Edustajisto vuodelle 2017 valittu

Tradenomeille suurin edustus JAMKOn edustajistossa vuonna 2017

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKOlle on valittu vaalein uusi edustajisto toimikaudelle 2017. Äänestysprosentti vuoden 2016 vaaleissa oli 23 prosenttia ja vaaleissa äänesti kaikkiaan 885 opiskelijaa 3856:sta äänioikeutetusta. Äänestysprosentti laski viime vuoden tuloksesta 12,6 prosenttiyksikköä.

34_kuisma-laura

Jammauksen Laura Kuisma sai huiman äänivyöryn, 79 ääntä

07_kallinki-tuomas

Toiseksi eniten ääniä sai Tuomas Kallinki, joka opiskelee matkailua kolmatta vuotta.

Vaaleissa valittiin 21 varsinaista edustajiston jäsentä. Tradenomiopiskelijoiden vaaliliitto Konkurssi sai eniten paikkoja seitsemällä edustajalla. Toiseksi suurimman paikkamäärän sai Insinööriopiskelijoiden vaaliliitto kuudella paikalla. Matkailu- ja ravitsemusalan opiskelijoita edustava MatkaRaTa sai edustajistoon 4 paikkaa, ja sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden JASTO sai 3 kolme paikkaa. Musiikinopiskelijoiden Jammaus sai yhden edustajan edustajistoon. Edustajistovaaleissa oli kolme poliittista listaa, JAMKOn vihreät opiskelijat, keskustaopiskelijat sekä kokoomusopiskelijat, joiden edustajat eivät nousseet edustajistoon. Edustajistovaalien ääniharavat olivat Jammauksen Laura Kuisma 79:llä äänellä ja MatkaRaTan Tuomas Kallinki, joka sai 53 ääntä. Kuisman äänivyöry oli huomattava, sillä hän oli listansa ainoa ehdokas ja eikä  edustajistossa ole ollut edustajaa musiikin kampukselta varsinaisena jäsenenä useampaan vuoteen.

Tulevalla toimikaudella Insinööriopiskelijoiden paikkamäärä laskee yhdellä ja Konkurssi nostaa paikkamääräänsä yhdellä. MatkaRaTan paikkamäärä nousee yhdellä, JASTO menettää kaksi paikkaa. Musiikin opiskelijat saavat yhden edustajan JAMKOn edustajistoon. Kuluvalla kaudella musiikinopiskelijoilla ei ole ollut yhtään edustajaa.

Vaaleissa oli yhteensä 46 ehdokasta kahdeksalla eri vaalilistalla. Tämän vuoden vaaleissa puoluetaustaisten listojen määrä nousi edellisen vuoden yhdestä kolmeen. Sähköinen äänestys oli avoinna JAMKOn jäsenistölle 31.10. – 10.11.2016. Uusi edustajisto järjestäytyy 23.11. jolloin edustajiston kokoonpano voi vielä muuttua, mikäli edustajistoon valitut nousevat JAMKOn hallitukseen. Edustajisto aloittaa toimikautensa 1.1.2017.

Vaalien virallinen tulos

Lisätiedot

Hallituksen ja keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja
Eemeli Rajala
044 3211 500
puheenjohtaja@jamko.fi.

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista