Ai mikä edari?

Heippa!

Täällä kirjoittelee JAMKOn tämän vuoden edustajiston puheenjohtaja, 2. vuoden insinööriopiskelija, joka tottelee nimeä Katri Hurskainen.

Tulen maalta keskeltä metsää, pienestä kunnasta nimeltä Kannonkoski. Monelle se ei nimenä sano mitään, mutta joku on saattanut käydä Nuorisokeskus Piispalassa. Samalla suunnalla ollaan.

Olen siis edarin puheenjohtaja. Mutta mitä se tarkoittaa? Edustajisto, eli tuttavallisemmin edari, on JAMKOn ylitä päätösvaltaa käyttävä elin. Asioista ei siis päätä hallitus tai henkilöstö, vaan vaaleilla valitut 21 edaattoria. Asetelmaa voikin verrata eduskunta-hallitus -komboon. Voinkin yleistää, että hallitus on ne tyypit, jotka oikeasti tekee asioita, esimerkiksi järjestää bileitä ja liikuntatapahtumia, ja edari valvoo heitä. Tämä näkyy käytännössä esimerkiksi siinä, että jokaisessa hallituksen iltakoulussa ja kokouksessa on läsnä joko edarin puheenjohtaja, eli minä, tai varapuheenjohtaja, Korhosen Niko. Kuuntelemme siellä tarkalla korvalla hallituksen ajatuksia, tuomme omia aiheitamme julki ja liikutamme tietoa hallituksen ja edustajiston välillä.

Puheenjohtajana olen yhtä lailla edustajiston äänioikeutettu jäsen ja osallistun edustajiston toimintaan. Mehän päätetään muun muassa JAMKOn jäsenmaksun suuruudesta, sekä valitaan edustajia kaikenlaisiin JAMKOn ja JAMKin työryhmiin ja toimikuntiin. Yksi näistä on esimerkiksi ruoka-asioita hoitava ravintolatoimikunta, joka toimii joka kampuksella.

Näkyvin, mutta kuitenkin vähiten aikaa vievä tehtävä puheenjohtajalla on edustajiston kokouksien vetäminen. Kokouksia ei vuodessa välttämättä ole kovin montaa, mutta ainakin järjestäytymiskokous, kevätkokous ja syyskokous. Muuten kokoustetaan tarpeen niin vaatiessa. Edarin kokoukset ovat kaikille avoimia, ja toivotankin kaikki edustajiston toiminnasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan, mitä siellä tapahtuu. Kokousten päivämäärät ja paikat selviävät kätevästi esimerkiksi JAMKOn viikkotiedotteesta, vink vink 😉

Tulkaahan nykimään hihasta, jos tulee mieleen jotain, mikä edustajiston olisi hyvä tietää. Ja saa muutenkin tulla juttelemaan, vaikka säästä! 🙂

Kirjoitteli,

Katri Hurskainen

Edustajiston puheenjohtaja

Edellinen artikkeli

Viikkotiedote | Viikko 4

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista