Opiskelijoiden vaikutustyö ei ole ohi! JAMKO tapaa eduskuntaan valittuja kansanedustajia

Eduskuntavaalit ovat ohi ja paraikaa käydään hallitusneuvotteluita. Keski-Suomen vaalipiiristä paikka eduskuntaan lohkesi seuraaville: Jani Kokko (sdp), Riitta Mäkinen (sdp), Piritta Rantanen (sdp), Kaisa Garedew (ps), Tomi Immonen (ps), Petri Honkonen (kesk.), Anne Kalmari (kesk.), Ville Väyrynen (kok.), Sinuhe Wallinheimo (kok.) ja Bella Forsgrén (vihr.).

Opiskelijoiden vaikutustyö ei ole vieläkään ohi. JAMKO pyrkii tapaamaan Keski-Suomen vaalipiiristä valitut kansanedustajat ennen kauden päätöstä, jotta opiskelijoiden ääni huomioitaisiin hallitusohjelmassa. Tapaamisissa käsitellään samoja teemoja, joita käsiteltiin 27.2.-12.3 välisenä aikana toteutetussa soittokierroksessa. Soittokierroksen teemoja olivat muun muassa opiskelijan toimeentulo, opintojen maksullisuus, YTHS rahoitus sekä luontokato. Opiskelijan toimeentuloon liittyvistä teemoista opintorahan 100 euron korotus lienee yksi näkyvimmistä hallitusohjelman tavoitteista, joihin opiskelijaliike pyrkii vaikuttamaan.

Valituista kansanedustajista parilla on vanhoja tai nykyisiä sidoksia Jamkiin tai JAMKOon. Vihreiden kansanedustaja Bella Forsgrén (kuvassa vasemmalla) on Jamk Oy:n (Jamkin omistava osakeyhtiö) hallituksen jäsen ja Kaisa Garedew on ollut JAMKOn edustajistossa varajäsenenä vuonna 2021.

JAMKO seuraa hallitusneuvotteluita ja ilmoitamme opiskelijoille, jos hallitusneuvotteluissa ja -ohjelmassa ollaan tekemässä päätöksiä, jotka asettavat opiskelijoita heikompaan asemaan, jossa opiskelijat ovat tällä hetkellä.

Kuvassa vas. Bella Forsgren, hallituksen puheenjohtaja Lauri Kujala ja sosiaalipoliittinen vastaava Noora Hakonen.

Lisätietoja voit kysyä
hallituksen puheenjohtajalta Lauri Kujalalta
puheenjohtaja@jamko.fi

Edellinen artikkeli

JAMKOn kesätapahtumat

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista