”Ei työ tekemällä lopu”

Katsoin äsken TO DO-listaa puhelimen muistiosta. Ekana luki, että kirjoita blogitekstit. Ei kun siis hommiin. Meitsi on Heinosen Veera kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija suoraan Savon sydämestä, Kuopiosta. Toimin tänä vuonna JAMKOn hallituksessa vertaistutor vastaavana.

Se, miten mä päädyin JAMKOn toimintaan mukaan, oli aika tietoinen ja harkittu valinta. Joka on mulle aika normaalia, koska en osaa tehdä kovin äkkipikaisia ratkaisuja sellaisissa asioissa, jotka vaikuttavat paljon mun normi arkeen.

Toimin toisena opiskeluvuotena tutorina ja se kaikki mitä sain vuoden aikana irti, oli aika huikea kokemus. Uudet tuttavat ja oivallukset. Se, kuinka sai konkreettisesti olla avuksi uusille opiskelijoille. Tämän innoittamana olin viime vuonna oman koulutusalajärjestön Konkurssin tutorvastaavana. Miten viime vuoden homma Konkurssin tutorvastaavana ja tämän vuoden homma JAMKOn vertaistutorvastaava sitten eroaa tosistaan. Olin viime vuonna vastuussa liiketalouden, tietojenkäsittelyn sekä International Businessin tutoreista, mutta tänä vuonna vastaavasti koko koulun vertaistutoreista. Koin tämän homman siis hyvin loogisena jatkumona jo tehdylle duunille tutoroinnin parissa. Kun mopo on lähtenyt jo keulimaan niin keulikoon kunnolla. (Oikeastihan tutorointi on vain vienyt koko tytön ihan mennessään…)

Markkinointitutor hommissa Studia-messuilla

Rakastan myyntityötä ja sen mukana tuomaa ihmisten lukemisen taitoa. Samaan aikaan myös ihmisten ohjaamista ja opastamista. Olen kokenut, että nämä kaksi asiaa kompensoi toisiaan aika hyvin ja että kovan myyntityön tasapainoksi on ihana päästä auttamaan ja opastamaan oikeasti ihmisiä, ilman mitään taka-ajatuksia kaupan teosta. Niin kuin työkaverini aina sanoo koulusta töihin tullessani, että ”Veeralla se sitten alkaa toinen päivä jo”: Viittaa hän tällä siihen, kuinka koulunpäivä ja työpäivä eroavat minulla kovasti toisistaan.

Työyhteisööni kuuluu minua paljon iäkkäämpiä ihmisiä, joita arvostan suuresti. Heillä on jo perheet ja jopa lapsen lapsiakin. Yhteisö on huomattavasti erilaisempi, kuin kouluun tullessani opiskelijoiden silmistä näkee jo nälän kasvavan aina torstaita kohti ja kuumin puheen aihe on aina, mitä kävi viime bileissä. Tutoroinnissakin on paljon kyse erilaisten ihmisten kohtaamisesta sekä erilaisuuden hyväksymisestä ja rikkaudesta. Tämän takia minusta on ihana kohdata saman päivän aikana niin erilaisia ihmisiä koulussa ja töissä.

Torstai jo mielessä…

Ja taas yksi homma TO DO-listaltani on pyyhkiytynyt. Sanonta ”Ei työ tekemällä lopu”, on osunut kyllä omalla kohdallani täysin todeksi, mutta muistakaa myös, että ”Vierivä kivi ei sammaloidu” khihih 😉

Terveisin

Veera Heinonen, JAMKOn vertaistutorvastaava

 

Edellinen artikkeli

Vaikuttamisesta opiskelijana

Selaa kaikkia blogeja

Blogit