://www.jamkonvaalikone.fi/. Pitkin kampuksia on myös ripoteltu vaalijulisteita, joista löytyvät kaikki ehdokkaat. Kannattaa katsoa! 

Äänestäminen on vielä naurettavan helppoa! Kaikki sujuu sähköisesti vaikka omalta kotisohvalta. Mieluisen ehdokkaan löydyttyä löytyy äänestyslinkki jokaisen äänioikeutetun student.jamk.fi -sähköpostista. Klikkaa linkki auki, valitse alasvetovalikosta ehdokkaasi ja PIM, olet äänestänyt! Eihän ole vaikeaa? 🙂

Me kaikki JAMKOn toimijat kannustetaan jokaista jäsentä antamaan äänensä näissä vaaleissa! On tärkeää, että opiskelijat puolustavat oikeuksiaan ja ovat kiinnostuneita asioista!

Oikein mahtavaa edaripöhinää kaikille, niin ehdokkaille kuin äänestäjille!

Terkuin,

Katri

Edustajiston puheenjohtaja

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista