Usko aina omaa tutoria

Ekana koulupäivänä mun tutorini sanoi, että ota kaikki tilaisuudet ja haasteet vastaan, mitä opiskeluaikana sinulle tarjotaan. Tätä käskyä olen noudattanut aika orjallisesti opintojeni aikana. Osakseen tästä syystä olenkin tänä vuonna JAMKOn hallituksen vertaistutorvastaavana.

Tämä tutorin ohjeistus on ollut minulle aika silmiä avaava käsky. Olen saanut opiskelujeni aikana erilaisista kouluprojekteista tosi paljon työelämän kontakteja ja kokemusta. Välillä tuntuu ettei jokaiseen soppaan tarvitsisi omaa lusikkaa laittaa, mutta kuitenkin sen tehneenä en kadu yhtään mitään. Päinvastoin. Välillä tottakai turhauttaa ihan kybällä, kun luo itelleen aikataulun ja sitten se pettää, koska pitää haalia taas pari hommaa lisää. Saan kuitenkin erilaisista haasteista aika paljon kiksejä, varsinkin silloin, kun onnistun niissä.

Yhtenä normaalina koulupäiväinä löysin itseni kuvaamasta Sonera X:n Instagram-peliä kauppakadulla jonkun jäbän kaa…

Välillä tekisi mieli mennä sieltä mistä aita on matalin, mutta piiskaava luonteeni ei taida antaa semmosen tapahtuvan. Joskus päätin, että teen tän yhen kouluraportin niin, että pääsen sen vaan just ja just läpi. Kuuden tunnin jälkeen huomasin, että pyllyn kuva on ja pysyy tuolissa, enkä vain voinut lopettaa kirjoittamista, kunnes rapsa alkoi olla ihan priima kunnossa. Suosittelenkin kyllä ihan jokaiselle haastavan itsensä, on aihe sitten oma intohimo tai se, mikä tuntuu kaikista haastavimmalle.

Kuitenkin tämän kaiken vasta painoksi. Anna itsellesi lupa myös epäonnistua tai mokata. Usein juuri ne ovat niitä oppimisen ja ahaa-elämyksen paikkoja ja seuraavalla kerralla tehdessäsi osaat jo karttaa aikaisemmin kompastumaasi sudenkuoppaa. Todennäköisesti onnistutkin juuri aikaisemman mokan takia, josta otit opiksesi.

Täytyy vain myöntää, että kyllä se nimeltämainitsematon tutori oli ihan oikeessa sillon. Terkkuja Kripa Tampereelle 😉

Terveisin

Veera Heinonen, JAMKOn vertaistutorvastaava

Selaa kaikkia blogeja

Blogit