Voinko hakee edustajistoon jos en ymmärrä kaikesta kaikkee?

JAMKOssa on parhaillaan menossa ehdolle asettuminen edustajistoon. Aattelin vähän kertoo mun mietteitä edustajistosta (tuttavallisemmin edarista). Itse touhusin edustajistossa viime vuonna eli 2016. Noh mähän lähin vähän soitellen sotaan, kun kirjotin ehdolle asettumislapun. En tiennyt mitä tuun siellä tekee ja mihin olin hakemassa. Tiesin vaan, että mun slogan on suoraan Matti Nykasen biisistä, ”Vee on tyylinä toimivin”. Halusin vaan vaikuttaa ja kertoo mielipiteeni opiskelijoihin liittyvissä asioissa. Mulle sanottiin, että lähe mukaan Konkurssin vaaliliittoon ja voisit päästä suhteellisella äänimäärällä sisään? MITÄÄ?! Mikä vaaliliitto tai -rengas ja mikä suhteellinen äänimäärä… En tosiaan tiedä vieläkään.

 

Paintin voima on hurja

Noh mutta miksi just sun kannattas lähtee edustajistoon ehdolle. Mä en osaa sitä sanoa. Jollain se voi olla parempien liikuntamahdollisuuksien edesauttaminen, toisella taas se, että haluaa koulun ruokalaan enemmän lihaa ja kolmas haluaa vaan kuulua yhteisöön. Jokaisella on omat motiivit lähteä mukaan. Uskonkin, että se mikä edustajiston tyyppejä yhdistää on, että kaikki haluaa ajaa opiskelijoiden etuja. Se on musta tärkein tekijä. Miks valittaa, että asiat on huonosti, jos niihin ei oo valmis vaikuttamaan?

Multa on paristi kysytty, että miten sitten kannattaa markkinoida omaa vaalikampanjaa. No itehan mä tein Paintilla kaks kuvaa, jossa näky mun slogan ja äänestysnumero, että en sitten tiiä oonko oikee henkilö vastaaman tähän, jos noita kuvia kahtoo. Sisään päästiin kuitenkin loppujen lopuks. Sain reilu 20 ääntä ja se riitti sillon.

 

Kokouksia ja iltakouluja ei oo paljoa, joten edustajistohomma ei oo niin aikaa vievää, mille saattaa kuulostaa. Mun mielestä pääasia on, että osaa sanoa oman mielipiteensä. Se mitä opin omana edustajistovuonna eniten oli, kokouskäytänteet. Milloin avata suu ja milloin olla hiljaa. Työelämässä tulee varmasti paljon tilanteita, joissa näistä taidoista tulee olemaan hyötyä.

Jos mielenkiintosi heräsi, niin käyhän tsekkaa JAMKOn sivuilta lisää: https://www.jamko.fi/vaalit/. Sieltä löytyy yhteystietoja jos tahdot höpötellä lisää aiheesta. Jos jäit miettimään mikä vaaliliitto, -rengas tai kaikkia muitakin outoja termejä niin niihin vastaus löytyy kyllä ylläolevasta linkistä. Ehdolle asettumisaikaa on 22.9. klo 15.00 saakka. Toivottavasti nähdään just sun kasvot vaalilistoilla vaikuttamassa.

Terkuin Hallituksen vertaistutorvastaava, Veera Heinonen

Edellinen artikkeli

Vielä ehdit hakea edustajistoon

Seuraava artikkeli

Tursajaiset 2017, GAME IS OVER!

Selaa kaikkia blogeja

Blogit