JAMKOn Tursajaiset perutaan syksyltä 2020

Opiskelijakunta JAMKO on päättänyt perua syksyllä 2020 aloittavien opiskelijoiden Tursajaiset. AMK-opiskelijoiden Tursajaiset on opiskelijakunnan suurin tapahtuma ja kerää vuosittain n. 1000 opiskelijan joukon kiertämään rasteja ympäri Jyväskylää.

“Päätös oli vaikea, mutta näin ison tapahtuman järjestäminen ja samalla opiskelijoiden turvallisuuden takaaminen olisi mahdotonta. Asianmukaisten turvavälien säilyttäminen ja korkeakoulun kokoontumisrajoitusten huomiointi olisivat muuttaneet tapahtuman luonnetta merkittävästi. Haluamme tarjota kaikille uusille aloittaville opiskelijoille mahdollisuuden osallistua täysipainoisesti ensimmäisen vuoden tärkeimpään tapahtumaan, mutta emme kenenkään terveyden kustannuksella ja tilanteen pahenemisen uhan alla”, sanoo Stella Palassalo, JAMKOn tutorvastaava ja yksi tapahtuman vastaavista järjestäjistä.

JAMKO pyrkii järjestämään Tursajaiset myöhempänä ajankohtana opiskelijoiden yhteisöllisyyden ja verkostoitumisen edistämiseksi. Tapahtuman konseptia kehitetään siten, että se soveltuisi toteutettavaksi myös talviolosuhteissa. Samalla pohditaan, miten tapahtuman nykyiset yhteistyökumppanit, tutorit ja koulutusalajärjestöt huomioidaan myös tulevan tapahtuman järjestämisessä.

JAMKO seuraa tarkasti sekä Suomen hallituksen että JAMKin päätöksiä ja suosituksia Covid19-tilanteesta. Kaikkien JAMKOn tapahtumien ja toimintojen järjestämisestä käydään jatkuvaa keskustelua. Tapahtumien jatkosta tiedotetaan tarkemmin tilanteen selkiydyttyä. Opiskelijakunnan tärkein tehtävä on tällä hetkellä tehdä oma osuutensa pandemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Lisätietoja
Stella Palassalo
JAMKOn hallituksen jäsen, tutorointi
+358 45 3194 906, tutor(a)jamko.fi

Edellinen artikkeli

JAMKOn toimisto on avoinna!

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista