Hyppää kohti tuntematonta!

Meillä JAMKOssa on tällä viikolla käynnistynyt toden teolla tulevan vuoden hallituksen perehdytys. Joka päivä uudet toimijat saavat lisää tietoa JAMKOsta niin yleisellä tasolla kuin oman vastuualueensakin osalta. Pää on pyörällä kaikesta uudesta tiedosta ja myös uusista tuttavuuksista mitä viikko on tuonut tullessaan. Joululomalle lähtiessä saattaa tuntua siltä, että kaiken tietotulvan jälkeen pää ammottaa tyhjyyttään mutta käytännön työtä tehdessä asiat kyllä alkavat muistua mieleen.

Hypätessä uuteen työpaikkaan, harjoittelupaikkaan tai luottamustoimeen mielessä tanssii innostuksen kanssa usein myös jännitys. Osaankohan varmasti? Pitäisikö tietää jotain etukäteen? Mitäköhän mun pitää siellä tehdä? Itse olen aina pitänyt pientä jännitystä äärimmäisen hyvänä asiana. Se kertoo siitä, että välität ja saa sinut myös antamaan itsestäsi enemmän. On kuitenkin tärkeää muistaa se, että uuteen paikkaan astuessasi olet oikeutettu saamaan asiallisen perehdytyksen ja vastaukset kysymyksiisi. Vanhan sanonnan mukaan kukaan ei ole seppä syntyessään ja se on aivan totta. Jokainen meistä tarvitsee opastusta ja harjoitusta kehittyäkseen ja oppiakseen uusia asioita.

Siksi kannattaa pistää itsensä likoon ja lähteä mukaan sellaisiin hommiin jotka kiinnostavat. Kokemukset hypyistä tuntemattomaan ovat arvokasta pääomaa myös työelämään lähtiessä. Tärkeintä on into ja halu oppia uutta – ei se kuinka paljon osaa. Tällä hetkellä käynnissä on JAMKOn tutorrekrytointi lukuvuodelle 2017-2018. Voin taata että mukaan lähtiessäsi saat paitsi kattavan perehdytyksen, opit myös uutta ja saat rutkasti uusia tuttavuuksia.

Onneksi perehdytyksenkään jälkeen ei tarvitse tietää ja muistaa kaikkea. Paras ja tärkein kyky uudessa pestissä toimiessa on osata kysyä – eikä kysymisen taitoa kannata unohtaa, vaikka toimintatavat olisivat tulleetkin jo tutuiksi. Meille pidempään toiminnassa mukana olleille kysymykset ovat kullanarvoisia. Ne paitsi varmistavat, että olemme samalla sivulla myös herättävät omat ajatukset siihen miksi asioita tehdään miten tehdään ja voisiko ne kenties tehdä jollain toisella tavalla. Vaikka suru puserossa luovumme jälleen tämän vuoden upeista työkavereista, on vuoden vaihtuessa ihanaa huomata myös ne uudet tuulet jota uudet toimijat meille tuovat.

Ja opiskelijajärjestössä työskennellessä nuo vuosittain puhaltavat uudet tuulet ovat työn suola ja sokeri.

Karoliina
tutor- ja liikuntasihteeri

Seuraava artikkeli

KoPon vuosi 2016

Selaa kaikkia blogeja

Blogit