Kesäksi töihin?

Kesätyöt ovat taas haussa, osalle hakeminen saattaa olla aivan uusi juttu, osalle taas se on kovinkin tuttua.

Työnhaussa kannattaa olla aktiivinen. Vaikka joku työpaikka ei miellyttäisi, aina kannattaa hakea, koska omat mielikuvat ja ajatukset yritystä kohtaan saattavat muuttua. Jokainen työpaikka jossa vietät edes viikon antaa aina mahdollisuuden arvokkaaseen työkokemukseen. Vaikka työpaikka olisikin ”huono” niin tarjoaa se silti työkokemuksen ja mahdollisuuden oppia mitä voi tehdä hyvin ja mitä huonosti.

Työtä haettaessa kannattaa päivittää CV ajan tasalle ja hakemiseen kannattaa panostaa. Olen itse kuullut monelta työnantajalta, että he eivät välttämättä hae alansa huippuosaajaa vaan sitä hyvää tyyppiä, joka sopii heidän yrityskuvaan ja työtiimiin.

Työhaastattelu tilanteessa kannattaa myös itse olla aktiivinen. Jos myös sinä esität kysymyksiä etkä ole pelkkä vastauskone, annat itsestäsi haastattelijalle aktiivisen kuvan. Itsensä kehuminen kuuluu myös haastattelutilanteeseen, mutta muista olla rehellinen. Kuten vanha sanonta sanoo: valheella on aina lyhyet jäljet.

Jos kesätyöpaikalla sattuu huonosti ja eteen tulee ongelmia, ei niiden kanssa tarvitse olla yksin. Työpaikalta löytyy luottamushenkilö tai yhteyshenkilö ja myös työsuojeluvaltuutettu. Molemmat ovat toivon mukaan liittonsa kouluttamia henkilöitä ja heillä on vaitiolovelvollisuus. Luottamustoimessa olevat henkilöt toimivat yhdessä tiimissä tehtäviensä kanssa. Kannattaakin siis ensimmäisellä viikolla selvittää keitä nämä henkilöt ovat ja yleensä monissa työpaikoissa nämä henkilöt tulevatkin esittelemään itsensä. Jos kuitenkin työpaikka on pieni eikä sieltä löydy kyseisiä henkilöitä, kannattaa ottaa yhteys joko liittoon tai työsuojelupiiriin ongelmien sattuessa. Hyviä vinkkejä työuran alkuun löytyy työterveyslaitoksen uudesta verkko-oppaasta. Kannattaa tutustua!

Toivottavasti jokainen saisi mieleisen ja rauhallisen kesätyön, joka poikisi myös pitempiä työsuhteita tai harjoittelu mahdollisuuksia. Ehkäpä hyvässä tapauksessa paikan, jossa voi tehdä opinnäytetyön.

Lopetan tämän kertaisen blogikirjoituksen lausahdukseen, jonka toivottavasti edes jokunen muistaisi. ”Sukulaisia ja työkavereita ei voi valita, kaiken muun voi”

Edellinen artikkeli

Dinosauruksena nuorten joukossa

Seuraava artikkeli

Insinöörin uudet kuviot

Selaa kaikkia blogeja

Blogit