Valtakunnallinen korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus käynnistyy

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö | Tiedote 29.1.2016

 

YTHS käynnistää jälleen laajan valtakunnallisen korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen tammikuun lopussa 2016. Edellinen tehtiin neljä vuotta sitten, mutta yliopisto-opiskelijoiden osalta tietoja on saatu jo vuodesta 2000 ja ammattikorkeakouluopiskelijoilta vuodesta 2008. Tänä vuonna kysely lähetetään yhteensä kymmenelle tuhannelle yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijalle.

Kymmenen tuhatta otokseen valikoitunutta yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa saa lähiaikoina YTHS:n yhteistyökumppanilta, Opiskelun ja koulutuksen ja tutkimussäätiö Otukselta, sähköpostissaan linkin verkkokyselyyn.

Jotta terveystutkimuksesta saadaan kattava ja onnistunut, jokaisen opiskelijan vastaus on arvokas. YTHS toivoo, että opiskelijat suhtautuvat kyselyyn vastaamiseen positiivisesti ja käyttävät hetken aikaansa kaikkien opiskelijoiden tulevaisuuden terveydenhuollon hyväksi.

Opiskelijoille lähetettävässä kyselylomakkeessa on perinteisiä terveyden ja terveyskäyttäytymisen kysymyksiä, mutta siinä kartoitetaan myös muita elämän alueita, jotka liittyvät opiskelijan terveyteen ja jaksamiseen. Mukana on myös opiskelijoiden ikä- tai elämänvaiheeseen liittyviä erityisteemoja, joista Suomessa tarvitaan lisätietoa ilmiöiden ymmärtämiseksi, palvelujen parantamiseksi ja hyvinvoinnin sekä opiskelukyvyn edistämiseksi.

Tutkimuksen avulla kerätään tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnin tilanteesta ja trendeistä. Tuloksia voidaan hyödyntää niin terveydenhuollossa, opiskelijajärjestöissä kuin korkeakouluillakin. Aiempien tutkimusten tuloksia on hyödynnetty lukuisissa tutkimuksissa ja käytännön toimintamalleissa, esimerkkeinä opiskelukykymalli ja opiskelu-uupumusmittari, opiskeluterveydenhuollon opas ja Opiskeluterveys-kirja. Kyselytutkimusten tuloksia on käytetty niin lainsäädännön taustatukena kuin kehittämishankkeissa ja opiskeluterveydenhuollon opaskirjoissa.

Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen vastaavana tutkijana toimii YTHS:n yhteisöterveyden ylilääkäri Kristina Kunttu.

Lisätiedot:
YTHS:n ylilääkäri Kristina Kunttu, kristina.kunttu(at)yths.fi, p. 050 544 2946
www.yths.fi

Edellinen artikkeli

Ai mikä edari?

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista